Podłożyłam pod kwokę 14 jajek, 3 było nie zapłodnione, jedno kurcze zdechło, teraz jest 10 szt. A z tym jednym to komedia była, M. budzi mnie z samego rana ( ja to muszę budzić się po woli) a on mnie telepie, wkłada coś ciepłego i miękkiego do mojej dłoni i każe to coś ogrzać bo szkoda, bo matka go odrzuciła i trzeba ratować
Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
Marysiu, no toż zapytać zawsze można
, handlować jak handlować a znajomi już rączki zacierają i słoiki szykują na przetwory pomidorowe
No nie wiem, trzy lata temu uczyłam się sadzić a teraz muszę się nauczyć tyle nie sadzić
Podłożyłam pod kwokę 14 jajek, 3 było nie zapłodnione, jedno kurcze zdechło, teraz jest 10 szt. A z tym jednym to komedia była, M. budzi mnie z samego rana ( ja to muszę budzić się po woli) a on mnie telepie, wkłada coś ciepłego i miękkiego do mojej dłoni i każe to coś ogrzać bo szkoda, bo matka go odrzuciła i trzeba ratować
Ja nie mogę zaczaić o co chodzi, jaka matka, kogo trzeba ratować i dla czego ja leżę z wyciągniętymi ręcami, na dodatek trzymając w nich coś miękiego
Poranną kawę piłam z kurczem w dłoni, jak już doszłam do siebie i zrozumiałam że ja już nie śpię położyłam małe do pudełka z sianem, dałam się napić ... ono dostało drgawek i zmarło
Tyle o kurczaku ... którego już nie ma ...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kurza matka dobrze wiedziała, że z niego nic nie będzie
10 kurczątek to całkiem sporo, a będzie jeszcze podkładać innym kwokom? Jakbym miała kurnik z prawdziwego zdarzenia to poszłabym i w koguta i w kurczątka, bo to słodkie!
Alu może zamiast rozdawać te pomidory to od razu zrób im przeciery
nie żebym była złośliwa
to tak żebyś do biznesu wróciła 
Alu może zamiast rozdawać te pomidory to od razu zrób im przeciery
Alu Marysia ma rację
ile to czasu i energii potrzeba ,by dopilnować takich ilości - miej choć z tego satysfakcję finansową
kurczaczki słodziutkie
kurczaczki słodziutkie
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Alu, tyś już zupełnie zapomniała na tej wsi, żeś w poprzednim życiu bizneswoman była? Harujesz jak wół na ugorze, uprawy pięknie Ci wychodzą, nie rozdawaj za darmo! Przyzwyczaisz znajomych, ze u Ciebie darmowa aprowizacja i na wstępie do biznesu rolniczego tracisz sporo klientów, bo jak raz dostali za darmo, to potem też będą oczekiwali, a nie kupią
Mój eM ma mieć podobno trasy w lubelskie, jeśli zdarzy się w sezonie pomidorowym to go do Ciebie na zakupy podeślę, żebyś poczuła satysfakcję z zarobku rolniczego, bo inaczej wszystko rozdasz... 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ałło-Słusznie Pat radzi,przez zimę zbierz na Forum zamówienia na rozsady,od trzeciej o ile pamiętam żony swego pierwszego męża weź przepis na ikrę warzywną,wszystko do niej aktualnie uprawiasz i także odpłatnie i z zyskiem dla Was rozprowadź.
Na pelargonie angielskie w kolorze łososiowym u Ciebie chyba już się zapiszę na rok 2014,nie będzie stresu jak z tegorocznym zamówieniem-wczoraj pan Adrian usiłował mi wmówić,że widać zapisałam się na gazetkę i dlatego w kwietniu przesłał mi informację o późniejszym terminie wysyłki zamówionych pelargonii(na newslettera zapisałam się przedwczoraj więc w kwietniu to wysłałby go ze sporym wyprzedzeniem),a zdjęcie dowodu wpłaty rzekomo mu się nie otwierało.Ciekawe kiedy przyzna,że zamówienie przeoczył i czy zaproponuje jakieś inne,bo ma się rozumieć zamówionych w początkach lutego dawno nie ma
Czy kalafiory masz tylko białe czy zielone rogate także?
Na pelargonie angielskie w kolorze łososiowym u Ciebie chyba już się zapiszę na rok 2014,nie będzie stresu jak z tegorocznym zamówieniem-wczoraj pan Adrian usiłował mi wmówić,że widać zapisałam się na gazetkę i dlatego w kwietniu przesłał mi informację o późniejszym terminie wysyłki zamówionych pelargonii(na newslettera zapisałam się przedwczoraj więc w kwietniu to wysłałby go ze sporym wyprzedzeniem),a zdjęcie dowodu wpłaty rzekomo mu się nie otwierało.Ciekawe kiedy przyzna,że zamówienie przeoczył i czy zaproponuje jakieś inne,bo ma się rozumieć zamówionych w początkach lutego dawno nie ma
Czy kalafiory masz tylko białe czy zielone rogate także?
-
ella52
- 200p

- Od: 8 lut 2011, o 18:36
To ja też się zapisuję na pelargonie łososiowe
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- romaszka

Hi - hi, dziewczyny tak już jest, rozdawanie sprawia mi przyjemność
, moja mama zawsze mówiła: Ty nie słonce, wszystkich nie ogrzejesz
Ale nie wszystko rozdaje, na przykład ser, twaróg, jogurt i mleko sprzedaje ... no może czasami kogoś poczęstuję
Dzisiaj walczyłam z bodziakami, mam "inwazje bodziaczaną"
, wlizie ci takie cholerstwo w środek truskawki lub młodego krzaczka maliny i rób człowieku co chcesz. Mamy taki plac, przy tarasie, gdzie leżała wywrotka piasku a teraz łysa plama, czekałam aż trawą zarośnie ... zarosła ... samymi bodziakami

Założyłam podwójne rękawice, powyrywałam to świństwo i zasadziłam tymiankiem-macierzanką piaskową, mam nadzieje że się rozrośnie i będę miała piękny, pachnący trawniczek macierzankowy a i herbatka jest pyszna

Maliniaczek

Truskawiaczek

I czosniaczek

Nie wiedziałam, że koleusy takie kolorowe będą
, w doniczkach wyglądały wszystkie tak samo a po wysadzeniu na rabatkę zaczęły nabierać kolorków, i to każdy inaczej
Na razie są maleńkie ale i tak oko cieszą.

Ewo ależ ty pamięć masz, dziewczyno pozazdrościć
, to ja, musiałam się zastanowić ... swoich mężów i żony mężów policzyć
aż zaczaiłam o co chodzi
Ale dobrze, że przypomniałaś, faktycznie muszę przepisik od Wali wziąć! Bo ikra w tym roku musi być!
Dzisiaj walczyłam z bodziakami, mam "inwazje bodziaczaną"

Założyłam podwójne rękawice, powyrywałam to świństwo i zasadziłam tymiankiem-macierzanką piaskową, mam nadzieje że się rozrośnie i będę miała piękny, pachnący trawniczek macierzankowy a i herbatka jest pyszna

Maliniaczek

Truskawiaczek

I czosniaczek

Nie wiedziałam, że koleusy takie kolorowe będą

Ewo ależ ty pamięć masz, dziewczyno pozazdrościć
Robisz sery, rób przeciery. jedno przy drugim sprzeda się, bo naród leniwy, ale domowe przetwory lubi. Co to jest u licha ikra warzywna?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
romaszko czy Twój czosnek tez ma niektóre liście żółte.? bo nie wiem czy dobrze widzę na zdjęciu ja pierwszy raz uprawa czosnek i u mnie każda sadzonka ma żółte liście tzn są też zielone ale koncówki liści są żółte czy są tam jakieś niedobory .?
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
- romaszka

Ewa ikra warzywna to taka papka z warzyw, wygląda jak kupka niemowlęcia ale smakuję boską
A tak na poważnie to są dwie ikry, bakłażanowa i cukiniowa, jedna i druga jest pyszna. Krótką mówiąc, zmiksowane, smażone na oleju warzywa, ale trza znać proporcji przypraw, pomidorów it.d. 
Arty jesienny czosnek chyba tak ma, w zeszłym roku też miał zżółknięte pióra a miałam piękne, duże i zdrowe główki, tak że się nie martw, będzie dobrze
Arty jesienny czosnek chyba tak ma, w zeszłym roku też miał zżółknięte pióra a miałam piękne, duże i zdrowe główki, tak że się nie martw, będzie dobrze
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu takie koleuski sama kupiłabym, a Ty pewnie je też rozdałaś mówiąc że za małe
Ale masz wszystko zadbane - zazdroszczę 
- paputowy dom
- 200p

- Od: 11 cze 2012, o 21:56
Romaszko ja w ten truskawiaczek to bym poszła jak do raju. Nie mogę doczekać truskawek, chyba tak jak Grek Zorba wtrynię dwa wiadra potem porzygam się i będę miała truskawkową chorobę wyleczoną

- romaszka

Marysiu skąd??!! Pokazuje tylko świeżo wypielęgnowane kawałkiMaska pisze: Ale masz wszystko zadbane - zazdroszczę
Justynko osobiście bez truskawek mogła bym żyć ale M. ich uwielbia, codziennie chodzi i się przygląda, czy oby na pewno jeszcze nie dojrzały
Kiedy prowadziłam sklepy, co jakiś czas był taki model bluzki/sukienki, że sprzedawał się w ilościach hurtowych, mówiłam na ten model "hit sezonu", takim właśnie "hitem" jest jogurt kozi, ludzie zamawiają litrami
-
Kasiaflo
- 200p

- Od: 1 cze 2012, o 12:22
Myślałam że moje krzaczki truskawek są duże, ale w porównaniu z Twoimi to giną i też już się nie mogę ich doczekać tyle że ja wolę ze śmietaną. A na koleusy to i ja bym się pisała.
Pozdrawiam Kasia
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ałła! Dziewczyny mają rację! Też lubię rozdawać, ale ludziska już mnie ostudzili!
Nadal mam osoby, którym daję (czasem przez mamę, czasem osobiście), ale reszta już odcięta od żłoba.
Ja się natyrałam z H i tatą, a słyszałam, że mało, że liche itp., ale najgorzej było jak miałam słabe zbiory bo zimno było.
Własne przeciery to super sprawa, czy dla siebie, czy dla rodziny. Mogą postać i kilka lat (dwa-trzy na pewno) będziesz zabezpieczona w przypadku słabszych zbiorów. Można też faktycznie sprzedać.
Kogo masz poczęstować, to poczęstuj, ale to Twoja praca! Twoje życie!
Ja czasem traktuję moje pomidory jako formę prezentu, ale przez duże P. Z podkreśleniem, że to z mojego foliaka, wiejskie itp.
Tak mi się podoba u Ciebie, że H już z niepokojem na mnie patrzy.
I musiałam obiecać, ze chwilowo nie grozi mu zastanie kozy w naszym ogrodzie. 
Nadal mam osoby, którym daję (czasem przez mamę, czasem osobiście), ale reszta już odcięta od żłoba.
Ja się natyrałam z H i tatą, a słyszałam, że mało, że liche itp., ale najgorzej było jak miałam słabe zbiory bo zimno było.
Własne przeciery to super sprawa, czy dla siebie, czy dla rodziny. Mogą postać i kilka lat (dwa-trzy na pewno) będziesz zabezpieczona w przypadku słabszych zbiorów. Można też faktycznie sprzedać.
Kogo masz poczęstować, to poczęstuj, ale to Twoja praca! Twoje życie!
Ja czasem traktuję moje pomidory jako formę prezentu, ale przez duże P. Z podkreśleniem, że to z mojego foliaka, wiejskie itp.
Tak mi się podoba u Ciebie, że H już z niepokojem na mnie patrzy.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja