Prawdę mówiąc storczyk w ogóle nie stał na oknie

Nic.na tym etapie.....czekać co będzie dalej .sylcia199 pisze:Co mam zrobić z tym pędem- korzonkiem ?
 aby storczyk rósł wg własnej koncepcji... -korzenie też są mu potrzebne;bez nich niemożliwe jest kwitnienie.
 aby storczyk rósł wg własnej koncepcji... -korzenie też są mu potrzebne;bez nich niemożliwe jest kwitnienie. 

Nie mylisz się i to co sobie wyrasta to nowy pędzik kwiatowy
  Nie mylisz się i to co sobie wyrasta to nowy pędzik kwiatowy   Gratulacje
  Gratulacje   

Za jakieś 2-3 miesiące powinnaś już mieć piękne kwiatuchy
  Za jakieś 2-3 miesiące powinnaś już mieć piękne kwiatuchy  

Nawet nie wiecie, jak się cieszę, bo straciłam już wszelką nadzieję. Mam go od września 2012. I ani razu nie kwitł sam, tylko pierwsze sklepowe kwitnienie było. Potem odcięłam te zasuszone stare pędy, a potem się naczytałam, że nie wolno tego robić i że będzie problem z kwitnieniem, no ale przyszła wiosna, daję do każdego podlewania nawóz w mniejszej dawce niż zalecana przez producenta. I jakoś chyba się obudził!
 Nawet nie wiecie, jak się cieszę, bo straciłam już wszelką nadzieję. Mam go od września 2012. I ani razu nie kwitł sam, tylko pierwsze sklepowe kwitnienie było. Potem odcięłam te zasuszone stare pędy, a potem się naczytałam, że nie wolno tego robić i że będzie problem z kwitnieniem, no ale przyszła wiosna, daję do każdego podlewania nawóz w mniejszej dawce niż zalecana przez producenta. I jakoś chyba się obudził!
 No chyba, ze są zielone i jędrne, to tez nie jestem zwolennikiem obcinania, bo z takiego uśpionego oczka, storczyk często odbija
  No chyba, ze są zielone i jędrne, to tez nie jestem zwolennikiem obcinania, bo z takiego uśpionego oczka, storczyk często odbija  Od września to nie tak długo, storczyki teoretycznie kwitną raz na rok ;)
 Od września to nie tak długo, storczyki teoretycznie kwitną raz na rok ;) A z tym kwitnieniem to też różnie przecież bywa. Jednym kwitną na okrągło, innym raz na ruski rok, innym wcale.
 A z tym kwitnieniem to też różnie przecież bywa. Jednym kwitną na okrągło, innym raz na ruski rok, innym wcale.