Pozdrowionka
Ogród to moje czwarte dziecko...
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród to moje czwarte dziecko...
Oluniu, czekam na zdjęcie nowego nabytku
Pozdrowionka
Pozdrowionka
- OLUNIA
- 500p

- Od: 11 sty 2012, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór moim wszystkim gościom...
Wybaczcie ,że ostatnio dość opieszale odpisuję na wasze posty,ale coś nie mogę się wyrobić ostatnio z czasem,a wieczorem jestem już tak padnięta ,że czasu mi starcza jedynie ,żeby zajżeć do Was nie zawsze zostawiając ślad,ale jestem
Dorotko to są Mascotte
Kasiu dziękuje za słowa uznania dla moich tulipankach.Gliceni jeszcze nie sfotografowałam ,obiecuje poprawę i jurto pstryknę
sosnina1 och jak mi miło
.Tulipanki rzeczywiście w jednym gatunku wyglądają uroczo
,ale radziłabym Tobie poczekać ,aż przekwitną ,wykopać i wsadzić dopiero na jesień.
Aniu troszkę spóźnione moje słowa ,ale ten rh ,który tak szybko kwitł to nowy nabytek i na pewno podpędzony troszkę
Teraz już i u Ciebie zapewne zaczynają kwitnąć
Grażka dziękuję
Jolka troszkę chyba przesadzasz
,ale i tak dziękuję bardzo
Witaj Asiu mnie one też najbardziej urzekły,ogólnie wszystkie pięknie wyrosły tylko niestety nie wszystkie to te ,które zamówiłam,ale i tak jestem zadowolona
Danusiu Twoje słowa uznania są dla mnie zawsze bardzo cenne,dziękuję
Wybaczcie ,że ostatnio dość opieszale odpisuję na wasze posty,ale coś nie mogę się wyrobić ostatnio z czasem,a wieczorem jestem już tak padnięta ,że czasu mi starcza jedynie ,żeby zajżeć do Was nie zawsze zostawiając ślad,ale jestem
Dorotko to są Mascotte
Kasiu dziękuje za słowa uznania dla moich tulipankach.Gliceni jeszcze nie sfotografowałam ,obiecuje poprawę i jurto pstryknę
sosnina1 och jak mi miło
Aniu troszkę spóźnione moje słowa ,ale ten rh ,który tak szybko kwitł to nowy nabytek i na pewno podpędzony troszkę
Grażka dziękuję
Jolka troszkę chyba przesadzasz
Witaj Asiu mnie one też najbardziej urzekły,ogólnie wszystkie pięknie wyrosły tylko niestety nie wszystkie to te ,które zamówiłam,ale i tak jestem zadowolona
Danusiu Twoje słowa uznania są dla mnie zawsze bardzo cenne,dziękuję
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu, pokaż w końcu swoją glicynię. Łażę od wątku do wątku i podglądam. U siebie zapewne mieć nie będę, więc przynajmniej oczy zdjęciami nacieszę.
Na jesieni koniecznie muszę tulipanki powsadzać i to duuuużo, bo wiosenny efekt jest obłędny. W zeszłym roku nie dałam rady, miałam przesyt ogrodowy
Na jesieni koniecznie muszę tulipanki powsadzać i to duuuużo, bo wiosenny efekt jest obłędny. W zeszłym roku nie dałam rady, miałam przesyt ogrodowy
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Oleńko, po tegorocznym festiwalu tulipanków też mam zamiar ich jeszcze troszkę dosadzić, oczywiście oprócz tych przywiezionych z Chrzypska, rozumiem Cię doskonale z tym brakiem czasu, mam dokładnie to samo, nie wiem co najpierw, ale zdjęcie wisterii pokażesz, prawda?
- OLUNIA
- 500p

Witajcie w ten ponury dzień
Dochodzę do wniosku ,że mamy dwie pory roku jesień i zimę...słyszałam ,że lato ma być kiepskie i nawet ogród mnie już nie cieszy.
Plany klombu zeszły na drugi plan ,może coś na jesień zrobię ,póki co trawa ładnie się zagoiła i nie ma potrzeby,jedynie co to muszę poszerzyć wszystkie rabaty o 20cm ,bo mąż narzeka przy koszeniu
Dziewczyny różane, moje róże oszalały tak się rozrosły ,że powiem szczerze ,że jestem przerażona ,jest busz i bałagan...nie lubię takiego chaosu ...wszystkie mają już sporo pąków...pomponella poszła juz na metr w górę i zasłania wszystko w tyle ,które miały być większe niż one ,a są o połowe mniejsze..masakra jakaś... jedyna pocieszenie ,że są póki co zdrowe ,jesienią będę na 100% przesadzać ,bo nie jestem zadowolona...ciekawa jestem jak zakwitną ...
Dochodzę do wniosku ,że mamy dwie pory roku jesień i zimę...słyszałam ,że lato ma być kiepskie i nawet ogród mnie już nie cieszy.
Plany klombu zeszły na drugi plan ,może coś na jesień zrobię ,póki co trawa ładnie się zagoiła i nie ma potrzeby,jedynie co to muszę poszerzyć wszystkie rabaty o 20cm ,bo mąż narzeka przy koszeniu
Dziewczyny różane, moje róże oszalały tak się rozrosły ,że powiem szczerze ,że jestem przerażona ,jest busz i bałagan...nie lubię takiego chaosu ...wszystkie mają już sporo pąków...pomponella poszła juz na metr w górę i zasłania wszystko w tyle ,które miały być większe niż one ,a są o połowe mniejsze..masakra jakaś... jedyna pocieszenie ,że są póki co zdrowe ,jesienią będę na 100% przesadzać ,bo nie jestem zadowolona...ciekawa jestem jak zakwitną ...
- OLUNIA
- 500p

Moje floksy, rodo i azalki

I mój nowy nabytek- GLICENIA

Nie wiem jak u Was ,ale moje rodo ,które mają po pięć lat i są już pokaźnych rozmiarów jeszcze w pąkach...te ze zdjęć to zeszłoroczne maleństwa,ale i tak już całkiem spore

I mój nowy nabytek- GLICENIA

Nie wiem jak u Was ,ale moje rodo ,które mają po pięć lat i są już pokaźnych rozmiarów jeszcze w pąkach...te ze zdjęć to zeszłoroczne maleństwa,ale i tak już całkiem spore
Piękne floksowe dywany! Czy przycinasz je po kwitnieniu? Zakup rewelacyjny i sporych rozmiarów
Gdzie ją posadzisz? Ta biała azalia na pierwszym zdjęciu jest obłędna! Jaj się nazywa?
jejku piękne floksy
nic tylko się do nich przytulić można
no i te azalki....jejku ta biała szczególnie
no i te azalki....jejku ta biała szczególnie
- OLUNIA
- 500p

Witaj Bożenko
Ja floksów nie przycinam,zbieram jedynie przekwitnięte kwiatki,z roku na rok z każdej strony przybywa ich z 20cm...Glicynia miała pierwotnie zająć honorowe miejsce na środku klombu ,który miał powstać ,ale brzydka trawa się wygoiła i nie wiem czy będę go robiła ,wsadzę ją koło domku gospodarczego ,będzie miała dobrą podpore
.Nazwy tej azalki nie znam niestety,był to prezent na nowo powstający ogród ,a wtedy świerk czy azalia to były dla mnie tylko rośliny

-- 28 maja 2013, o 18:18 --
Cześć Martunia
Podoba się ? bardzo się cieszę
Martuś jak Twoje różyczki ? nie wiem czy czytałaś wyżej co napisałam ,ale moje to istne szalenstwo ,jeden wielki miszmasz...nie takiego efektu oczekiwałam.
Ja floksów nie przycinam,zbieram jedynie przekwitnięte kwiatki,z roku na rok z każdej strony przybywa ich z 20cm...Glicynia miała pierwotnie zająć honorowe miejsce na środku klombu ,który miał powstać ,ale brzydka trawa się wygoiła i nie wiem czy będę go robiła ,wsadzę ją koło domku gospodarczego ,będzie miała dobrą podpore
-- 28 maja 2013, o 18:18 --
Cześć Martunia
Podoba się ? bardzo się cieszę
Martuś jak Twoje różyczki ? nie wiem czy czytałaś wyżej co napisałam ,ale moje to istne szalenstwo ,jeden wielki miszmasz...nie takiego efektu oczekiwałam.
no czytałam właśnie _oleander_ i w ogóle w tym roku róże mnie zupełnie zaskoczyły, tak poszły w górę, ze hej
i tak się teraz zastanawiam czy to wina czy zasługa tego nawozu jesiennego, który sypałam w zeszłym oku czy może tego startowego co im dałam wiosną
bo Goldilocks która docelowa miała być róża do 80 cm.....jest....mojego wzrostu
zaś pozostałe róże nadganiają i to niesamowicie 
i tak się teraz zastanawiam czy to wina czy zasługa tego nawozu jesiennego, który sypałam w zeszłym oku czy może tego startowego co im dałam wiosną
- OLUNIA
- 500p

U mnie z kolei Pomponellki są wielkie przez duże W...,a Edenka ledwie od ziemi odbija
Ja tam mówię ,pierwsze koty za płoty ,to mój pierwszy sezon z różami najwyżej będę przesadzać na jesień.
Ja tam mówię ,pierwsze koty za płoty ,to mój pierwszy sezon z różami najwyżej będę przesadzać na jesień.
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Oluniu siedzę na tarasie ...piekny ,klimatyczny i taki gustowny
Ogród jak zwykle zachwyca
Miłego wieczoru
Ogród jak zwykle zachwyca
Miłego wieczoru
marzenia się spełniają! Dana
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu, witaj. Proponuję zostawić róże jeszcze przez sezon co najmniej, one rosną w swoim tempie i te co to mają być wyższe od Pomponelli za pewne będą. Rabata nabierze wyglądu jak zaczną kwitnąć, a i potrzebują nieco czasu aby się zagęścić. Zeby nie było tak, że za rok znowu będziesz przesadzać
Floksy zestawiłaś pięknie, bardzo mi się podoba ich barwa na tle zieleni
Sunia pilnuje obejścia
Floksy zestawiłaś pięknie, bardzo mi się podoba ich barwa na tle zieleni
Sunia pilnuje obejścia
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ogród zachwyca...cudnie
a taras elegacja, klasa co tu dużo mówić bosko.
Gratuluję pieknego ogrodu
Gratuluję pieknego ogrodu
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Zazdroszczę ci tych łanów floksowych i chyba też w końcu kupię floksy. Długo trzeba czekać na taki efekt?
Piękny taras
.
Piękny taras