Ja ma trzy lilie, ładne są nie powiem, ale żadna nie pachnie. I nie powiem brakuje mi tego zwłaszcza, że pamiętam zapach lilii babcinych tzw. Józefków. Gdzie takowe można dostać? Czy ktoś wie? Bo takowe też odziedziczyłam wraz z domem, ale niestety zasuszyłam, a potem wyrwałam (myślałam, że już po nich.. nic nie znałam się na ogrodnictwie, ale byłam głupia) i teraz pilnie je poszukuję....
Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za relację z wystawy. Widzę, że wnuczek od małego jest wdrażany... czym za młodu nasiąknie....
Ja ma trzy lilie, ładne są nie powiem, ale żadna nie pachnie. I nie powiem brakuje mi tego zwłaszcza, że pamiętam zapach lilii babcinych tzw. Józefków. Gdzie takowe można dostać? Czy ktoś wie? Bo takowe też odziedziczyłam wraz z domem, ale niestety zasuszyłam, a potem wyrwałam (myślałam, że już po nich.. nic nie znałam się na ogrodnictwie, ale byłam głupia) i teraz pilnie je poszukuję....
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeszcze raz dziewczyny ;Grażynko ,Gabryśko ,Hanuś ,Nalewko ,Izuniu dziękuję za miły doping i trzymanie kciuków
Teraz pokażę to co sobie kupiłam ,najpierw narybek :P 10 sztuk

nie będę więcej pokazywać bo to ,to samo a teraz lilia wysoka na 1 m :P

ta ostatnia jest niższa i szykuje się do kwitnięcia :P
Teraz pokażę to co sobie kupiłam ,najpierw narybek :P 10 sztuk

nie będę więcej pokazywać bo to ,to samo a teraz lilia wysoka na 1 m :P

ta ostatnia jest niższa i szykuje się do kwitnięcia :P
- bogusia177

- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu
Lilia którą pokazujesz to longiflora Triumphator-piękna i pachnąca jak jest młoda trzeba ją wiązać do palika,bo kwiat ma ciężki,jak ją przytniesz po przekwitnięciu to na drugi rok już będziesz mieć przybyszowe
Co ty dajesz swojej juce,że taka piękna.Moja ma już chyba 4 lata,ale wstyd pokazać ją ludziom
Wnunia piękna ale dlaczego się schowała za jukę
Lilia którą pokazujesz to longiflora Triumphator-piękna i pachnąca jak jest młoda trzeba ją wiązać do palika,bo kwiat ma ciężki,jak ją przytniesz po przekwitnięciu to na drugi rok już będziesz mieć przybyszowe
Co ty dajesz swojej juce,że taka piękna.Moja ma już chyba 4 lata,ale wstyd pokazać ją ludziom
Wnunia piękna ale dlaczego się schowała za jukę
- bogusia177

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Bogusia, wiesz, za bardzo to słonko nie grzało.bogusia177 pisze:Haneczko mój skarbie już jestem ,a bo Ta Gabrysia chyba dziś na słonku stała i z drogi godo ,byś Hanuś widziała jak Ona mo ,to byCi oczy na wiyrch wylazły ale za to Ci kawa postawia![]()
i widzisz Gabi tam nom wlazła -moczy sobie nogi
![]()
![]()
Ale fakt, mogło mi coś się ciepnyć na głowa. Miałam dzisiaj strasznie leniwy i podrażniony dzień.
Nie wiem co się dzieje ze mną.
Przesiedziałam prawie pół dnia w tym moim bujaczku.

A drugie pół kosiłam trawkę.
I muszę Ci powiedzieć, że ta stronka już działa.
- bogusia177

- bogusia177

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Chciałam podarować i nie musisz oddawaćbogusia177 pisze:A co nie chciałaś mi go podarować ,mom go oddać -----,za nicGabriela pisze:Boguśka, to na pewno mój - Twój ?![]()
Szukałam tylko w głowie, gdzie rośnie u mnie.
I już wiem...
Te z Rybnika też ładne.
A oglądałaś wczoraj "Rok w ogrodzie" ?
Była relacja z wystawy - czemu nie pomachałaś ręką ?