Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

Ile HOST !!! Ile RÓŻ !!! Będziesz miała różany ogród , gdy zakwitną :) U mnie róże marnie rosną... chyba za słaba gleba i cienia za wiele :(
No nic , będę podziwiać Twoje :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A u mnie róże nie chcą rosnąć. ;:145 Trudno, tyle razy próbowałam. Są inne kwiatki, na ogladanie róż bedę przychodziła do Ciebie. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marysiu napracowałaś się ale różanka imponująca. Nie mogę się doczekać aż to wszystko zakwitnie. Szczególnie czekam na Queen of Sweden, bo to póki co moja róża nr 1.
Hosty masz imponujące ! Ciekawe czy kiedyś się takich doczekam ;:oj
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... Ogród u Ciebie tętni życiem... Jest pięknie i zapowiada się różano... Tak się zastanawiam, czy by nie otworzyć wątku z moim ogrodem... Ale jak pomyślę ile z tym zachodu, to chyba poprzestanę na tym co jest... Czyli odwiedziny u kilku osób i dzielenie się tym co wiem... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu no widzisz jak nierówno dają, ja podlewam Tobie podlewają :roll:
Kasiu to jest dość duża rabata najbardziej po lewej tu ich nie widać są trzy od St Maria Viaud R.rambler, Dames de Chenonceau i Barcarolle kupione przed zimą. Na rabacie jest większość róż posadzonych wiosną i Chopin. Rabata jest nowa, bo większość mojego ogrodu jest w cieniu a tu i tylko tu, większą część dnia jest słońce. Mam jeszcze kilka róż zostawionych już w cieniu, ale jak będą kiepsko kwitły to muszę poszerzyć rabatę i dosadzić tutaj. Dopiero jak zakwitną będę popatrzę na to co zmajstrowałam ;:306 w puste miejsca wsadziłam dużo jednorocznych, bo róże nie będą z pewnością w pierwszym sezonie zbyt okazałe. Zobaczymy !
S. Kneipp przyszedł w kwietniu i te kwietniowe bardzo ładnie rosną, Szwedzką Królową sfotografuje jutro i pokażę Ci jak wygląda, bo też sadzona była w kwietniu.
Danusiu miło mi, że róże przyciągnęły Cię do mnie :lol: Ja do róż podchodziłam do tej pory czysto widowiskowo , piękna różowa, biała czy żółta dopiero FO zmusiło mnie do rozróżniania i myślę, że zmusi do komponowania. Najpierw jednak sprawdzę co mi się podoba ;:130
Ewelinko tak jak pisałam Kasi większa część terenu jest w cieniu no nie licząc tzw pola poza ogrodzeniem, ale tam wszystko jest pokarmem dzikich gości ;:306 . Każda róża dostała w dołek porcję kurzeńca i musi być na razie zadowolona ;:333 Zapraszam na wspólne oglądanie ;:180
Dorotko zawsze chętnie Ci pokażę wszystkie róże, a może się zarazisz i jeszcze raz spróbujesz :lol:
Aniu hosty właściwie są bezproblemowe wsadzisz i rosną ! a kwitnienia róż to dopiero ja nie mogę się doczekać :tan Rok temu kupiłam Abraham Darby i Graham Thomas i jaka jestem szczęśliwa, bo AD rozrósł się imponująco ma sporo pąków i niedługo zakwitnie - żeby tylko nie lało, bo wtedy kwiaty są biedne! Mam jeszcze kupioną rok temu Nahemę cudownie pachnie , R. Klasztorną i Elfe (pnąca) od St.
To będzie ciekawy rok ;:215

-- 27 maja 2013, o 23:13 --

Dorotko to złe podejście wcale nie ma z tym dużo zachodu, piszesz i wstawiasz tyle ile chcesz i na ile Ci czas pozwala, a mając własny wątek może pokazać swoje rośliny, poradzić się, pochwalić i popatrzeć z dystansu na swój ogród. Nie wspomnę o przyjemności odwiedzin innych. Jeżeli chcesz pomocy to służę nią ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, lejesz balsam na moją duszę... Założę tutaj swój kącik... Tylko muszę jeszcze poczytać, jak to działa i jak się to robi... A za pomoc dziękuję bardzo, bardzo... ;:196
Jeśli pozwolisz, dziś jeszcze spasuję, ale poproszę Cię o pomoc, tylko troszkę później... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu rabata rózana super, jak zakwitną wszystkie będzie co pooglądać ;:138 hosty pięknie wybarwione :heja a każdy chwast jest też roślinką ozdobną w jakim sensie, a to że go u siebie nie potrzebujemy ;:14 ale czasami daje nam znać co zaczyna się dziać na naszych rabatach ;:174
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko zawsze wieczorem jestem i chętnie pomogę a potem będę Ci kibicować ;:138 ;:138
Marysiu słusznie prawisz! dlatego często zmieniają się te niechciane rośliny, szczególnie w polu :lol:
Ale moja babka lancetowata posadzona solo na grządce wygląda cudnie ;:63
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..o proszę babka lancetowata Maryś a gdzie jej zdjęcie... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zrobię dla Ciebie Misiu jutro :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szwedzką królową kupiłam wreszcie-trzy razy próbowałam :roll: Niektóre z Twoich róż znam, bo rosną w moim ogrodzie, na niektóre muszę jeszcze zapolować :D Róże wciągają :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Oooo...masz królową szwedzką? To ja się muszę jej bardzo uważnie przyjrzeć, bo już ją w koszyku miałam, ale wywaliłam ze względów budżetowych i braku odpowiedniego miejsca....ale nadal śni mi się po nocach :oops: Różanka imponująca, jak to wszystko zakwitnie, to zzieleniejemy z zazdrości ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Marysiu doczytałąm co ty za cud rózana rabate szykujesz ;:oj Jejuniu to bedzie widowisko ;:65
Mozarta kocham strasznie....mój zeszłoroczny cały w pąkach ;:138
Dzisiaj ci chyba ładnie podlało rózyczki...odkad sieobudziłam to pada i to niezle ;:130
mam nadzieję ,że to ostatni zimny dzień.....miłego mimo wszystko wtorku ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu , czytam i tak myślę , gdzie Ty mieszkasz. Susza , irysy w pączkach :?: :?: U mnie od tygodnia leje , irysy kończą kwitnienie. Ostatnie odmiany już zakwitły. Ciepełko podgoniło wszystko. Różanka też już w pączkach , jeszcze małe , za dwa tygodnie będzie w kwiatach. ;:215
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Marysiu,tak sobie czytam i się zastanawiam, :roll: czy Ty masz działkę z gumy :wink: ?U Ciebie jest wszystko, co do nakarmienia ciała i duszy potrzebne!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”