Jule, masz rację, ęe ten kolor niebieski jest wyjątkowy. Takiego odcienia niebieskiego także nie widziałam w naturze u żadnej innej rośliny
Agunia, jak wiesz ja tez jakoś szczególnie nie wyznaje kultu niebieskości, aczkolwiek nie powiem, w połączeniu z fioletami coraz bardziej mnie przekonuje

Z tymi miłościami ogrodowymi to w ogóle u mnie coś dziwnego. Kiedyś kochałam żółte iglaki a teraz zastanawiam się co z nimi począć

Ale to było przed moim sezonem mądrości w ogrodzie
kasia28x Cieszę się, że mnie odwiedzasz
Asiu, len jest taki zwiewny i faktycznie pięknie wygląda jak rano otwiera kwiaty do słońca
Marzka, markety odwiedzam bardzo rzadko, ale faktycznie za każdym razem coś tam wyszperam w korzystnej cenie
Kasiu Robaczku super, że jesteś ze mną kolejnej odsłonie

Len siałam sama jak powstawała rabata przed domem i zapomniałam o tym fakcie. W następnym roku urósł, zakwitł i teraz już co roku jest go więcej i więcej i...

Na temat pogody w weekend się nie wypowiadam
Kosaćce u mnie rosną dobrze, to fakt, ale to też tak jakoś wbrew regułom, bo piach, słońce, susza
Danuś, w nowym wątku i Ciebie mam zaszczyt gościć
Lucy, było przesympatycznie

Też mi miło, że się spotkałyśmy
Ewo, witam i dziękuje za komplement
Po weekendzie nic nowego

Pogoda paskudna, to ogród nietknięty ludzką ręką.
Byłam na spotkaniu z forumkami kujawiaczkami i było super
Nie mam nowych zdjęć z ogrodu, to pomydlę oczy z zeszłego tygodnia
Powolutku zwozimy połupane kamienie, które będą wykorzystane do budowy murków oporowych przy skalniaku oraz wyłożenia ścieżki.
I jak to na dużych powierzchniach bywa, przy takim ogromie kamienienia jaki mam zakupiony, ledwie wystarczy na ścieżynkę, bagatela 20 m długości
Inspektor nadzoru budowy ścieżki z kamienia podczas kontroli jakości pierwszej partii materiału:
Czytam o bruzdownicach oraz innych takich nieprzyjemnościach na różach i zastanawiam się, czy nie zrobić profilaktycznie oprysku u siebie? Nie zauważyłam niczego niepokojącego na swoich różach, ale ja się nie znam i mogę coś przegapić. Zrobić oprysk czymś profilaktycznie? Czym?