Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Dziś u mnie, jak w zespole The Beatles - noc po ciężkim dniu ;:306.
Czym się zajmowałam :?: Jak mówił nasz matematyk w liceum - przenoszeniem kąta z kąta w kąt ;:218. Innymi słowy, wiele roślin zmieniło miejsce stałego pobytu, wiele zostało na nowo zameldowanych... A dzień był bardzo piękny.

Majowa, Justi
, sprzedawcy zachowują się tak, jakby w istocie sprzedawali kapustę. W moim zaprzyjaźnionym centrum ogrodniczym przez długi czas funkia, to była funcia, a festuca glauca, to była festuka glanc. A hosty nazw nie mają do dziś, choć centrum jest wypasione i drogie. Dziś w ogrodniczym klientka chciała tylko wiedzieć, po ile te liście, nawet nie wiedziała, że toto kwitnie... Powiedzcie, po co takiej dokładna nazwa :?: Ale najlepsza jest moja pani P. Kiedy ją pytam, co kupiła, mówi: pani Jagodo, pani to zna, to takie zwykłe, w sklepie tego dużo ;:306. I domyśl się tu, człowiecze, co to jest :!: Ja już też nie kupuję, kiedy nie ma dokładnej nazwy, dobrze robisz, Justi.

EwoM, wiem przecież, co zamawiałam, po prostu zażartowałam sobie z Googla ;:306.

Basiu, wiedziałam, że ten kocioł wpadnie Ci w oko ;:306. Jest pomalowany, ale przez artystkę, z tzw. przecierkami ;:224. Wykorzystaj swoje szkoda, żeby leżały w składziku...

Alicjo, ta żurawka to Southern Comfort. Co się dzieje w pokojach :?: Przecież horror, to ja dopiero pokażę... ;:224.

W prezencie dla Was odświętne zdjęcie Wicka. Czyż to nie elegancki kot :?:

Obrazek

Czy u Was też się pojawiły chmary chrabąszczy majowych :?:

Miłego świętowania jutro - Jagi
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wicek baaardzo dostojny, jak hiszpański markiz w kryzach i czerni lub francuski muszkieter, tylko kapelusza z piórem i szerokim rondem brak :lol:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

irminka pisze:Wzięłam pod rękę Kasię Robaczka i z Nią pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie. Majowo, kolorowo, zakątkowo. Jago, śliczny Twój ogród jest i bardzo zadbany :D
Wspaniałe te spacery po ogrodowych labiryntach w doborowym towarzystwie ;:170
To teraz idę na spacer do Irminki, pa Jagi :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć nocne marki :wit.

Mary, Wicuś aż się zarumienił :oops:. Chyba w jakiejś kreskówce istotnie był taki kot w kapeluszu z piórem, a może na ilustracji "Kota w butach" :?:
Skoro tak Ci się spodobał, to teraz nie w kapeluszu wprawdzie, a w kocimiętce i bodziszku;:306.

Obrazek

Robalku, tylko popatrz, zaraz się zacznie... ;:224.
A potem leć do Irminki, bo tam cudnie ;:215.

Obrazek

Pa, pa - Jagoda
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

No tak...już wiem co mi się będzie dzisiaj śniło... ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagodo, wiem na pewno po jakim ogrodzie chodziłam ;:173
Cudnym, zaczarowanym i niebanalnym. Takie lubię najbardziej...Niewymuszony i troszkę potargany ;:108

Przenoszenie kąta z kąta w kąt ;:306
Czeka mnie w najbliższym czasie, ponieważ dzwonki Loddon Anna okazały się wielkoludami i przysłoniły część ognistej :shock:

Jeżeli chodzi o nazwy, to też niestety irytuje mnie zapis 'w odmianach' i wymiana odmian niestety nie występuje ;:14
Chociaż czasami kupuje 'oczami'.
Biorąc pod uwagę arsenał literatury ogrodniczej jaki u ciebie widziałam ;:180, nie jeden właściciel ogrodniczego powinien szybciutko przejść przeszkolenie w tej materii, bo biada mu...
Jeżeli jutro będę u Alicji (samochód u mechanika)-będą dzwonki, czy jeszcze coś?

Zostawiam ze słowami kochanego prof. łaciny "oby okręt twych myśli zawsze płynął w naszą stronę" ;:196
I pozdrawiam klasycznie :wink:
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

'W prezencie dla Was odświętne zdjęcie Wicka.'

Obrazek

WICEK, ARBITER ELEGANTIARUM :D (Justynko, odświeżamy łacinę?)
Koty tak mają, niespecjalnie się starając, a czarno-białe połączenia to klasyka :D
Jago, muszę pamiętać o podsadzeniu bodziszka kocimiętką, wypatrzyłam u Ciebie.

I mi się nieustannie śnią angielskie wiejskie ogrody...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Wicek, to trochę wyglada tak jakby namierzał się płatki z kwiatków do sypania w procesji zebrać...nie podoba mi się to jego spojrzenie...moje jak tak patrzą, to wróży źle dla kwiatków ;:224

Jagodo, dowody na moje funkii lubienie wstawiłam u siebie...ja sobie darowałam zapamiętywanie nazw odmian, kupuję po kolorach i kształtach :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Pat, wybieram funkie tak samo, po kolorach liści i kształtach. Jedne podobają mi się bardziej, drugie mniej. Czasami zdarzają mi się pomyłki, na przykład malutkie hosty (pewnie jakoś się nazywają). Kupiłam kilka, wyglądają jak ładniutkie bombonierki, ale pasują chyba do bardziej wypielęgnowanych ogrodów. Coś się strasznie dzisiaj rozgadałam u Ciebie, Jago..., ale tak pięknie u nas dzisiaj, wczoraj padało, teraz od rana słońce, słońce, ach, żyć się chce!
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wicek we fraku wygląda bardzo dostojnie. Pomysł z Kargulem i Pawlakiem bardzo mi się podoba, wchodzę w to!
Pospacerowałam i ja po ogrodzie, tym razem uwagę zwracałam głównie na twoje przycinane iglaki, wspaniale je formujesz. Jak przyjdzie czas, zgłoszę się po instrukcje. Chyba że pójdę na żywioł, pozwolę im rosnąć i stworzyć rabatę w stylu zięcia pani P ;:306
Mojej uwadze nie umknął również kwitnący filetowy bodziszek, mam podobnego, ale rośnie w zacienionym miejscu i nie myśli jeszcze o kwitnieniu. Twój ma dużo słońca?
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Niebanalny urok Wicka pozostawiam bez komentarzy, gdyż przedmówczynie już wszystko powiedziały ;:108
Jaguś, a Szuwarek gdzie, ja się pytam.....

Podoba mi się Twój bez ottawski. Duży Ci rośnie?

Buzaki constans
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Czy Twój bez to może Miss Kim? Mam taki, jakby taki sam jak u Ciebie.Nie wiem, czy ciąć go mocno? Kwitnie słabo, mam 2 rok.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć, Ibrakadabra wita Was w zielonych pokojach :!:

Obrazek

W takie dni żyć się chce. Dni piękne, pogoda piękna, ogrody piękne, spotkania również piękne, no to czego więcej chcieć :?:

Robaczku, czyżby sny o agapancie?

Obrazek

Justynko, jakie łaskawe słowa o moim ogrodzie ;:224. Nie tylko potargany, ale miejscami nawet skołtuniony... Ile jeszcze błędów w sadzeniu muszę naprawić...
Owszem, kupuje się oczami, ale zaraz potem dobrze wiedzieć, co te oczy kupiły... Zobacz, o ile łatwiej rozmawia się z forumowiczami o wymianach czy zakupach roślin, jeśli znana jest nazwa rośliny. Wtedy dokładnie wiadomo, czego szukać. Jakoś przy różach nikt nie ma co do tego wątpliwości. Jestem za precyzją ;:108.
A u Alicji jutro bądź ;:108.

Obrazek

Irminko, łacina - TAK. A ja myślałam, że takie połączenia, jak bodziszek z kocimiętką już dawno u Ciebie są ;:218. Angielskie ogrody? Toż Twój zachwyciłby Anglików!
A z pogodą mamy na Pomorzu wyjątkowe szczęście.

Obrazek

Pati, no co Ty! Wicek, to esteta dbający o tło, najsłodszy w świecie pluszak i...ateista.
Gdzieżby się rzucał na kwiaty. On nawet na żarcie się nie rzuca...
Byłam u Ciebie, obejście obejrzałam i jednak chciałabym wiedzieć, jaka jest nazwa pierwszej pokazanej przez Ciebie funkii... Jako neofita ogrodowy też nie zawsze zwracałam na to uwagę, ale teraz już tak. Ty pewnie także do tego dojdziesz. Imię, imię, nikt nie lubi, żeby mówić do niego: kobito czy człowieku... Przeginam celowo ;:306.

Obrazek

Megi, czyli co, w tym tygodniu Wicek robi u Ciebie ;:306. Rabata w stylu zięcia pani P. Twoim sąsiadom - Niemcom na pewno by się spodobała. Oni lubią taki porządek. Ale pewnie dołożyliby kilka krasnali...
Bodziszek to Johnson's Blue, raczej niebieski niż fioletowy.

Obrazek

Daffo, słodziaku, upominasz się o Szuwarka? Proszę bardzo, i Szuwarek i buzaki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Daffo i Adrianno Mój bez ottawski (nazwy odmianowej nie znam) jest wyprowadzony w niewielkie drzewko i tak go przycinam, żeby zbyt wielki nie był. Ma trochę dłuższe i rzadsze kiście niż nasze lilaki i delikatnie pachnie.

Obrazek

Dzięki serdeczne za miłe odwiedziny, miłego odpoczynku, dobrej pogody - Jagoda
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi może mi złowisz ślimaki? do mojego dzbanka...Tak mi się jakoś przypomniało :wit
Jak coś to po ósmej jemy na dworze śniadanie ;:137 [bo będzie pogoda, prawda?!] Chociaż Ty raczej jesteś sowa niż skowronek :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, Izo, ślimaki będą ;:108.
Pogoda będzie ;:108.
Ale na śniadanko nie zdążę ;:185. I to nie dlatego, że jestem sowa ;:306.
Muszę jeszcze kilka spraw rano załatwić ;:219.

Do zobaczenia - Ja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”