Wiedźma w ogrodzie..
Re: Wiedźma w ogrodzie..
Ewcia " wiedżma " z Ciebie
masz piękny ogród z masą rarytasków a wątku zieje pustką
się zlituj zrób sesję zdjęciową i wstaw ku uciesze gawiedzi 
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Ha-to nie jest tak, że wydzielam informacje i zdjęcia, ale brak czasu skutecznie mnie stopuje, w niektórych poczynaniach..Zdjęcia robię, ale nie mam czasu ich wrzucać w wątek
Jednak dzisiaj kilka migawek będzie..Różyce i..ale to później
W tej chwili kwitnie u mnie (na razie)jakaś rugosa-niezawodna, rośnie w moim ogrodzie, co najmniej 50 lat, sadzona przez moją babcię-pachnie upojnie.. Jest niezawodna i cieszy, jak to pierwsza róża

Najprawdopodobniej II będzie kwitła róża parkowa, ma to być 'Isabel Renaissance', się zobaczy..

Tegoroczne nabytki-nieźle się zapowiadają..

Pnąca-stara odmiana, najprawdopodobniej New Dawn- cała w pączkach..

30-letnie róże..

Zeszłoroczne nasadzenia obiecują..

Nie podaję odmian kolejnych róż, ale jak tylko pączki będę się otwierać podpiszę co i jak.. Mam posadzone róże angielskie(największa moja
), historyczne i troszkę nostalgicznych..70% z nich u mnie już zimowała-liczę w tym roku na obfite kwitnienie..Niestety mszyce nie odpuszczają, czarna plamistość też..Walka będzie zacięta..
Widoczki inne, żeby zbytnio nie zanudzić różycami

Rabatka, która powstała w zeszłym roku, to przede wszystkim róże, jeżówki, ostróżki, przetaczniki, zioła i inne..

Ceglanych ścieżek na razie nie będzie, są w remoncie, że tak powiem...Po zeszłorocznych awariach wodociągowych, cegły trzeba na nowo kłaść..Ale będą-tylko później
Jak wiadomo nieodzownym atrybutem każdej szanującej się wiedźmy
jest kot, z reguły czarny. Nasz kocur co prawda jest rudy, ale ma prawdziwy schwarz charakterek, o czym zaraz się przekonacie. Nie odstępuje w ogrodzie mnie na krok..Uroczy rudzielec ma na imię Rudolf, w skrócie Rudi..
Rudi dla "zabicia czasu", lubi podroczyć się z bernardynką Kają i jamniczką Sonią..Cwaniak..psy siedzą w kojcu, więc sobie pozwala
Zanim coś spsocę, trawkę przegryzę..

eeee, nudzi mi się, idę sprawdzić co robią psy

Przycupnę sobie na grządce, może mnie Pańcia nie przegoni, taki twarzowy ten pierwiosnek..Będę udawał, że znalazłem się tu przypadkiem

Wcale się psami nie interesuję, nic a nic..

Nie wytrzymam-zerknę co robią..

Podejdę bliżej.....
Co się tak trzęsiecie?! Jakiś problem???
Tere fere kuku...
To jeszcze troszkę Was podręczę..

Tylko się nie denerwuj droga psia przyjaciółko- przecież widzisz, że rudy smarkacz przegina...

Towarzystwo wzajemnej adoracji..

cdn...
Ha-to nie jest tak, że wydzielam informacje i zdjęcia, ale brak czasu skutecznie mnie stopuje, w niektórych poczynaniach..Zdjęcia robię, ale nie mam czasu ich wrzucać w wątek
Jednak dzisiaj kilka migawek będzie..Różyce i..ale to później
W tej chwili kwitnie u mnie (na razie)jakaś rugosa-niezawodna, rośnie w moim ogrodzie, co najmniej 50 lat, sadzona przez moją babcię-pachnie upojnie.. Jest niezawodna i cieszy, jak to pierwsza róża

Najprawdopodobniej II będzie kwitła róża parkowa, ma to być 'Isabel Renaissance', się zobaczy..

Tegoroczne nabytki-nieźle się zapowiadają..

Pnąca-stara odmiana, najprawdopodobniej New Dawn- cała w pączkach..

30-letnie róże..

Zeszłoroczne nasadzenia obiecują..

Nie podaję odmian kolejnych róż, ale jak tylko pączki będę się otwierać podpiszę co i jak.. Mam posadzone róże angielskie(największa moja
Widoczki inne, żeby zbytnio nie zanudzić różycami

Rabatka, która powstała w zeszłym roku, to przede wszystkim róże, jeżówki, ostróżki, przetaczniki, zioła i inne..

Ceglanych ścieżek na razie nie będzie, są w remoncie, że tak powiem...Po zeszłorocznych awariach wodociągowych, cegły trzeba na nowo kłaść..Ale będą-tylko później
Jak wiadomo nieodzownym atrybutem każdej szanującej się wiedźmy
Rudi dla "zabicia czasu", lubi podroczyć się z bernardynką Kają i jamniczką Sonią..Cwaniak..psy siedzą w kojcu, więc sobie pozwala
Zanim coś spsocę, trawkę przegryzę..

eeee, nudzi mi się, idę sprawdzić co robią psy

Przycupnę sobie na grządce, może mnie Pańcia nie przegoni, taki twarzowy ten pierwiosnek..Będę udawał, że znalazłem się tu przypadkiem

Wcale się psami nie interesuję, nic a nic..

Nie wytrzymam-zerknę co robią..

Podejdę bliżej.....
Co się tak trzęsiecie?! Jakiś problem???
Tere fere kuku...
To jeszcze troszkę Was podręczę..

Tylko się nie denerwuj droga psia przyjaciółko- przecież widzisz, że rudy smarkacz przegina...

Towarzystwo wzajemnej adoracji..

cdn...
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Miałam, ale goJak wiadomo nieodzownym atrybutem każdej szanującej się wiedźmyjest kot, z reguły czarny
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niesamowite kocio-psie pogawędki.
Ewuś na pierwszej focie pod różycami jest.....co to??? Coś pięknego
Ogromne liście i biały kwiat
19 fota ????? tuż nad wiatrakiem.
Ewuś na pierwszej focie pod różycami jest.....co to??? Coś pięknego
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewo pełna satysfakcja. Róże ruszają, będzie róża do pączków, rabatki zadbane, rozrośnięte, bogate i ta mnogość starych krzewów różanych, przynajmniej pooglądam bo ja takich nie doczekam
Rudi piękny kocur a dialogi na cztery nogi przednie. I jeszcze cdn... czekam już z niecierpliwością 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ewa-róże wspaniale się zapowiadają,nowa rabatka zarasta w imponującym tempie,płot znakomity,a jeszcze płot na którym róże to dopiero będzie,przyznaj się o której niemal nocnej godzinie z trudem odrywa się Ciebie od grządek!,Rudolf do zamkniętych psów taki odważny,a kotki go gonią-prawda?
Ewuś masz bernardyna a właściwie -nkę
jak już będziesz tak mniej zajęta , proszę zrób zdjęcie Kai w całości plisss
uwielbiam te psice
Patrząc na Twoją kwitnącą różyczkę poczułam zapach swojej , już się nie mogę doczekać kiedy zakwitnie , na razie wcina ją mszyca muszę zrobić oprysk tylko jak
Dzięki za fotolerację
Pozdrawiam cieplutko
Patrząc na Twoją kwitnącą różyczkę poczułam zapach swojej , już się nie mogę doczekać kiedy zakwitnie , na razie wcina ją mszyca muszę zrobić oprysk tylko jak
Dzięki za fotolerację
Pozdrawiam cieplutko
- Józef

- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
Ewcia..ten storczykowy to masz kupny czy z własnego siewu..ja wysiałem trzy razy i ....nic.Czy one tak długo wschodzą?
pozdrawiam Józek.
pozdrawiam Józek.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wyglądają trochę jak Flip i Flap 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tak takie samo skojarzenie mamsweety pisze:Wyglądają trochę jak Flip i Flap
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Siuper załoga:)Historyjka wciągająca 
Ewa , dzięki za zdjęcie
charakterna jamniczka Sonia i spokojna/ leniwa bernardynka Kaja , się mylę ? Tą dużą to bym mocno przytuliła 
- Teniak
- 200p

- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Witaj Ewuniu-Wiedzmo.
Ja poproszę o wpisanie na listę oczekujących coby mi w kolekcji nie brakowało serduszki o złotych liściach.Wszystkie skarby otrzymane już w gruncie-nie wytrzymałam.
U Ciebie pięknie ale to nic nowego ,chociaż po zmianach jeszcze ogrodu nie podziwiałam.
Kupiłam dziś Rudbekię maxima,Gunerę i Epimedium grandiflora ale to drobiazgi przecież więc gdzieś się zmieszczą.Gdyby coś Cię interesowało pisz.
Pozdrawiam.Teresa
Ja poproszę o wpisanie na listę oczekujących coby mi w kolekcji nie brakowało serduszki o złotych liściach.Wszystkie skarby otrzymane już w gruncie-nie wytrzymałam.
U Ciebie pięknie ale to nic nowego ,chociaż po zmianach jeszcze ogrodu nie podziwiałam.
Kupiłam dziś Rudbekię maxima,Gunerę i Epimedium grandiflora ale to drobiazgi przecież więc gdzieś się zmieszczą.Gdyby coś Cię interesowało pisz.
Pozdrawiam.Teresa
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ fajne towarzycho.....
No dokazuje ten twój rudzielec, oby mu się zawsze udawało, bo marnie to widzę jak go psia psiółki dopadną.
Róże zapowiadają się ekstra i oby tak dalej.
No dokazuje ten twój rudzielec, oby mu się zawsze udawało, bo marnie to widzę jak go psia psiółki dopadną.
Róże zapowiadają się ekstra i oby tak dalej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki