krismiszcz pisze:Saraz Saraz to chyba wątek na temat budowy tunelu czy wędzenia?
Tunelu nie widać, czy nie dodano zdjęć?
Ale czy Ty masz do mnie pretensje
krismiszcz, że w przerwie w budowie tunelu, spowodowanej przeogromnymi opadami deszczu u mnie, podzieliłem się swoimi zdjęciami z wędzenia serów
A zdjęcia zaraz będę wrzucał... same zdjęcia. Wersję opisową oraz zdjęcia już gotowego w 100% wraz z rosnącącymi w nim pomidorami przy innej okazji. Na razie dopadła mnie deprecha spowodowana pogodą za oknem. Nie wiem, czy jak jutro pójdę na działkę, nie zobaczę widoku, który zastałem 04.05.2013. Ostatnie zdjęcia dokumentują, co mam na myśli.
janka7 pisze:a wędzisz coś oprócz twarogów np. żółte sery ? jak długo trzymasz je i jakiego używasz drewna ?
Wędzę tylko padlinę w postaci szynki, baleronu i boczku. Z serów tylko to co widać na zdjęciach. Żadnych kiełbas i żółtych serów.
Twarogi wędzę 4 godziny w temp. 45-55 stopni C. Używam tylko drzewa owocowego. Najczęściej wiśnia, jabłoń, śliwa... Zresztą na działkach prawie tylko takie drzewo jest dostępne.
A teraz pobawię się ImageShackiem, bo zdjęć będzie ponad 30.
Wrrróć... jednak teraz wrzucę od razu zdjęcia z potopu mojej działki, zdjęcia z początku maja tego roku:
Mokry maj, a dokładnie 04.05.2013 wtedy właśnie zamierzałem wsadzać pomidory do foliaka:
Uploaded with
ImageShack.us