Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Jadziu ależ Ty masz cudne roślinki ;:108
Omoshiro wszędzie go widzę i podziwiam,chyba jest wart uwagi ;:170
Orlik pełny ale cudo ;:oj
U mnie też zimno i mimo,że słonko świeciło to zmarzłam ;:224
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu ja też uważam że wystawa w Chorzowie schodzi na dno nie ma już tam po co jeździć, bo nawet jak się coś nie kupiło to jeszcze można było zobaczyć piękne aranżacje kwiatowe i nie tylko a w tym roku zero. Z Chorzowa pojechaliśmy do Kapiasa i kupiłam sobie azalkę japońską podobną do twojej Schneeperle.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DANUSIU masz rację totalne dno i nie ma po co jechać ,ale my mamy blisko .Podoba ,ale nie z pełnymi kwiatami jest Królowa śniegu Schneewitchen .Moja to też japońska
ANIU mnie zauroczył Omoshiro u Moni w leśnym ogrodzie i zaraz go musiałam kupić, bo tak mnie zauroczył .Jest u mnie 2 sezon .Niestety orlik o tej nazwie ma inne kwiaty to znów wysyłkowa pomyłka ,ale ładna. Mam podobnego Nora Barlow .U nas też zimnica .Miałam w ogródku Clerodendrum i dzisiaj było widać po listkach ,że jest mu bardzo zimno bo zrobiły sie jasne jakby brakowało im pigmentu .Dobrze ,że nie wszystkie tylko te młode
MARZANKA na razie nie masz wyboru jak tylko cierpliwie czekać :wink: Może znajdę fotkę ubiegłoroczną ,ale widzę ,że nawet metryki jej nie założyłam :;230
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu ale kwiecia u Ciebie już kwitnie letniego dużo, moje irysy to jeszcze śpią a na skalniaku same rarytasiki ;:108 pytałaś o powojnika u mnie nie wiem rośnie od pocztku ogrodu bezimienny był kupiony ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu jutro jadę do Neli o ile nie będzie padać i zabieram ze sobą cieszynianki, podobno macie się zobaczyć. Moja azalia jap.ma zawieszkę z napisem azalia jap.weiB.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Fajny ten powojnik Kakio z falbankami ale na razie musze sprawdzic się w prowadzeniu tych które juz mam. Furtka jednak otwarta jak i folder gdzie zapisuje zachcianki ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

jadziu no cudo ten twój pełny orliczek ;:oj prawdziwe cacuszko ;:108 jak tam u ciebie...u mnie sie rozpadało....ech i zimnica ;:303
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu tak szukam swojego wpisu, szukam i nie znajduję.... gapa jestem okrutna.... napisałam, ale jakimś cudem nie wysłałam :roll: :lol:
Przepiękne masz kępy orlików, u mnie tylko niebieściutkie wielkie, a pozostałe jeszcze chudziutkie maluszki..... mam nadzieję, ze jeszcze trochę i będą równie piękne jak u Ciebie ...
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu :wit
Na samym początku ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 za ukorzenienie róż. Ty to masz rekę do kwiatów. Nawet patyki rosną bez ziemi i wody.
Dzięki Twoim zdjeciom poznaję nowe rośłiny. Zapisuję ich nazwy na karteczce i buszuję do internecie. :)
Oj tak funkie w kamienaich białych wyglądają cudnie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości .Trochę bawię się w szukanie nazw owadów ,które buszują u mnie w ogródku .Muszę wiedzieć jak z nimi postępować a przy okazji się dokształcam :wink: .
SYLWUŚ to jeszcze nie koniec tego ukorzeniania .Do wtorku bo wtedy będzie 3 tygodnie .Gazety są lekko zwilżone i to wszystko siedzi w worku foliowym .Sama jestem ciekawa, a patyczków szkoda było wyrzucić a ,żeby posadzić je do ziemi to były za krótkie
AGUSIU kocham również Orliki i ma ich dość sporo wielkich kępek .Na dworze zimnica wiec trzeba sie czymś zająć .Dla Ciebie ten Obrazek
DORCIA ładny jest tylko nie z tą nazwą .To pomyłka sprzedawcy niestety bo o tej nazwie jest całkiem inny .U mnie też zimnica jak diabli .Byłam sekundkę na ogródku i tylko zrobiłam parę fotek
EWCIU Kakio nie ma falbanek może teraz tak wygląda ,.Nawet dzisiaj był w takim samym stadium .Ja już nic nie zapisuję bo miejsce się skończyło
DANUSIU ;:196 ,ale nie dziękuje :oops: .Czy ona mam jakieś specjalne wymagania ,żebym jej nie zabiła To raczej zadna nazwa po prostu biała.Chyba sie nazywa Diamont Weiss http://www.tomszak.pl/galeria_azaliezz.php
MARYSIU na skalniaku jakie tam rarytaski :oops: popularne rośliny .Jest tam też Opuncja i kolorowe oregano
Dzisiaj trochę różanie no to jadziem :heja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu to że wypuszczają korzonki to nie zasługa gazety no może troszeczkę ale w małym stopniu to dzięku Tobie kochana.
Jak wszystkie róże zakwitną to ja oczopląsu dostanę. Nie będę wiedziała w którą stronę patrzeć :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Oczęta ile mają pąków ;:oj Orliki również lubię :uszy
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

no to teraz już mnie Jadziu nawet psami nie wyszczujesz ;:138 tyle już pąków ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za chwilkę będzie podlewanie gnojóweczką tylko sąsiad wyjedzie ,bo inaczej mógłby mnie opierniczyć ,ze mu smrodzę :wink:
MARZANKO możesz pozostać, bo gdyby nie ten ziąb na pewno festiwal już by się zaczął
ANIU masz rację Oczęta mają mnóstwo pąków i też nie mogę się doczekać na ich kwiaty są takie piękne i tez chyba je masz
SYLWUŚ ;:180 :oops pociągają mnie te prace czyli ukorzenianie róż .Po obcięciu patyczka on zawsze ląduje w ziemi no cóż takie jest moje zboczenie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Jadziu ...jatez cvzekam na festiwal ;:65 Dreptam i dreptam przy tych slicznotach ;:306 Miłej soboty Jadziu...u mnie na razie słońce ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”