Adenium (róża pustyni) cz.5
Re: Adenium (róża pustyni) cz.5
plastik

Wydaje się następny mnie zaskoczy. Będzie biały lub żółty bo pąk jest bez koloru. A był wśród 6 nasion z paczki który pokazywałam jako pierwszy z maluchów, i tam wiele złego z jego powodu doświadczyłam od Akwelan 2009.AleksandraBdg pisze:Daszka,znów róż, ale inny! Ma ładny ciemny, głęboki kolor!
Mimo wszystko życzę Ci jakiegoś innego kolorku
Dziękuje bardzo za wszystkie komentarze.
Kwiatki mają około 5 cm średnicy, spodziewałam się większych odrobinę.
Doniczkę kupiłam na stoisku ze zniczami

Kwiatki mają około 5 cm średnicy, spodziewałam się większych odrobinę.
Doniczkę kupiłam na stoisku ze zniczami

- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Widzę że ładnie Wam te Audeniaki kwitną   Ja na kwiaty chyba będę jeszcze musiał trochę poczekać
  Ja na kwiaty chyba będę jeszcze musiał trochę poczekać  

- 
				AleksandraBdg
Przemku,pochwaliłbyś się swoimi!   

Takie zagony Adenium to tylko u Ciebie ;)
Eris! Adenium genialne w pokroju, kwiaty to dodatek ale bardzo urodziwy!

Takie zagony Adenium to tylko u Ciebie ;)
Eris! Adenium genialne w pokroju, kwiaty to dodatek ale bardzo urodziwy!
- przemo1413
- Kontakt:
A czym tu się chwalić raptem kilka sztuk na krzyż  

- 
				AleksandraBdg
Nie no w sumie.... Te 100 czy 200.... Drobiazg....  

- przemo1413
- Kontakt:
Jakie 200 nie przesadzaj   Aktualnie może koło 70 sztuk jest i z 70 nasion na stanie ale nie wiem czy będę wysiewał w tym roku czy poczekam sobie do lutego
  Aktualnie może koło 70 sztuk jest i z 70 nasion na stanie ale nie wiem czy będę wysiewał w tym roku czy poczekam sobie do lutego  

Aktualnie może koło 70 sztuk jest i z 70 nasion na stanie ale nie wiem czy będę wysiewał w tym roku czy poczekam sobie do lutego
- 
				AleksandraBdg
Mój ostatni wysiew wyszedł słabo... na 17 nasion, 7 zgniło   , mam 3 siewki ( 1 Somalense, 2 Arabicum), kilka pokazuje korzonki z oporami, gdzieś tam trafiła się siewka bez liścieni bądź tylko z jednym....
 , mam 3 siewki ( 1 Somalense, 2 Arabicum), kilka pokazuje korzonki z oporami, gdzieś tam trafiła się siewka bez liścieni bądź tylko z jednym....

, mam 3 siewki ( 1 Somalense, 2 Arabicum), kilka pokazuje korzonki z oporami, gdzieś tam trafiła się siewka bez liścieni bądź tylko z jednym....
 , mam 3 siewki ( 1 Somalense, 2 Arabicum), kilka pokazuje korzonki z oporami, gdzieś tam trafiła się siewka bez liścieni bądź tylko z jednym....- przemo1413
- Kontakt:
Znaczy się zastosowałaś się do zasady siejesz w błoto zbierasz złoto   W sumie to ja się do takiej samej zasady stosuję ale to błoto musi mieć określoną wilgotność którą trzeba po prostu wyczuć samemu i nie da się tego opisać . I z mojego skromnego doświadczenia mogę jeszcze dodać że lepiej jest wysiewać w zimę na parapecie jak jest włączone ogrzewanie ponieważ nasiona lepiej kiełkują i siewki lepiej się rozwijają jak mają cały czas stałą temperaturę a teraz to czy w domu na parapecie czy w tunelu trudno żeby cały czas była stała temperatura w dzień jest cieplej w nocy chłodniej a siewki czy kiełkujące nasiona raczej takich wahań nie lubią
  W sumie to ja się do takiej samej zasady stosuję ale to błoto musi mieć określoną wilgotność którą trzeba po prostu wyczuć samemu i nie da się tego opisać . I z mojego skromnego doświadczenia mogę jeszcze dodać że lepiej jest wysiewać w zimę na parapecie jak jest włączone ogrzewanie ponieważ nasiona lepiej kiełkują i siewki lepiej się rozwijają jak mają cały czas stałą temperaturę a teraz to czy w domu na parapecie czy w tunelu trudno żeby cały czas była stała temperatura w dzień jest cieplej w nocy chłodniej a siewki czy kiełkujące nasiona raczej takich wahań nie lubią   Dobra ale co ja się tu rozpisuję ja przecież jestem laikiem w tym temacie
  Dobra ale co ja się tu rozpisuję ja przecież jestem laikiem w tym temacie  

W sumie to ja się do takiej samej zasady stosuję ale to błoto musi mieć określoną wilgotność którą trzeba po prostu wyczuć samemu i nie da się tego opisać . I z mojego skromnego doświadczenia mogę jeszcze dodać że lepiej jest wysiewać w zimę na parapecie jak jest włączone ogrzewanie ponieważ nasiona lepiej kiełkują i siewki lepiej się rozwijają jak mają cały czas stałą temperaturę a teraz to czy w domu na parapecie czy w tunelu trudno żeby cały czas była stała temperatura w dzień jest cieplej w nocy chłodniej a siewki czy kiełkujące nasiona raczej takich wahań nie lubią
  W sumie to ja się do takiej samej zasady stosuję ale to błoto musi mieć określoną wilgotność którą trzeba po prostu wyczuć samemu i nie da się tego opisać . I z mojego skromnego doświadczenia mogę jeszcze dodać że lepiej jest wysiewać w zimę na parapecie jak jest włączone ogrzewanie ponieważ nasiona lepiej kiełkują i siewki lepiej się rozwijają jak mają cały czas stałą temperaturę a teraz to czy w domu na parapecie czy w tunelu trudno żeby cały czas była stała temperatura w dzień jest cieplej w nocy chłodniej a siewki czy kiełkujące nasiona raczej takich wahań nie lubią   Dobra ale co ja się tu rozpisuję ja przecież jestem laikiem w tym temacie
  Dobra ale co ja się tu rozpisuję ja przecież jestem laikiem w tym temacie  
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale tam, gdzie normalnie rosną, chyba nikt sie z nimi tak nie pieści?przemo1413 pisze:(...)w dzień jest cieplej w nocy chłodniej a siewki czy kiełkujące nasiona raczej takich wahań nie lubią

usychają listki mimo, że są spryskiwane niemal codziennie. - czy to może być od tego????
 usychają listki mimo, że są spryskiwane niemal codziennie. - czy to może być od tego????