Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Jolu wyczytałam bodajże u Agi, że pielisz fiołki, czy mogę kiedyś wpaść do Ciebie z łopatką (na pewno nie w maju) i sobie trochę wykopać? 2 rok szukam miejsca na wyłopatkowanie i zawsze widzę fiołki w cudzych ogrodach, a ukraść nie wypada... mam fiołka kropkowanego, ale bardzo zależy mi na fioletowym.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Zeberko, uświadomiłam sobie że dawno u Ciebie nic nie pisałam. Ale zaglądałam i pamiętam tę masę ślicznych tulipanów jakie masz u siebie ;:167
Na syna nie mogę narzekać, potrafi być naprawdę kochany ;:333
Oj przydałabyś mi się dziewczyno do tego kopania jak lubisz ;:306 Ale to niestety dla mnie - kawał drogi. Może kiedyś jak będziesz w okolicy...
Joasiu, pieliłam bo nie wiedziałam co to ;:306 Zresztą i tak muszę wyrwać i przesadzić bo rosną nie tam gdzie mogą. To ja Ci go mogę kiedyś po drodze podrzucić ;:138 Ale jak chcesz przyjechać to zapraszam oczywiście ;:63 Jakoś się umówimy ;:7

A teraz muszę pędzić na spotkanie bo pewien facet na mnie czeka ;:215
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Jeżeli kiedyś mi się zdarzy jechać w twoje strony to na pewno napiszę:)
Uwielbiam dłubać w ziemi :D
Niestety sezon na tulipany już się kończy :cry:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu czytam, oglądam zdjęcia z ogrodu i jednocześnie zastanawiam się...czy ty masz hosty ?
Zabij mnie, a nie pamiętam ;:131 Masz takie wspaniałe warunki do ich uprawy, a przy tym są łatwe w "obsłudze".
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jolu, wygrzebałam dla Ciebie zdjęcia Apricot Parrot z zeszłego roku. Chyba oddają właściwy kolor.
Wstawiłam u siebie.
Serdeczności
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

April pisze: (...) Choć mam na tyle zdrowe podejście że jak chcę poleżeć to się kładę i opalam a chwasty niech rosną. Nie dajmy się zwariować :wink: .
Bardzo zdrowe podejście, ja tez je uskuteczniam ;:209

Kiedy najlepiej ciąć Rh i jakie części krzewu tniesz?
Pozdrowionka ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Oj, ja już dawno nie miałam takiego zdrowego podejścia. No...Młody najzwyczajniej nie daje. Jak dojrzy mnie nicnierobiącą to goni do zabawy.
Pozdrawiam czwartkowo i znikam do papierów.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Saro/Zeberko, trzymam Cię za słowo. U mnie jeszcze dłuuuuuugo będzie co robić. Zapraszam.

Iwonko, mam hosty ale przyznaję że to dopiero ich początki więc wiele nie pokazywałam. A mam już chyba dziesięć odmian :;230 Ale maleństwa. Jest właśnie tworzony mały klombik na wprost tarasu składający się z samych host Fire and Ice. Kupiłam 8 sztuk i zaczęłam kopać. Ale zajęłam się wczoraj orlikami i nie zdążyłam. Posadziłam za to 14 orlików. 6 Biedermeiera i 8 Barlow Black :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hosty powoli się rozrastają. Jak będzie co to pokażę ;:108

Asiu/Daffodil wielkie dzięki ;:196 Widziałam, jest cudny. Jest już na liście zakupów i fotka w ulubionych :oops: Mam nadzieję że sie nie gniewasz. Bo moja pamięć krótka a tak łatwiej mi stworzyć w głowie kompozycję

Kasiu, niestety to leżakowanie i tak chyba zbyt rzadko uskuteczniam. Najsilniejszym dla mnie bodźcem jest słoneczko. Bo jak tu buźkę opalić jak tyłek w górze ;:306
Rh cięłam albo niemal do zera. Niestety taka była potrzeba bo chorował i zostały same patyki. Teraz ładnie odbija. Albo ciachałam wyrośnięte pędy żeby dostosować do reszty krzaka. To jest lepsze bo nie kwitnie wtedy tylko jeden pęd a reszta dalej funkcjonuje normalnie. Można podobno właśnie tak wyrywkowo po kilka pędów co sezon. Wtedy zjesz pączka i masz pączka bo kwiat kwitnie i tak choć mniej obficie i jest zarazem stale odmładzany a przy tym formujesz go jak chcesz. :wit
Marzenko, na to trzeba sobie zapracować, czyli odchować potomstwo :;230 Mój już za sekundę będzie pełnoletni więc i tak mi chętnie schodzi z drogi. Teraz jest zależność odwrotna. To ja za nim chodzę jak coś chcę a nie on za mną. No chyba że się kasa skończy ;:306 To mamusia jest najukochańszym bankomatem ;:224

A teraz trochę sosnowego lasku bo zaczęło się w nim sporo dziać. Rh są już niemal gotowe do pokazu a i czosnki przedzierają się dzielnie do słońca. Orliki pokazały pierwsze kwiatki choć nie mam pewności czy takie mały być ;:131

Obrazek cudnie niebieska dąbrówka rozłogowa Atropurpurea

Obrazek azalia japońska Kermesina Rose, mizerniutka ale i tak lepsza niż w zeszłym roku gdy miała dwa kwiatki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek Liatris

Obrazek Obiecane Aguniadzie paprotki. Tylko te przy domu bo dalej w lesie komary uniemożliwiły mi działalność ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek powojnik chyba Polish spirit i róża Veilchenblau

Obrazek zeszłoroczne bratki, są wszędzie. Mozolnie próbuję je przenosić w jedno miejsce...
Obrazek

Obrazek

Obrazek berberysy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek czosnki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek orlik Biedermeier. Miał być lekko różowy, tymczasem jest biały ;:174 Zmieni się jeszcze?

Obrazek Orlik Barlow Black. Dziś pewnie się już rozwinie do końca...

Obrazek Lilie Easy Waltz i Rocelli za różami Lavender Lassie też już mają pączki kwiatowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek Rh Nova Zembla

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek i NN różowy. Czy ktoś wie, dlaczego teraz na Rh jest masa drobnych czarnych meszek? Czy to szkodliwe? Trzeba zwalczać?

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu to ucieszyłaś mnie ogromnie :heja bo już nie muszę kombinować, jak namówić Cię na zakup host ;:306
A tak na poważnie, to przecież one są CUDOWNE ;:167
Czego chcesz od tego orlika ? Przecież on jest delikatnie różowy ;:108
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, nie musisz mnie namawiać. Przeciwnie, z trudem się powstrzymuję żeby nie kupować ;:306 Tylko one wszystkie młode więc mało efektowne są takie co już je mocno widać a są takie co dopiero nosy z ziemi wystawiają

Obrazek za Brunnerą hosta chyba Patriot. Z czasów gdy nie znałam Forum więc nie znałam i nazw roślin ;:306

Obrazek hosta Carnival

Obrazek i nowy nabytek Ice and Fire

Więcej zdjęć w tym roku nie robiłam bo są na rabacie, której nie lubię bo nie mam na nią pomysłu :;230

Zeszłoroczne foty, bez nazw oczywiście. Może jakąś rozpoznasz?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Joluś Fire and Ice boska, piękny kontraścik na liściach ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, właśnie dla tego kontrastu ją kupiłam. Wiadomo, w lesie szaro-buro. A jak przed samym tarasem będę miała taką kępę wielką, jednorodną (na razie 8 sztuk ale muszę 5-6 dokupić) z jasnym akcentem, to od razu przyjemniej :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zmiany, zmiany, zmiany. U mnie nic nie widać i dopadł mnie dołek.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

April, to zdjęcie czosnków w ujęciu z sosnami w tle ;:oj ;:168
Coś pięknego! Majestat lasu robi wrażenie ;:170
Piękna kolekcja różaneczników, pokaz już się zaczyna :tan Fajnie, ze masz ich tak dużo! Widać, że dobrze im u Ciebie i idealnie wpisują się w klimat ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bajubog
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2013, o 22:08
Kontakt:

Post »

Jesten nowo zarejestrowaną forumką, ale T :wit wój piękny ogród w lesie śledzę od dawna. Pięknie. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”