Co prawda nie mam się czym chwalić, ale mam nadzieję, że kiedyś będę mógł, a wątek rozpoczęty teraz pozwoli w przyszłości zobaczyć tytułową metamorfozę.

Działka jest przy domu, na osiedlu domków jednorodzinnych. Jest tak mała (niespełna 8 arów), że ciężko jest zrobić ujęcie, na którym nie będzie działek sąsiadów

Na początek trochę historii: Kiedy się tu sprowadziłem 12 lat temu działka była prawdziwie wielofunkcyjna: warzywniak, sad, trawnik, szklarnia, altanka, ognisko, Kwiaty, iglaki a nawet kury hodowane przez teściów... Z czasem doszło jeszcze miejsce zabaw dla dzieci, jak te się pojawiły, huśtawka i piaskownica. i tak się powolutku zmieniała aż do niespodziewanej śmierci teścia 4 lata temu. Od tej pory nic nowego nie przybywało, jedynie były likwidowane rzeczy, które się popsuły lub uschły.
W tamtym roku nieśmiało zainteresowalem się ogródkiem, a na przedwiośniu tego roku postanowiłem go wziąć pod swoją opiekę. Mam nadzieję, że za 4-5 lat, jak już powstanie to wszystko, co na razie noszę w głowie działka stanie się miejscem, w którym wszyscy będą przebywać chętniej niż w domu.
Spośród tysięcy zdjęć po wstępnej selekcji pozostało i tak ponad sto, więc może na początek te archiwalne, na których działka pojawia się "w tle". Najstarsze niestety są z 2001 roku, bo wtedy dopiero miałem pierwszy aparat cyfrowy.
Zapraszam