Dobrze napisałaś, to był debil który niczego w życiu nie zrobił własnymi ręcami, no chyba tylko kradł
 uciąć mu je aż do ramion i wsadzić w mrowisko,  może by pomogło
 Azalie masz takie śliczne
 zresztą nie tylko one wabią takich łotrów.

oczywiście! i lepsze to niż wyrwanie z korzeniami, ale ...żadne (i rzadne) usprawiedliwie na czyn łobuzazwkwiat pisze:Azalką się nie martw, ja swoją drastycznie przycięłam .. a ona odpłaciła nowymi pięknymi pędami, bardziej się zagęściła..

masz chyba za ładnie i to kusi
 masz chyba za ładnie i to kusi  

nie tylko - na naszym ROD też wczoraj byli - niedaleko mnie altana okradziona, a słyszałem, że i do innej się włamaliskorpion811-51 pisze: czy tylko Twój ogródek tak nawiedzają wandale?

-Jakie Azalie cudne
 -Jakie Azalie cudne  ,a jakie widoczki.
 ,a jakie widoczki.  Cudnie.Nie martw się Tosieńko.
 Cudnie.Nie martw się Tosieńko.  Jak złodziej nie zabierze to natura zniszczy i tak się dzieje.
 Jak złodziej nie zabierze to natura zniszczy i tak się dzieje. 

Kochani wszyscy jesteście!
  Kochani wszyscy jesteście! 

Bożenko, nikomu przecież by się nie chciało jechać z Gdańska na Śląsk, żeby zniszczyć komuś rośliny. To w większości sąsiedzi (bliżsi lub dalsi). A jeśli już sami nie zniszczą, to nie przeszkadzają jak ktoś to zrobi. Nikt nie będzie ryzykował, żeby później on miał zniszczone. Takie czasy. Każdy ma swój zamek, twierdzę i tylko ona go interesuję i ją chroni. Zresztą tak samo jest z przestrzenią publiczną - wielu myśli nie moje, czyli niczyje, można zniszczyć, zaśmiecić.bodzia3012 pisze:Sąsiedzi nic nie widzieli, przecież teraz jest dużo ludzi na działkach.
Może ktoś ci niszczy z zazdrości, że masz tak pięknie

Trzymaj się Tosiu
 Trzymaj się Tosiu
 , a u nas leje  prawie od tygodnia.
 , a u nas leje  prawie od tygodnia. Śliczne azalki i Rh masz.
  Śliczne azalki i Rh masz. 

Marylko!!!! Nie ma go!!!! Wykopali mi zapewne razem z różami!!! Przejęłam się różami, a nie zwróciłam uwagi na żylistka!! Dziady!!! Miał być różowy!!! Kwiatków jego nie widziałam. Zaraz po posadzeniu ktoś wyciął mi jeden pęd sekatorem, a teraz nie mam go wcale!!!
 Marylko!!!! Nie ma go!!!! Wykopali mi zapewne razem z różami!!! Przejęłam się różami, a nie zwróciłam uwagi na żylistka!! Dziady!!! Miał być różowy!!! Kwiatków jego nie widziałam. Zaraz po posadzeniu ktoś wyciął mi jeden pęd sekatorem, a teraz nie mam go wcale!!!  

Michał, co powiesz na to jak idzie babcia z wnusią i ta zrywa kwiatki wystające zza siatki? Wnusia je ukręca i nie może urwać, to babcia leci jej pomóc. Na pytanie: czy paniusia to sadziła i dbała o to, jest wielka obraza. Przecież wystaje zza siatki, to niczyje!!! Osz ty!!!! Tylko kija wziąć i starej babie natłuc, bo dzieciak nie winien! Przed siatką mam też roślinki :stokrotki, kokoryczkę i takie tam, to dzieci to zrywają, a opiekunowie nie uczą ich poszanowania czyjejś własności! I rośnie taki osobnik w przekonaniu, że to niczyje, więc można.
 Michał, co powiesz na to jak idzie babcia z wnusią i ta zrywa kwiatki wystające zza siatki? Wnusia je ukręca i nie może urwać, to babcia leci jej pomóc. Na pytanie: czy paniusia to sadziła i dbała o to, jest wielka obraza. Przecież wystaje zza siatki, to niczyje!!! Osz ty!!!! Tylko kija wziąć i starej babie natłuc, bo dzieciak nie winien! Przed siatką mam też roślinki :stokrotki, kokoryczkę i takie tam, to dzieci to zrywają, a opiekunowie nie uczą ich poszanowania czyjejś własności! I rośnie taki osobnik w przekonaniu, że to niczyje, więc można. Maryś, kolczasty musi wystarczyć!!! Pw
  Maryś, kolczasty musi wystarczyć!!! Pw
 i to różowego
 i to różowego Masz kobieto zdrowie do tych złodziei.
 Masz kobieto zdrowie do tych złodziei.

.
 .