Ogródek KLEO
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek KLEO
Mnie najbardziej fascynują tulipany te z igiełkami na brzegach, No kto je tam zawsze przykleja 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Ależ piękna rabata! Jak Ty żeś zmieściła w jednym miejscu tyle cebulek ;) Cudownie wyglądają tulipany w tak wielkich kępach i aż szkoda, że tak krótko kwitną 

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pięknie u Ciebie
połączenie tulipanów z szafirkami rewelacja

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Co chwilka wracam, aby pooglądać te zdjęcia i napatrzeć się nie mogę 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Basiu witaj
Przepiękny festiwal kolorów w Twoim ogrodzie, tulipany i łany szafirków...
A jak idą prace nad nowym ogrodem, czy już coś zrobiłaś?
Przepiękny festiwal kolorów w Twoim ogrodzie, tulipany i łany szafirków...
A jak idą prace nad nowym ogrodem, czy już coś zrobiłaś?
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Jak tu,bajecznie kolorowo,słodziaście...Piękna wiosna.Super.
Co będzie rosło w tym miejscu po tulipanach? I co im robisz jak przekwitną? 

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Cudnie i kolorowo
Energia na zdjęciach 

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Dawno mnie nie było, ale już odpowiadam:
Iza - igiełki do tulipanów przyklejam systematycznie, zabiera mi to masę czasu i dlatego rzadko bywam na FO.
Remi - cebulek zmieściłabym jeszcze więcej tylko mi zabrakło (kasy oczywiście na ich zakup).
Morango - wydaje mi się, że szafirki są takimi kwiatami które pasują prawie do wszystkich innych cebulowych, bez względu na ich kolor.
Ewiczko - oj było cudnie, niestety łany tulipanów już przekwitły, na następne przyjdzie czekać cały rok.
Bardzo przyjemnie jest czytać takie pochwały.
Iwonko - niestety mało mam czasu w tym roku na obydwa ogrody. Praca i intensywny kurs weekendowy mocno mnie absorbują, na grzebanie w ziemi nie pozostaje zbyt wiele czasu. Łatwiej mi zadbać o ogród przydomowy, bo jest "pod ręką". Ten drugi powstaje bardzo powoli. Na razie posadzomych zostało kilka magnolii i róż oraz bylinek. Część działki została zaorana pod trawnik. Przy okazji okazało się, że na działce mamy pokłady pięknego torfu. Pod trawnik będą jak znalazł. Myślę, że więcej prac wykonamy jesienią.
Jacku - słodziaście.... Ciekawe określenie tulipanowo-szafirkowej rabatki.
Monifd - po tulipanach będą liliowce, parzydło, paprocie i funkie. One ładnie ukryją usychające badylki po cebulowych i cała rabata nadal będzie ładnie
wyglądać.
Marika - nie wiem jak ja to robię, ale to chyba kwestia charakteru. Zaplanuję sobie rabatę w jakimś jednym kolorze, a po jakimś czasie okazuje się, że ona jest już różnokolorowa. Chyba lubię po prostu pstrokaciznę. Choć w przypadku rabaty cebulowej pstrokacizna zaplanowana była od razu.
Iza - igiełki do tulipanów przyklejam systematycznie, zabiera mi to masę czasu i dlatego rzadko bywam na FO.

Remi - cebulek zmieściłabym jeszcze więcej tylko mi zabrakło (kasy oczywiście na ich zakup).
Morango - wydaje mi się, że szafirki są takimi kwiatami które pasują prawie do wszystkich innych cebulowych, bez względu na ich kolor.
Ewiczko - oj było cudnie, niestety łany tulipanów już przekwitły, na następne przyjdzie czekać cały rok.
Bardzo przyjemnie jest czytać takie pochwały.
Iwonko - niestety mało mam czasu w tym roku na obydwa ogrody. Praca i intensywny kurs weekendowy mocno mnie absorbują, na grzebanie w ziemi nie pozostaje zbyt wiele czasu. Łatwiej mi zadbać o ogród przydomowy, bo jest "pod ręką". Ten drugi powstaje bardzo powoli. Na razie posadzomych zostało kilka magnolii i róż oraz bylinek. Część działki została zaorana pod trawnik. Przy okazji okazało się, że na działce mamy pokłady pięknego torfu. Pod trawnik będą jak znalazł. Myślę, że więcej prac wykonamy jesienią.
Jacku - słodziaście.... Ciekawe określenie tulipanowo-szafirkowej rabatki.
Monifd - po tulipanach będą liliowce, parzydło, paprocie i funkie. One ładnie ukryją usychające badylki po cebulowych i cała rabata nadal będzie ładnie
wyglądać.
Marika - nie wiem jak ja to robię, ale to chyba kwestia charakteru. Zaplanuję sobie rabatę w jakimś jednym kolorze, a po jakimś czasie okazuje się, że ona jest już różnokolorowa. Chyba lubię po prostu pstrokaciznę. Choć w przypadku rabaty cebulowej pstrokacizna zaplanowana była od razu.
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dzień dobry z kawką w ręku
. Chyba niedługo nową część otworzysz?

A witam drogą sąsiadeczkę. My tu sobie kawkujemy w ogrodzie o poranku, słoneczko świeci (choć trochę się ochłodziło), ptaszki świergolą, czyż nie tak jest w niebie?
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
O tak, właśnie wiewióra mnie odwiedziła
próbuje sie dostać o domku dla ptaszków, szkoda że za późno chwyciłam za aparat.