Ogródek AGNESS
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Irysy i chabry, sielsko-anielsko
Nawet nie wiedziałam, że to niebieskie to chabry a też je mam i teraz wiem co to 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iryski piękne
liliowce z chabrami sielsko wyglądają i piękne kontrastowe połączenie
liliowce z chabrami sielsko wyglądają i piękne kontrastowe połączenie
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcia Twojego ogrodu to miód na oczy
. Jest pięknie! Rododendrony, azalie. No i chabry, przepiękne.
. W doskonałej kompozycji.
A iryski chyba we wszystkich możliwych kolorach.
A iryski chyba we wszystkich możliwych kolorach.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nazwy roślin są o tyle istotne, że pomagają się rozeznać, co w ogrodzie już jest
Znam na pewno imiona róż, bo na nich zależy mi najbardziej-inne niekoniecznie się trzymają pamięci. Ostatnio złapałam się na tym, że nie pamiętam od razu, której roślinie się przyglądam. Najpierw pojawia się zwykle nazwa gatunku po łacinie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś ja chabry bardzo lubię, mam je w kilku miejscach w ogródku, ba nadają cudownej zwiewności kompozycjom.... no i ten bajeczny ostro chabrowy kolorek
Cieszę się, ze moje fotki spowodowały, że choć troszkę Ci się spodobały
Madziu podpowiem Ci z chabrami, że jeśli je przytniesz niziutko po kwitnieniu to późnym latem zakwitną Ci jeszcze raz
Aniu bardzo lubię ten zestaw, ja kocham kontrastowe kolorki i ta kompozycja jest jedną z moich ulubionych. Mam jeszcze jedno podobne zestawienie, liliowiec z niebieskim bodziszkiem , ale bodziszek jeszcze nie kwitnie....liliowiec już zaczyna
Karolinko witaj
Dziękuję Ci za tak miłe słowa o moim ogródku, bardzo cieszy jeśli komuś podoba się to, co tworzymy z sercem
Irysków faktycznie mam sporo, niskie już przekwitły, teraz zaczyna się królowanie wysokich.... jeszcze większość w pąkach...ale to już lada chwila
Ewuniu bardzo podziwiam wszystkich, którzy znają nazwy swoich roślin..... ja niestety zapominam a i często nie jestem w stanie odróżnić odmian, tak jak jest np przy żurawkach..... na początku starałam sie zapamiętać... ale później wymiękłam, bo wiele odmian jest bardzo podobnych a nawet te same rosnące w różnych warunkach wyglądają całkiem inaczej..... pamiętam tylko te bardzo charakterystyczne..... podobnie jest z innymi roślinkami.... Jedynie koniecznie muszę znać nazwy swoich róż, lilii i clematisów.... staram się znać też nazwy różaneczników, ale niestety niektóre z nich mam kupione bezimiennie a tak jak wcześniej pisałam nie jest łatwo dopasować do niektórych nazwy tak są podobne do siebie odmiany.....
Madziu podpowiem Ci z chabrami, że jeśli je przytniesz niziutko po kwitnieniu to późnym latem zakwitną Ci jeszcze raz
Aniu bardzo lubię ten zestaw, ja kocham kontrastowe kolorki i ta kompozycja jest jedną z moich ulubionych. Mam jeszcze jedno podobne zestawienie, liliowiec z niebieskim bodziszkiem , ale bodziszek jeszcze nie kwitnie....liliowiec już zaczyna
Karolinko witaj
Ewuniu bardzo podziwiam wszystkich, którzy znają nazwy swoich roślin..... ja niestety zapominam a i często nie jestem w stanie odróżnić odmian, tak jak jest np przy żurawkach..... na początku starałam sie zapamiętać... ale później wymiękłam, bo wiele odmian jest bardzo podobnych a nawet te same rosnące w różnych warunkach wyglądają całkiem inaczej..... pamiętam tylko te bardzo charakterystyczne..... podobnie jest z innymi roślinkami.... Jedynie koniecznie muszę znać nazwy swoich róż, lilii i clematisów.... staram się znać też nazwy różaneczników, ale niestety niektóre z nich mam kupione bezimiennie a tak jak wcześniej pisałam nie jest łatwo dopasować do niektórych nazwy tak są podobne do siebie odmiany.....
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Aga ogród tonie w kolorkach...a irysy już pięknie kwitną - A mówisz , że to dopiero początek?
o to dopiero będzie festiwal irysowy...
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
Witaj Agnieszko, wczoraj mam nadzieję że i u Ciebie pokropiło trochę. Ciekawe irysy, u nas coś skromnie w tym roku z kwiatami będzie, lilie za to chyba nadrobią, posadzone w jednym miejscu. 
Aguś , kompozycja chabra z liliowcem
mam takiego samego liliowca co się zowie Liliowiec Dumortiera
z tym że podsadzony szałwią argentyńską a chaber rośnie z pęcherznicą
Iryski bardzo lubię więc będę pilnować kolejnych fotek
Aguś , nie zapominaj też o zdjęciach rh toż lada moment skończy się ich panowanie .
Iryski bardzo lubię więc będę pilnować kolejnych fotek
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,u ciebie tyle kwitnie jak w pełni lata,aż niesaomiwicie to wyglada.Ja czekam na jednoroczne,bo begonie zawiodły mnie niestety.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu w tym roku będziesz miała bajeczne widoki dzięki dużej ilości kwitnących irysków
Zrehabilitują Ci się za poprzedni sezon
Obecna zima faktycznie była bardzo dobra dla naszych roślinek, w przeciwieństwie do poprzedniej....
Jolu irysków mam całkiem sporo , bardzo je lubię, mają tak piękne kolory.... niziutkie już wszystkie przekwitły, teraz królować zaczynają wysokie
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Danusiu, Andrzejku witajcie
Faktycznie wreszcie doczekałam się deszczu.... naprawdę dobrze popadało, roślinki wspaniale napojone, na kilka dni im starczy
Lilie jeszcze troszkę i też zakwitną...... na pewno będą bajecznie wyglądały w tak dużej grupie .... będę zaglądała z ciekawością
Eluniudzięki za nazwę mojego liliowca.... mam go od wielu, wielu lat , to pierwszy liliowiec w moim ogródku
Rh jeszcze pokażę na pewno.... na razie muszę zrobić przerwę, bo ostatnio to one królowały na moich zdjęciach i nie chciałabym, żeby się Wam znudziły
Małgosiu tak mi przykro, że masz problem z begoniami w tym roku.... zawsze miałaś takie piękne, ja wciąż mam nadzieję, ze jednak nadrobią.... może troszkę później , ale będą równie piękne jak zawsze....
Jolu irysków mam całkiem sporo , bardzo je lubię, mają tak piękne kolory.... niziutkie już wszystkie przekwitły, teraz królować zaczynają wysokie
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Danusiu, Andrzejku witajcie
Lilie jeszcze troszkę i też zakwitną...... na pewno będą bajecznie wyglądały w tak dużej grupie .... będę zaglądała z ciekawością
Eluniudzięki za nazwę mojego liliowca.... mam go od wielu, wielu lat , to pierwszy liliowiec w moim ogródku
Rh jeszcze pokażę na pewno.... na razie muszę zrobić przerwę, bo ostatnio to one królowały na moich zdjęciach i nie chciałabym, żeby się Wam znudziły
Małgosiu tak mi przykro, że masz problem z begoniami w tym roku.... zawsze miałaś takie piękne, ja wciąż mam nadzieję, ze jednak nadrobią.... może troszkę później , ale będą równie piękne jak zawsze....
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moje liliowce jeszcze w pąkach. A u ciebie widzę, że kwitną w swoim wielkim bogactwie, nawet dziecko mojego irysa rozpoznałam. Jego mamusia u mnie też na razie ma tylko pąki.
A chabry od ciebie Agnieszko kwitną mi bardzo pięknie. Już duża kępa się ich zrobiła, ale jakoś nie umiem im zrobić tak dobrej fotki jak twoja.
A chabry od ciebie Agnieszko kwitną mi bardzo pięknie. Już duża kępa się ich zrobiła, ale jakoś nie umiem im zrobić tak dobrej fotki jak twoja.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Tniesz je po kwitnieniu i jeszcze raz zakwitają
Żebym wiedziała, to bym tego nie robiła.
Pięknie i jeszcze raz pięknie u Ciebie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, przepiękne widoki!
Mam nadzieję, ze kiedyś będzie mi dane odwiedzić Twoj ogrod i to najchętniej w maju
Rodusie i azalie w Twoich kompozycjach prezentują się przecudnie, rozmarzyłam się
Mogłabym w nim przesiadywać calymi popołudniami...na pewno masz jakąś ławeczkę, z której mozna podziwiać te kwitnące cuda? Pamiętam huśtawkę, tylko nie widzę jej na zdjęciach
Pozdrawiam serdecznie
Mam nadzieję, ze kiedyś będzie mi dane odwiedzić Twoj ogrod i to najchętniej w maju
Rodusie i azalie w Twoich kompozycjach prezentują się przecudnie, rozmarzyłam się
Mogłabym w nim przesiadywać calymi popołudniami...na pewno masz jakąś ławeczkę, z której mozna podziwiać te kwitnące cuda? Pamiętam huśtawkę, tylko nie widzę jej na zdjęciach
Pozdrawiam serdecznie
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ja mam posiane chabry jednoroczne, ale sąsiadka ma wieloletnie.