Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

JAGI,zanim wyślesz ...
Zadam pytanie natury egzystencjonalnej - po co Ci trzy nowe odmiany kocimiętki :?: ;:202 ;:174
Spodziewam się odpowiedzi jak dla kogoś wczesniej :wink:
Ale przyjmę z godnością ;:333
Sławek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

JagaS pisze:Alicjo, nie wiem czemu, ale PW nie dotarło ;:174.

W razie gdybyś znowu nie dostała informacji o mojej odpowiedzi na pw, to już Ci wysłałam, że czekam w piatek. Możemy rozesłać wici może jeszcze jakaś kaszubka się wybierze.
JagaS pisze:Krysiu, ja tam nie wiem, jakiej płci jest moje parzydło, ale kwitnie bujnie od początku i w słońcu i w cieniu.
Jeśli masz piękne kwiatostany to pewnie masz chłopa ;:333
Trochę się pogubiłam i nie zauważyłam że wcześnie gadka była o parzydełku (co wy za niespotykane rośliny wynajdujecie? Nawet profesor Google ich nie zna), i wyskoczyłam z tą informacją o parzydle, którą zacytowała Krysia. Jak się ocknęłam, że to nie na temat to usunęłam, ale nie zdążyłam przed Krysią.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I Ty, mając kocimiętkę w tytule, mnie o to pytasz Sławku :?:
To ja Ci też egzystencjalne pytanie zadam:
po co Ci 273 958 odmian irysów :?:

A to mój Sen Lac dla Ciebie. Czy on czasem nie pokazuje mi jęzora ;:306.

Obrazek

Januszu, he, he, faktycznie młodziak ;:306 . Dla niego w nagrodę za spryt ;:224 piękny Humboldt.

Obrazek

Alicjo, niech się wujek Google od nas uczy, przecież po to podgląda nasze forum, czyż nie :?: Informacja o płci parzydła - interesująca. Niepotrzebnie się sumitujesz ;:306.
Dla Ciebie taki obrazek:

Obrazek

Dzięki serdeczne za wizytę w zielonych pokojach ;:180.
Troszkę za późno się zrobiło na uwagi natury ogólnej, a więc do jutra - Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

po co Ci 273 958 odmian irysów :?:
Odpowiedź jest prosta. On są potrzebne do życia jak woda i powietrze...Kocimietkę mam jedną. Mój kot ją "zlewał", a ona do dziś się stara i sieje jak ... No dobra, z ochotą ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś...połaziłam rankiem u ciebie i od razu mi lepiej .....to rude twoje kocisko ptaszka złapało :twisted: Moje na razie nic nie przywlokły...ale niczego mi tak nie żal jak ptaszków ;:145 Zamyśliwuję się nawet aby im dzwoneczki do obróżek przyczepić :roll:
Hościska cudne...ja musiałam swoich nieco odkroic...bo sie już rozrosły..pojechały sie byczyć do mamuśki ;:215 Jaguś... a powiedz mi June to gdzie zamawiałaś :?:
Miłego dzionka...u mnie ślicznie i super słonko ;:3
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Wzięłam pod rękę Kasię Robaczka i z Nią pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie. Majowo, kolorowo, zakątkowo. Jago, śliczny Twój ogród jest i bardzo zadbany :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Tak, tak, maj to najpiękniejszy z wiosennych, miesiąc. Cieszmy się nim, póki jeszcze trwa! Po deszczu ogród bujny, zielony, aż słychać jak wszystko rośnie i pięknieje :heja

Wypatrzyłam, że masz śliczną metalową podporę do powojnika - bardzo udana !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i nie pozwolę złego słowa na maj powiedzieć :!:
Jest wspaniały, nawet z deszczem i chłodem. Dawno już ogród nie był tak bujny, dawno tak nie kwitły rododendrony i azalie, nawet te, które ledwo zipały, dawno tak nie wyglądały róże, szczególnie pnące. Po prostu rewelacja majowa.

Sweety, ja wiem, po co nam to zielone w niezliczonych odmianach ( i dobrze, że u każdego nieco inne), ale Sławek postawił pytanie i zamiast odpowiedzi dostał również pytanie...
Kocimiętki poważam bardzo za całokształt, a szczególnie te, które nie interesują kotów. A niech się sieją, ku chwale...

Obrazek

Keetee, Ty łaziłaś u mnie, a ja u Ciebie. Patrz, jak nas słonko ożywiło :shock:.
Ptaków bardzo mi żal, ale z tym dzwonkiem na kocie ...;:218. Raz spróbowałam, ale kot dostał takiego szału, że bardzo szybko mu ten dzwonek zdejmowałam ;:219. Może gdyby od małego... A ptaków się kręci masa. I popatrz, że to głównie ten grubas Szuwarek je łapie...
Nadwyżek host nie mam już komu oddawać, rozważam straganik na rynku ;:306.
June pochodzi z nieocenionej Bergenii. Miłego :wit.

Obrazek

Irminko ;:167 , no jesteś nareszcie ;:138. Wiesz, jak mi Ciebie brakowało przez całą tę długą zimę :?: A teraz ilekroć popatrzę na Loddon Annę ;:224. Miło mi, że Ci się spacer z Robaczkiem udał, dzięki ;:180. Pochwała od Ciebie...no, no.

Obrazek

Muffinko, właśnie dziś skonstatowałam, że maj nam się kończy ;:145. Dawno już taki cudny nie był. Ot, co znaczy łagodna zima i mokra wiosna...Ogród wygląda pięknie i zapowiada już następne atrakcje. Ja teraz czekam na niebieski okres z dzwoneczkami, ostróżkami, lnem, bodziszkami i, oczywiście, kocimiętką ;:224.
Podpórka w istocie dość udana, z OBI.

Obrazek

Pozdrawiam Was wszystkich bardzo ciepło i słonecznie. Cieszcie się majem, póki jeszcze jest ;:304.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

JagiS , ale czad!! ;:224
Bea
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Syringo, wracam od Ciebie, a Ty tu :roll:.
Już dawno miałam Ci zadedykować mój bez ottawski. Takich, jak u Ciebie - nie mam ;:185.

Obrazek

Serdecznie pozdrawiam - Jagi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Wracając do host (vel kapust :wink: ), do białej gorączki doprowadzają mnie w sklepach ogrodniczych znaczniki typu "funkie w odmianach", "rośliny skalne w odmianach", ale ja się pytam W JAKICH?? (zioła to chociaż po zapachu rozpoznam). Dobrze, że choć na forum można czasem rozpoznać swoje NN.
Miłego popołudnia :wit
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Podpisuję się obiema rękoma pod tym wpisem. Ostatnio miałam taką scenkę rodzajową na targu. Facetowi powiedziałam, że w związku z tym, ze nie zna odmiany, to nie ma kupca. Miałam kupić kilka sztuk....ale.... Żurawka odmiany żurawka....a była to na moje oko nawet źuraweczka ;:306
Pozdrawiam
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Wujek Google nie znajdzie parzydełka, bo te mają meduzy ;:224 , ale takie Parzydło blekotolistne jak najbardziej :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Jaguś zgapiam u Ciebie następne naczynie do obsadzenia (czemu nie pomalowane? :wink: ) Kociołek z goździkami i czymś jeszcze.Piękny ;:180 ... a ja mam dwa to je wykorzystam ;:304
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

EwaM pisze:Wujek Google nie znajdzie parzydełka, bo te mają meduzy ;:224 , ale takie Parzydło blekotolistne jak najbardziej :D
No jednak wujek google jest niezastąpiony. Rzeczywiście jest. I do tego widać że kwitnie.
Jagi dziękuję za dedykowaną South Comfort, też ją bardzo lubię. ;:196 Ale w tych Twoich pokojach się dzieje ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”