[/quote]
[/quote]Zbyszku, dziękuję za odpowiedź, już sama się o tym przekonałam bo właśnie wyszły liścienie
 co prawda nie u wszystkich ale teraz będę cierpliwa

[/quote]
[/quote] co prawda nie u wszystkich ale teraz będę cierpliwa

Jeżeli masz dużo miejsca i lubisz eksperymenty to wysiewaj swoje nasiona. Mi szkoda miejsca i jeżeli nie zapylam własnoręcznie, to jednak zawsze kupuję nowe, właśnie od art....
 Jeżeli masz dużo miejsca i lubisz eksperymenty to wysiewaj swoje nasiona. Mi szkoda miejsca i jeżeli nie zapylam własnoręcznie, to jednak zawsze kupuję nowe, właśnie od art.... 

afekt taki że dopiero liścienie wychodzą, podgonię je jeszcze tydzień w szklarni to może takiego opóźnienia nie będzie
  afekt taki że dopiero liścienie wychodzą, podgonię je jeszcze tydzień w szklarni to może takiego opóźnienia nie będzie 
Oczywiście, że takGunnarSK pisze:Też mam taką nadzieję, bo właśnie wczoraj siałem Astrę Polkę (z Torseed).MaGorzatka pisze:Można jeszcze zasiać nasionka cukinii? Jak pisałam wcześniej, jedynie cukinia mi nie wzeszła z dyniowatych...
 W moim przypadku pierwsza tura cukinii już posiana, a kolejną zaplanowałam na początek czerwca. Nasiona dyni makaronowej i dyni niespodzianki (dostałam pestki od teściowej, która wydziubała je z owocu marketowego
  W moim przypadku pierwsza tura cukinii już posiana, a kolejną zaplanowałam na początek czerwca. Nasiona dyni makaronowej i dyni niespodzianki (dostałam pestki od teściowej, która wydziubała je z owocu marketowego  ) oraz cukinii moczyłam przez noc w niewielkiej ilości wody. Po namoczeniu od razu wsadziłam je do ziemi i przyznam, że byłam zdziwiona szybkością kiełkowania. Dzisiaj mają się dobrze, wypuszczają drugi listek
) oraz cukinii moczyłam przez noc w niewielkiej ilości wody. Po namoczeniu od razu wsadziłam je do ziemi i przyznam, że byłam zdziwiona szybkością kiełkowania. Dzisiaj mają się dobrze, wypuszczają drugi listek 

Super!MaGorzatka pisze:O, dzięki, jutro kupię nasionka cukinii i od razu tak zrobię
 i patisony. Zobaczymy jeszcze jak to będzie. Szykowałam się w sobotę na kopanie kolejnych grządek, niestety padało i nic z tego
 i patisony. Zobaczymy jeszcze jak to będzie. Szykowałam się w sobotę na kopanie kolejnych grządek, niestety padało i nic z tego 

To mój pierwszy post chociaż podczytuje Was już od dłuższego czasu. Poraz pierwszy posadziłam w tym roku kilka odmian dyń i chciałabym jesienią zebrać z nich nasiona. Poczytałam o zapylaniu i mam nadzieję że  dzięki Waszym radom
 To mój pierwszy post chociaż podczytuje Was już od dłuższego czasu. Poraz pierwszy posadziłam w tym roku kilka odmian dyń i chciałabym jesienią zebrać z nich nasiona. Poczytałam o zapylaniu i mam nadzieję że  dzięki Waszym radom   poradzę sobie z tym, ale mam jeszcze jedno  pytanie. Czym zabezpieczacie kwiatki żeńskie, żeby się przypadkowo nie zapyliły zanim sami ich nie zapylicie? Trzeba coś na nie pozakładać? Nie bardzo mam możliwość pilonować momentu rozwinięcia kwiatków, bo na działkę mogę jeździć popołudniami po pracy a one chyba rano już się rozwijają
  poradzę sobie z tym, ale mam jeszcze jedno  pytanie. Czym zabezpieczacie kwiatki żeńskie, żeby się przypadkowo nie zapyliły zanim sami ich nie zapylicie? Trzeba coś na nie pozakładać? Nie bardzo mam możliwość pilonować momentu rozwinięcia kwiatków, bo na działkę mogę jeździć popołudniami po pracy a one chyba rano już się rozwijają  Bardzo proszę o pomoc
 Bardzo proszę o pomoc