Storczyki Kamy :D
- cashmir1975
- 100p

- Od: 26 kwie 2013, o 10:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Kamy :D
Witam
Masz kobieto cierpliwość tak cały dzień z aparatem biegać i pstrykać fotki jak rozkwita. Ale widać warto było bo zdjęcia godne podziwu
.Po prostu piękne!! Niestey nie mam tak dobrze jak Ty, bo nic mi póki co nie rozkwita:/, a jak pstrykałam ostatnio fotki to widać rozładowałam baterie. Mój M wczoraj jechał na jedną naszą realizacje, capnął aparat i popędził. Po godzinie telefon z awanturą:/ Teraz aż się boję jak nowe storczusie przyjdą pocztą
A że mąż mi szefem to będzie pogadanka, że o pracy nie myśle tylko o pierdołach. Ale co tam
ważne że będą 2 nowe storczusie
. Jeden to chyba bardzo podobny do tego Twojego różowo - żółtego w ciapki. Taki inny:) A co do oncidium to też mam, tyle,że kupiłam na wyprzedaży za pół ceny. Mogę więc trochę bez żalu poeksperymentować. Na dwór wyleci to pewne, na wschodni taras. A w dodatku mam w domu książkę o storczykach, wydaną jakiś czas temu i tam z koleji piszą, że oncidium lubi przepływ powietrza, a najlepiej rośnie na korze i fakt, na rysunku jest z korzeniami na wierzchu i wisi na scianie na kawałku kory:/ ponieważ jest gatunkiem epifitycznym. I bądź tu człowieku mądry....
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
Skad ja to znamkamikami26 pisze:Dziękicały wczorajszy dzień latałam koło nich z aparatem
![]()
![]()
Piekne zdjecia Kama,a storczyki jeszcze piekniejsze ,zwlaszcza ten pierwszy ,cudo
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
większość storczyków to epifity, nasze Phalaenopsis także i tez można je uprawiać na korku tylko wymaga to poświęcania im więcej czasu bo trzeba je częściej zraszać a wilgotność powietrza tez powinna być wyższa 
- cashmir1975
- 100p

Większa wilgotność to prawdę mówiąc przydałaby się wszystkim storczykom w domu, orchidarium by się zdało...ehhhhh pomarzyć można:)
Piękne ujęcia
Kiedyś też próbowałam zrobić takie zdjęcia, ale zabrakło mi cierpliwości 
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Kama, rewelacyjna fotorelacja!
Żółty jest śliczny. Pokażesz, jak się w pełni rozwinie?
Z fotkami mam to samo. Niby teraz mam potrzebę, bo jestem na forum, czasami coś Wam zaprezentuję. Ale ja robię fotki od kiedy w domu pojawił się pierwszy storczyk. Tak dla siebie, żeby po przekwitnięciu jeszcze długo się nim cieszyć.
Z fotkami mam to samo. Niby teraz mam potrzebę, bo jestem na forum, czasami coś Wam zaprezentuję. Ale ja robię fotki od kiedy w domu pojawił się pierwszy storczyk. Tak dla siebie, żeby po przekwitnięciu jeszcze długo się nim cieszyć.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Dziękuje wszystkim za słowa uznania dla storczuchów
cashmir1975 cierpliwość to akurat słowo sprzeczne z moją naturą
Nie miałam jak na dwór wyjść z dzieciakami,bo deszcz padał a akurat widziałam,że będą się pączki otwierać to wykorzystałam ten czas
Mój mąż jak tylko usłyszy,że chce nowego kwiatucha to się zaraz gotuje
A teraz wziełam się na sposób i zakłady z nim robię
Już 2 storczuchy przegrał
Actus dziękuje
Jak się rozmnoży to potomek powędruje do Ciebie
Dufin miałam niedawno jednego na korze,ale go wsadziłam do doniczki ale za dużo roboty przy tym było,więc zrezygnowałam...
Marta25 cierpliwości trzeba niewiele
Przede wszystkim trzeba pamiętać,że coś się rozwija i robić wędrówki z aparatem pod pachą
gianna Jasne,że pokaże
Ja średnio 2 razy w tygodniu robie moim zdęcia
Głównie po to,żeby obserwować jak się zmieniają 
cashmir1975 cierpliwość to akurat słowo sprzeczne z moją naturą
Mój mąż jak tylko usłyszy,że chce nowego kwiatucha to się zaraz gotuje
A teraz wziełam się na sposób i zakłady z nim robię
Actus dziękuje
Dufin miałam niedawno jednego na korze,ale go wsadziłam do doniczki ale za dużo roboty przy tym było,więc zrezygnowałam...
Marta25 cierpliwości trzeba niewiele
gianna Jasne,że pokaże
Kama
rozwalilas mnie tymi zakladami
.Dobre ,dobre!!!!
Przynajmniej honorowo.Tylko wiesz ,wykorzystaj wygrana i wybierz jakies wyjatkowe
.Dzięki za "dzidziusia" jak sie rozmnozy 
- kamikami26
- 1000p

Jak nie chce kupować to trzeba sobie radzić
Oczywiście będzie ze mną jechał po nie,żeby poczekał sobie aż wybiore coś co mi się spodoba

Oczywiście będzie ze mną jechał po nie,żeby poczekał sobie aż wybiore coś co mi się spodoba
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Fajną opcją są aparaty z automatycznie programowaną migawką- stawia się taki sprzęcik na statywie i ten pstryka fotkę co np. 2 godziny... Ale taki sprzęcik kosztuje 
- kamikami26
- 1000p

kahim pisze:Fajną opcją są aparaty z automatycznie programowaną migawką- stawia się taki sprzęcik na statywie i ten pstryka fotkę co np. 2 godziny... Ale taki sprzęcik kosztuje
Przy moich dzieciakach to ja się boję telefon czy pilota zostawić na wierzchu,a co tu mówić o takim sprzęcie...Zaraz by go rozniosły
- cashmir1975
- 100p

to można taniej, ustawić na statywie i podchodzić np co godzinę i pstryk:)
A ja uważam, że cała przyjemność w obracaniu, ustawianiu, fotografowaniu... Przy okazji tyle innych, poza kwiatkiem, rzeczy można odkryć - te listki, korzonki, nowe pędy, robaczki... 
Z pozdrowieniami - Janka
Zgadzam sie z Janeczka 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
No, ale trzeba przychodzić co te 2 godziny, a jak ma się małe dzieci i inne sprawy na głowie, to chyba łatwiej z automatu... A ustawienia ( ostrość i kadr ) samemu sie ustawia. Ja uważam, że to fajny patetnt dla tych co jednak czasu nie mają