A moja hoja nie chce kwitnąć. Jak mam ją zmusić...

, nic, popatrzę sobie u Ciebie, bo są FANSTASMEGATYCZNE
 , nic, popatrzę sobie u Ciebie, bo są FANSTASMEGATYCZNE 

Agnisia31 pisze:nie mam żadnego hibiskusa, chyba nie mam reki do takich roślinek
 ja przygodę z hibiskusami zaczęłam nie sama z siebie
 ja przygodę z hibiskusami zaczęłam nie sama z siebie   pierwszego dostałam w prezencie, a drugiego kupiłam sobie ot tak, na wyprzedaży, okazało się, że pomimo zmiany mieszkania te kwiaty są dla mnie
 pierwszego dostałam w prezencie, a drugiego kupiłam sobie ot tak, na wyprzedaży, okazało się, że pomimo zmiany mieszkania te kwiaty są dla mnie   

KaRo pisze:my skorzystamy na tym mogąć oglądać ich kwiaty

jolcia1212 pisze:moja hoja nie chce kwitnąć. Jak mam ją zmusić...
kanapl pisze:Tak po cichutku weszłam na Twoje terytorium
 więc szkody nie na robisz
 więc szkody nie na robisz   A wręcz nawet liczę, że będziesz przychodzić częściej
 A wręcz nawet liczę, że będziesz przychodzić częściej   
 elcia1974 pisze:Ja tam bardzo lubię carnosową perfumerię i ona u mnie stoi na sypialnianym parapetku
 ja na swoich 8mkw bym chyba się udusiła 5 baldaszkami
 ja na swoich 8mkw bym chyba się udusiła 5 baldaszkami   salon 18mkw a już zaczynam czuć, potem chyba będę się stąd ewakuować, zapach wręcz duszący, śliczny, ale duszący
 salon 18mkw a już zaczynam czuć, potem chyba będę się stąd ewakuować, zapach wręcz duszący, śliczny, ale duszący   

poszukałam i już wiem - mój zbierający się do kwitnienia NN to... "krówka"
 poszukałam i już wiem - mój zbierający się do kwitnienia NN to... "krówka"   dzielna krówka, jest coraz większa
 dzielna krówka, jest coraz większa   

(ostatnio kwitł w październiku 2012)
 (ostatnio kwitł w październiku 2012)
 to hibiskus różowy także po przesadzeniu udowadnia, że takie gesty ze strony właściciela są baaaardzo wskazane
  to hibiskus różowy także po przesadzeniu udowadnia, że takie gesty ze strony właściciela są baaaardzo wskazane   obsypał się natychmiast główkami
 obsypał się natychmiast główkami   (nie on pierwszy zresztą)
 (nie on pierwszy zresztą)

jaki wysoki hibiskus
 jaki wysoki hibiskus  ile latek Aguś go hodujesz
 ile latek Aguś go hodujesz  Gratuluje kwitnień storczyków
 Gratuluje kwitnień storczyków  Zawsze kiedy zaglądne do Ciebie ,czymś mnie zaskoczysz
 Zawsze kiedy zaglądne do Ciebie ,czymś mnie zaskoczysz 

może lepiej, że zimą nie kombinowały tylko właśnie teraz, bo warunki są lepsze to i kwitnienia powinny być obfitsze i dłuższe
 może lepiej, że zimą nie kombinowały tylko właśnie teraz, bo warunki są lepsze to i kwitnienia powinny być obfitsze i dłuższe  A hibiskus to faktycznie olbrzym
 A hibiskus to faktycznie olbrzym   czekam na foto kwiatów
  czekam na foto kwiatów 

Monika79 pisze:ile latek Aguś go hodujesz
 to ile on biedny przeszedł, ile razy śmierć mu w liście zaglądała...
 to ile on biedny przeszedł, ile razy śmierć mu w liście zaglądała...   to wiem tylko ja
 to wiem tylko ja   w sumie to jest u mnie... 4 lata
 w sumie to jest u mnie... 4 lata   przechyla się, podpieram go jak mogę, jest ogromny, ale miał pausę w kwitnieniu więc nie podcinam, a jak przeniosłam z południa na północ to się nie obraził
 przechyla się, podpieram go jak mogę, jest ogromny, ale miał pausę w kwitnieniu więc nie podcinam, a jak przeniosłam z południa na północ to się nie obraził   a jak dodatkowo zmieniłam doniczkę na większą to pąków tyle ile widać
 a jak dodatkowo zmieniłam doniczkę na większą to pąków tyle ile widać   

sylvi pisze:czekam na foto kwiatów
 bo widzę jeden już w pół rozwinięty
 bo widzę jeden już w pół rozwinięty   

katharos pisze:a ten jego podnóżek też śliczny
 No taki parapet hibiskusowo - skrętnikowy mi się podoba
 No taki parapet hibiskusowo - skrętnikowy mi się podoba   

sylvi pisze:Falki wreszcie się pobudziły
 krótki podobał mi się bardziej niż długi pęd, ale kolor kwiatków pozostawiał wiele do życzenia, że nie wspomnę, że nie wszystkie się rozwinęły i bardzo szybko przekwitły
 krótki podobał mi się bardziej niż długi pęd, ale kolor kwiatków pozostawiał wiele do życzenia, że nie wspomnę, że nie wszystkie się rozwinęły i bardzo szybko przekwitły   Trzymam falki na południowym parapecie a jak mają już pąki to niosę w głąb pokoju na ławę, tym razem poczekam aż rozwiną kwiatki i wtedy zabiorę, bo po ostatniej lekturze - wydaje mi się, że miały na tej ławie za mało
 Trzymam falki na południowym parapecie a jak mają już pąki to niosę w głąb pokoju na ławę, tym razem poczekam aż rozwiną kwiatki i wtedy zabiorę, bo po ostatniej lekturze - wydaje mi się, że miały na tej ławie za mało   

i już się następne szykują
 i już się następne szykują  Chwilę mnie nie było a tu cudów tyle...
 Chwilę mnie nie było a tu cudów tyle...Wygląda jakby go ktoś pędzelkiem potraktował
 piękny jest
  piękny jest   gratuluję takiego okazu
 gratuluję takiego okazu  

a hibiskis odlotowy
  a hibiskis odlotowy
 Piękny kolorek Hibiskusa i jak pięknie kwitnie
 Piękny kolorek Hibiskusa i jak pięknie kwitnie 
 "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
 dziękują za pochwały
 dziękują za pochwały   
  bo jeszcze chwila a fiknąłby jak nie wiem
 bo jeszcze chwila a fiknąłby jak nie wiem   

, że podczas operacji wnoszenia go na parapet strąciłam jednego pąka
 , że podczas operacji wnoszenia go na parapet strąciłam jednego pąka   

czemu tak dużo
   czemu tak dużo   i ile tak rósł
  i ile tak rósł  
 I jak na moje oko ,to przydałaby mu się większa doniczka.....
 I jak na moje oko ,to przydałaby mu się większa doniczka.....
 To jest właśnie przyczyna dla której na razie nie sprawię sobie hibiskusa - jeszcze mi gigant urośnie
 To jest właśnie przyczyna dla której na razie nie sprawię sobie hibiskusa - jeszcze mi gigant urośnie