Aga
Świetnie ci rośnie Kule ceramiczne i formy do kwiatów koty cudne- muszę sobie takiego kota sprawić!
Fajny murek i rośliny skalne. Widziałam u Ciebie powojnik Jan Paweł II- też sobie sprawiłam.
Co do powojnika to słyszałam,że akurat ta odmiana jest łysawa z góry a od metra w zwyż pięknie rośnie dlatego wskazane jest obsadzeni czegoś na dole, ale nie wiem czy to prawda.
Potocznie się mówi że powojnik powinien mieć głowę w słońcu a nogi w cieniu ,stąd u jego podnóża powinno się coś posadzić , ja mam przy jednym sporą żurawkę ,miałam też kiedyś krzak lawendy
To prawda Jacku - dla mnie ogród bez kamieni to nie ogród
Dzisiaj zimno brr nieprzyjemnie , na wieczór szykuje się gril ze znajomymi ale chyba w domu pod postacią piekarnika.
Znalazłam fantastyczne przepisy na grilla dzisiaj chciałabym je przetestować,
A co w ogrodzie - walczę na skarpie - tne, wyrywam, piele - i jakoś nic nie widać, wszystko tak się zagęściło - zwłaszcza irga powchodziła i pozarastała wszystko , że szkoda mówić.
Udało się postawić huśtawkę dla córki - w końcu Dzisiaj przerwa od prac ogrodowych - a szkoda.
Agnieszko-szalejesz Huśtawka już wypróbowana?Super ,że dzieciaczki mają tyle atrakcji:)
Szkoda,że tamaryszek nie dał rady.
Magnolkę masz cudną-podglądałam na necie-nazwa się zgadza.Jak urośnie do docelowych 4-5 m to dopiero będzie szał
Hostusie śliczne-syp ślimakolem-ja w tym roku kupiłam i ledwo co posypałam wieczorkiem to rano...byłam w szoku-z 15 szt leżało...sporo nagich
dostałam azalkę
Jacku to prawda kocham hosty i żurawki - staram się aby było ich pełno.
Asiu - tak to już jest z tym tamaryszkiem Ale cóż. Ślimakol już sobie zapisałam, mam jedno miejsce gdzie funkie mają dziury i pewnie tam ślimaki grasują , grasują też na cisie ale chyba jemu nic nie zrobią ?
Ach ty spryciaro masz azalkę, ja to pewnie nic nie dostane
Ewcia - nie sama tego nie robie nie miałabym takich manualnych zdolności Krysiu - zabij mnie bo nie wiem , dostałam go w tym roku od mamy na imieniny pierwszy raz kwitnie , na zdjęciu ma kwiaty bordo - zobaczymy czekam na rozkwit.