Doczekałam się zdjęć clematisa.
Ogród zwkwiat cz. 4
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz. 4
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tamaryszek, było już dawno po kwitnieniu a i tak się nim zachwyciłam, właśnie ze względu na igiełkowate liście. Od tego czasu mam do niech słabość...
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosieńko
-ławeczka super.Gdzie nie zaglądam widzę różaneczniki.Muszę sobie i ja sprawić.Te krzykliwe kolorki są fantastyczne

- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Zosieńko
Swietny pomysł z ławeczka na kamieniach. Można siedząc przy herbatce masować sobie stópki, taki darmowy maszaż
.
Trzeba sobie troszeczkę koszenie ułatwić a tym bardziej jak kosiarka parzy rośliny. Szkoda ich już są takie duże.
Pozdrawiam
Swietny pomysł z ławeczka na kamieniach. Można siedząc przy herbatce masować sobie stópki, taki darmowy maszaż
Trzeba sobie troszeczkę koszenie ułatwić a tym bardziej jak kosiarka parzy rośliny. Szkoda ich już są takie duże.
Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Maska, Marysiu należy się nam odpoczynek na ławeczce choćby po to aby podziwiać to co stworzyłyśmy ciężką pracą.
lora, Misiu, lipy są bardzo stare, ja je pamiętam od dziecka, już wtedy były olbrzymy, a to przecież upłynęło od tego czasu minimum 60 lat, bluszczem podsadziłam je 10 lat temu, jedną i drugą, przy drugiej posadziłam też milin z 5 lat się męczył i miał trudności z przylgnięciem do niej, ale już to się stało i nie muszę wiązać, sam się trzyma.
Mój najstarszy tamaryszek ma około 5 m, a powojnik nazywa się Guernsey Cream,
Comcia, Mariolu, tamaryszek to był pierwszy zakup do naszego ogrodu na Korso Kwiatowym w Lubiążu, teraz zaniechano tej imprezy, ale w necie można jeszcze obejrzeć zdjęcia z poprzednich,
Gosia123A, koniecznie, są warte każdego ogrodu,
Sylwia85, Sylwio świetny pomysł, ławeczki dlatego na kamiennych placykach aby je nie przenosić w czasie koszenia, są ciężkie, dębowe.
Z pomysłu skorzystam i napiszę o odczuciach, ale jak się ociepli, bo dzisiaj u nas zimno.
Kalina roztacza swe uroki i Sympathia sposobi się do kwitnięcia, w tym sezonie będzie na co popatrzeć.

lora, Misiu, lipy są bardzo stare, ja je pamiętam od dziecka, już wtedy były olbrzymy, a to przecież upłynęło od tego czasu minimum 60 lat, bluszczem podsadziłam je 10 lat temu, jedną i drugą, przy drugiej posadziłam też milin z 5 lat się męczył i miał trudności z przylgnięciem do niej, ale już to się stało i nie muszę wiązać, sam się trzyma.
Mój najstarszy tamaryszek ma około 5 m, a powojnik nazywa się Guernsey Cream,
Comcia, Mariolu, tamaryszek to był pierwszy zakup do naszego ogrodu na Korso Kwiatowym w Lubiążu, teraz zaniechano tej imprezy, ale w necie można jeszcze obejrzeć zdjęcia z poprzednich,
Gosia123A, koniecznie, są warte każdego ogrodu,
Sylwia85, Sylwio świetny pomysł, ławeczki dlatego na kamiennych placykach aby je nie przenosić w czasie koszenia, są ciężkie, dębowe.
Z pomysłu skorzystam i napiszę o odczuciach, ale jak się ociepli, bo dzisiaj u nas zimno.
Kalina roztacza swe uroki i Sympathia sposobi się do kwitnięcia, w tym sezonie będzie na co popatrzeć.

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Rh cudowne.
Te pomarańczowe i żółte azalie przepięknie pachną, prawda?
Te pomarańczowe i żółte azalie przepięknie pachną, prawda?
- zwkwiat

Tosia1, Elu, tak się cieszę, że udało się ukorzenić, rozmyślam nad zakupem jeszcze kilku odmian azalii,
ewa_tuli,mam już kilka szt. ale ten jest najstarszy i największy.
ewa_tuli,mam już kilka szt. ale ten jest najstarszy i największy.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Zosieńko cudownie masz w ogrodzie ,jestem pełna podziwu dla Ciebie .Rh piękne ,uwielbiam je .
pozdrawiam Cię

pozdrawiam Cię
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomponiki na kalinach urocze i aż szkoda ,że nie mogę takich krzaczków u siebie posadzić, bo to same wielkoludy .Mam nadzieję ,że Tosia znajdzie tego powojnika bo jest na prawdę śliczny .Kamyczki fajnie będa podkreślać urodę Conic
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Zosiu jakoś mi się zgubiłaś
Cudowne widoczki z ogrodu Twojego jaka cudna lipa i ławeczka pod nią
Cudowne powojniki ,azalie ,rh,a także wiele innych ślicznych kwiatuchów

- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
A azalia ode mnie posadzona? 
- zwkwiat

ewa_rozalkaEwuniu, to raczej ja podziwiam Twoje Rh i Twój ogród, to Ty jesteś największą fanką tych kwiatów,
JAKUCH, Jadziu, a może byś tak taką kalinę wyprowadziła na nóżce, ja próbuję ma już wysokość z 1,60 i jeden pieniek, korony jeszcze wielkiej nie ma, ale w następnym sezonie? na razie obrywam to co wyrasta w nóżki,
RomciaW, Romciu cieszę się, że mnie znalazłaś, ja też mało bywam na forum, maj był dla mnie miesiącem wielu zajęć, ale od czerwca mały luz, już mnie to cieszy,
ewa_tuli, Ewa, a jakże by inaczej? tylko skóra mi cierpnie czy uda mi się ją utrzymać w dobrej kondycji,

Ewuniu Twoja azalka zdjęcie pierwsze, zobaczcie jak ładnie przyrasta mój pieris, zdjęcie przedostatnie nowe nabytki do sadzenia a na ostatnim biedulek, którego kupiłam w zeszłym sezonie w B, stał ostatni, żal mi się go zrobiło.
Wreszcie dzisiaj słoneczko
JAKUCH, Jadziu, a może byś tak taką kalinę wyprowadziła na nóżce, ja próbuję ma już wysokość z 1,60 i jeden pieniek, korony jeszcze wielkiej nie ma, ale w następnym sezonie? na razie obrywam to co wyrasta w nóżki,
RomciaW, Romciu cieszę się, że mnie znalazłaś, ja też mało bywam na forum, maj był dla mnie miesiącem wielu zajęć, ale od czerwca mały luz, już mnie to cieszy,
ewa_tuli, Ewa, a jakże by inaczej? tylko skóra mi cierpnie czy uda mi się ją utrzymać w dobrej kondycji,

Ewuniu Twoja azalka zdjęcie pierwsze, zobaczcie jak ładnie przyrasta mój pieris, zdjęcie przedostatnie nowe nabytki do sadzenia a na ostatnim biedulek, którego kupiłam w zeszłym sezonie w B, stał ostatni, żal mi się go zrobiło.
Wreszcie dzisiaj słoneczko
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Zosiu, jaka kalina!
A Sympathia widać, że też zaszaleje
.
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Rajskie krzewy
, dwa nowe (chyba bo w doniczkach) są bardzo okazałymi krzewami, ciekawe gdzie takie się kupuje? Zosiu, wiesz moja azalia jednak będzie kwitła - ma dwa pąki
troszkę podmarzła połowa krzewu, druga połowa jest w lepszej kondycji i to właśnie tam są pąki, poza tym przesadziłam ją wczesną wiosną w bardziej zasobną ziemię i jednoczenie na bardziej osłonięte miejsce.