zaskoczyła mnie laurowiśnia, myślałam, że ona nie kwitnie, chyba zawsze gubiłam ten czas, a tu proszę takie zaskoczenie
Comciowe zmiany ogrodowe c.d.
-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Comciowe zmiany ogrodowe c.d.
Mariolu,
zaskoczyła mnie laurowiśnia, myślałam, że ona nie kwitnie, chyba zawsze gubiłam ten czas, a tu proszę takie zaskoczenie
.
Joasia
Mariolko bardzo pięknie już u Ciebie. Ja dyptamu nie mam, bo boję się o dzieci, chociaż bardzo mi się te rośliny podobają. Może kiedyś, gdy już dzieciaki nie będą szaleć po działce i włazić w każdy kąt.
Pięknie Ci wszystko kwitnie, azalie cudne. Moje chyba jednak przemarzły, bo nie kwitła żadna w tym roku.
Wyobrażam sobie, jak u Ciebie musi pachnieć...... Lilaki piękne - mają takie intensywne kolory,...
Pięknie Ci wszystko kwitnie, azalie cudne. Moje chyba jednak przemarzły, bo nie kwitła żadna w tym roku.
Wyobrażam sobie, jak u Ciebie musi pachnieć...... Lilaki piękne - mają takie intensywne kolory,...
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Dzień dobry.
Laurowiśnia - pięknie się prezentuje. Nigdy o takiej roślinie nie słyszałam.
Piękne różności na rabatkach.
Laurowiśnia - pięknie się prezentuje. Nigdy o takiej roślinie nie słyszałam.
Piękne różności na rabatkach.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Laurowiśnia robi wrażenie
Ja się cieszę, że mój badylek w ogóle przeżył a u Ciebie - obsypana kwieciem
Wspaniały widok!
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Beatko - to nie żurawka tylko tiarella. Według mnie tiarelle kwitną najładniej, niektóre żurawki kwitną tak nieciekawie że od razu obcinam im kwiaty.
Judytko - na mnie obraził się biały dyptam.
Aniu - u mnie kilka tiarelli i żurawek jest w miejscu słonecznym, nie zauważyłam by im to szkodziło.
Olu - u mnie też jest dość mokro ale burze jakoś omijają mój rejon i mam nadzieję że nadal tak pozostanie.
Julianno - ja też mam jednego rhododendrona zdechlaka.
Trochę szkoda mi go wyrzucać, przytnę i poczekam, może jakoś się pozbiera.
Joasiu - w zeszłym roku po raz pierwszy moja laurowiśnia zakwitła bardzo skromnie, zazwyczaj kwitnie bez problemów.
Kasiu - ja jestem uczulona na dyptam a i tak niechcący dotknęłam go niedawno i mam plamki na lewej ręce. Poza ciemnymi plamkami, które utrzymują się wiele tygodni, nie mam innych objawów. Nigdy nie wiadomo w jaki sposób objawi się uczulenie, dlatego dobrze robisz czekając aż dzieci podrosną.
Karolinko - na pewno gdzieś w mieście są sadzone laurowiśnie, po prostu nie zwróciłaś na nie uwagi.
Jacku - to stary krzew, już wielokrotnie ją przycinałam bo usiłuje zagarnąć za dużą przestrzeń w ogrodzie.
Śmieszny i rozczulający widok.

Podobają mi się kontrastowe zestawienia nasadzeń. Lubię jak jest kolorowo, niekoniecznie kwitnąco.

I jeszcze raz laurowiśnia, to jest jej czas.

Judytko - na mnie obraził się biały dyptam.
Aniu - u mnie kilka tiarelli i żurawek jest w miejscu słonecznym, nie zauważyłam by im to szkodziło.
Olu - u mnie też jest dość mokro ale burze jakoś omijają mój rejon i mam nadzieję że nadal tak pozostanie.
Julianno - ja też mam jednego rhododendrona zdechlaka.
Trochę szkoda mi go wyrzucać, przytnę i poczekam, może jakoś się pozbiera.
Joasiu - w zeszłym roku po raz pierwszy moja laurowiśnia zakwitła bardzo skromnie, zazwyczaj kwitnie bez problemów.
Kasiu - ja jestem uczulona na dyptam a i tak niechcący dotknęłam go niedawno i mam plamki na lewej ręce. Poza ciemnymi plamkami, które utrzymują się wiele tygodni, nie mam innych objawów. Nigdy nie wiadomo w jaki sposób objawi się uczulenie, dlatego dobrze robisz czekając aż dzieci podrosną.
Karolinko - na pewno gdzieś w mieście są sadzone laurowiśnie, po prostu nie zwróciłaś na nie uwagi.
Jacku - to stary krzew, już wielokrotnie ją przycinałam bo usiłuje zagarnąć za dużą przestrzeń w ogrodzie.
Śmieszny i rozczulający widok.

Podobają mi się kontrastowe zestawienia nasadzeń. Lubię jak jest kolorowo, niekoniecznie kwitnąco.

I jeszcze raz laurowiśnia, to jest jej czas.

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dostrzegłam kontrastowe zestawienia jak wypieliłam pod płotem
Okazało się, ze żurawki pieknie się rozrosły i jest na co popatrzeć.
Twój klonik jest fajny! Oczywiście oczy chcą, ale nie wcisnę już go nigdzie! (a może jak wypielę pod drugim płotem?
)
A z sosenki to na pewno "obcy" wychodzą
Twój klonik jest fajny! Oczywiście oczy chcą, ale nie wcisnę już go nigdzie! (a może jak wypielę pod drugim płotem?
A z sosenki to na pewno "obcy" wychodzą
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Mariolu siałm dyptany juz kilkakrotnie. Nigdy mi nie wykiełkował. Czekałam nawet 2 miesiące. Poddaje się.
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Aniu to tak jak ja siałam dyptam i nic mi nie wyszło 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariolu prześliczny widok z klonikiem , uwielbiam rośliny o kontrastowych barwach rosnące przy sobie
Laurowiśnia cudna.... kompletnie nie znam tego drzewa.....trochę się wstydzę...ale zapytam..... czy ma jadalne owoce???
Laurowiśnia cudna.... kompletnie nie znam tego drzewa.....trochę się wstydzę...ale zapytam..... czy ma jadalne owoce???
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
ooo to samo chciałam spytać... i jak ona później wygląda? bo np migdałek mnie rozczarował... niezbyt mi się podoba po przekwitnięciu...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Comcia

Miłka - wciśniesz, wciśniesz gdzieś między hosty czy żurawki. 
Aniu, Justynko - dyptamy ciężko wschodzą, czytałam że uszkodzenie nasionka pomaga im wykiełkować.
Betinko - dziękuję.
Agnieszko, Jagusiu - jakoś mi do głowy nie przyszło że owoce mogą być jadalne. Chyba raczej nie są jadalne, poczytałam i wyszło że wręcz są trujące. Ona jest zimozielona i ładnie wygląda nawet kiedy nie kwitnie. Trochę mi ją mokry i obfity kwietniowy śnieg rozpłaszczył ale jakoś się pozbierała.
Mam straszny niedoczas, późna wiosna sprawiła że nie zrobiłam nawet połowy z tego co zazwyczaj robię wiosną. Chwasty się rozrastają, nie nadążam z wyrywaniem bo muszę też robić inne rzeczy. Czasu mało a za progiem już lato czeka....
Aniu, Justynko - dyptamy ciężko wschodzą, czytałam że uszkodzenie nasionka pomaga im wykiełkować.
Betinko - dziękuję.
Agnieszko, Jagusiu - jakoś mi do głowy nie przyszło że owoce mogą być jadalne. Chyba raczej nie są jadalne, poczytałam i wyszło że wręcz są trujące. Ona jest zimozielona i ładnie wygląda nawet kiedy nie kwitnie. Trochę mi ją mokry i obfity kwietniowy śnieg rozpłaszczył ale jakoś się pozbierała.
Mam straszny niedoczas, późna wiosna sprawiła że nie zrobiłam nawet połowy z tego co zazwyczaj robię wiosną. Chwasty się rozrastają, nie nadążam z wyrywaniem bo muszę też robić inne rzeczy. Czasu mało a za progiem już lato czeka....
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aj tam chwasty, też nie masz się czym przejmować.
Samo urosło, same niech się sobą zajmuje.
Ja np. wczoraj znalazłam wspaniały okaz eko- pozytywu w moim ogrodzie.
Metrową pokrzywę w samym środku rabaty.
Samo urosło, same niech się sobą zajmuje.
Ja np. wczoraj znalazłam wspaniały okaz eko- pozytywu w moim ogrodzie.
Metrową pokrzywę w samym środku rabaty.
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Ładniutka ta laurowiśnia, muszę się jej dobrze przyjrzeć. Wpisuję ją na listę poszukiwanych. Ciekawe czy da radę zimować u mnie na dzikim wschodzie
Długo utrzymuje kwiaty? Ale te błyszczące ciemnozielone liście są ozdobne nawet bez kwiatów. Comciu może przysypiesz gałązkę do ukorzenienia odkładu 
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Comcia

Judyś, przysypię znów kilka gałązek, już kiedyś trochę posadzonkowałam ale wszystko już wydałam.
Laurowiśnie kwitnie krótko, po mroźnej zimie bardzo skromnie, ale ona jest dla mnie ozdobna z samych liści. Dobrze znosi każde cięcie, musi mieć jednak miejsce zaciszne.
Dlatego w pobliżu posadziłam też różaneczniki. Tam gdzie rh dają radę, laurowiśnia też urośnie.
To nie są zdjęcia z mojego ogrodu, tylko z ogrodu Adrianny.
Jeszcze jakieś 30-50 lat a u mnie też będzie tak pięknie, może...

Laurowiśnie kwitnie krótko, po mroźnej zimie bardzo skromnie, ale ona jest dla mnie ozdobna z samych liści. Dobrze znosi każde cięcie, musi mieć jednak miejsce zaciszne.
Dlatego w pobliżu posadziłam też różaneczniki. Tam gdzie rh dają radę, laurowiśnia też urośnie.
To nie są zdjęcia z mojego ogrodu, tylko z ogrodu Adrianny.
Jeszcze jakieś 30-50 lat a u mnie też będzie tak pięknie, może...

- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
30-50 lat - ... nie zapytam ile będziesz miała za 50 lat i czy jeszcze będzie Ci sie chciało cykac fotki...