Toskowe co nie co :-)))

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p
Od: 4 lip 2008, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Toskowe co nie co :-)))

Post »

Postanowiłam sie wam pochwalic moimi początkami kwiatowymi :)
Jak na razie mąż mnie wspiera i nawet dziury na haki w ścianach robi , przyniusł ze strychu stary nasz kwietnik , który do środy bedzie zioną pustką :(
Moim marzeniem są przeróżne odmiany Epipremnum ( bo ja głównie na pnącza choruje ) jak na razie mam tylko aureum :(

Na pierwszym zdjęciu jest Epipremnum aureum ( czekamy na korzonki ) Trzykrotka i Azalia oraz chyba peperomia gładka :D

Obrazek

Na drugim zdjęciu , Paprotka , Cissus oraz Skrzydłokwiat .

Obrazek

Na trzecim zdjęciu jest smużyna , Grudnik , magi , Areca osraz chora moja kochana całkowiecie rzółknąca

:(

Obrazek

Następne zdjęcia to wszystko co w moim domu wisi nie stoi :-))))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No a to jeszcze do środy kwietnik prawie bez kwiatów , z tył na wiklinkach widać dwie maleńkie Hoje Verigaty

Obrazek

To jest moje pasja , która dopiero sie rozwija :D

Serdecznie pozdrawiam Basia[/img]

Ps .Ostatnio kupiłam w Hydroponice Philodendrony pnące niestety kwiatuszka lekko korzonki pleśniały :-(
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Basiu!Masz wspaniałą kolekcję pnączy!Ten ostatni scindapsus czy epipremnum jest przepiękne,jeszcze w sklepach takiego nie widziałam,zroślicha też powala na kolana!
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Zroślichy mam 4 a le tylko ta jedna rośnie jak szalona :D choc reszta stara sie ja gonic :D
Kocham pnącza a głównie Epipremnum i Philodendrony :D
Normalnie mam obsesję , ale to pewnie dlatego że nie za bardzo mam miejsca na inne kwiaty :(
Bo co mąz zrobi nowe chaki w ścianie to zaraz kupuje jakieś pnącze i na parapet klade i jęcze że sie bidak na parapecie męczy :D

Basia
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana...nie tylko Ty tak masz!Ja już też sufitu używam. :P A kwietniczek też taki mam-rewelacja.
A to epipremnum na 9 fotce ,takie z ciemnozielonymi ciapkami to jakie jest?
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

Jeśli na 100% chodzi Ci o 9 fotkę to nie ma tam epipremnum tylko Philodendron Brasil :-)))
Ja na niego mówie że to Verigata Scandens , ale poprawnie to Brasil :-)))

Basia
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chodzi mi o tego po prawej z termometrem,obok cissusa. :lol:
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

witaj :wit piękne te Twoje roślinki co jedna to ładniejsza, aż nie wiem co podziwiać.....i znowu lista moich chciejstw znacznie się wydłużyła .... a dom nie z gumy :roll: :roll: już się nie chce rozciągać :wink:
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

adamanna pisze:witaj :wit piękne te Twoje roślinki co jedna to ładniejsza, aż nie wiem co podziwiać.....i znowu lista moich chciejstw znacznie się wydłużyła .... a dom nie z gumy :roll: :roll: już się nie chce rozciągać :wink:

Ja staram sie trzymać pnączy , ale juz wiem że musze miec Fikusa dębolistnego i Storczyki :-)))

Basga Obok Cissusa jest właśnie Philodendron brasil :-))) dokładnie na 9 zdjęciu :-)))

Serdecznie pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

kochana jak troche dłużej z nami pobędziesz .... to lista znacznie się poszerzy ;:162
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

adamanna pisze:witaj :wit piękne te Twoje roślinki co jedna to ładniejsza, aż nie wiem co podziwiać.....i znowu lista moich chciejstw znacznie się wydłużyła .... a dom nie z gumy :roll: :roll: już się nie chce rozciągać :wink:

Ja staram sie trzymać pnączy , ale juz wiem że musze miec Fikusa dębolistnego i Storczyki :-)))

Basga Obok Cissusa jest właśnie Philodendron brasil :-))) dokładnie na 9 zdjęciu :-)))

Mam nadzieje że w przyszłości będzie wyglądać tak

Obrazek

Serdecznie pozdrawiam Basia
maaartinka
100p
100p
Od: 24 mar 2008, o 11:19

Post »

Śliczne kwiatuszki :) mam nadzieje że odrazu nam pokażesz jak uzupełnisz swój kwietnik do końca ;:2 Mogłabyś zrobić zdjęcie z bliska Hoji Verigaty?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie ten mi wpadł w oko!Cudny jest.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

No witaj Basiu,ależ cudną masz kolekcję!Pokaźny zbiór pnączy.Miło u Ciebie bardzo!A kwiatuszki piękne i zadbane!Mnie podobnie jak Basię(Basga) urzekł filodendron nad termometrem.Cudny...
Też niecierpliwie czekam na nową odsłonę kwietnika :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p

Post »

No więc wyobraźcie sobie że ten cudny Philodendron kupiłam na allegro u Pana pixar22 , jak zobaczyłam zamówiłam jeszcze 3 sztuki :-))) , bo kosztuja tylko 14,99zł a sa piękne :-)
Właśnie na kwietniku maja być epipremnum i Philodendrony , ale na razie bedzie też i bluszcz :-)

Basia
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Obrazek
A ja padłam na widok roślinki po lewej stronie... Jest ponoć bardzo trudna w hodowli, a u Ciebie tak wspaniale rośnie :shock: Ogromnie Ci jej zazdroszczę (pozytywnie oczywiście ;)) i gratuluję tak dobrej ręki do "zielonego" :D Pozostałe roślinki też cudne ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”