Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Witam w klubie, ja tez rozlozylam się, skrzeczę i kaszlę, a cała zimę był spokój.... ;:173
Leżeć nam trzeba.... ;:108 a nie ganiać po ogródku z aparatem :wink: dobrze zrobilaś Jagoda, kuruj się ;:196
Pozdrawiam
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rhododendronowi się rzeczywiście spieszy,byłam dzisiaj u mojego i nie zauważyłam,żeby pąki się choć trochę powiększyły ;:185 Pierwszy raz widzę Złotokap przygotowujący się do kwitnienia,zawsze albo zielony, albo kwitnący już :roll:
Dlaczego nie lubisz czerwonego? :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Jagodo ...ledwie zipię ...ale wpadłam ...bo ostatnio brak czasu , aby cokolwiek odpocząć ./ No - ale ja się biorę dopiero za robotę po 16 -tej ;:oj . Obiad ugotowany , pranie wyprane , powieszone , zakupy zrobione ...pokręcę się jeszcze troszkę i jest ...17 -ta . Siedzę w ogrodzie ...do zmroku ...nic nie czuję ...tak mnie wszystko boli ...ale to przyjemny ból i ...satysfakcja - z dobrze wykonanej roboty .

Współczuję przewiania i mocno ;:168 do ;:167 ...Odpoczywaj ...a jutro ...jak dożyję ...to wyląduję u Ciebie z kawką w ...kuchennym ....albo nie ...w tym ...z ławeczką .

Buziaki nocne ...z lekka zmartwione ;:196
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Przytulam obolałą Jagusię. Ja mam wrażenie ,że gonię za własnym ogonem ;:65 . Doba jest za krótka i rąk mam trochę za mało aby wszystko ogarnąć. Już nawet nie wspomnę o jednej szarej komórce jaka mi została i odmawia współpracy. Dobranoc ;:167 .
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dziś witam Was znowu o północy, wyprostowana, jak kij od szczotki. Próbuję ból zwalczyć godnościom osobistom lub siłom. Już wczoraj czułam, że coś jest nie tak, przesiedziawszy pól dnia na chłodnym i wietrznym tarasie u zięcia pani Porządnickiej (co z tego, że ze szklaneczką whisky), a po powrocie do domu dorwałam się (jak małpa do kitu) do wertykulatora i wywaliłam do góry nogami wszystkie swoje trawniczki. Szło nawet nieźle, bo w pozycji wyprostowanej. Ale tego było mało, trzeba przecież te kołtuny od razu zagrabić... I tu już... szlus. Schyliłam się raz, a podnosiłam - na trzydzieści trzy razy ;:306. Dziś było jakby trochę lepiej, bo podnosiłam się na trzy razy ;:306, ale dziadostwo zagrabiłam. Stwierdziłam tylko, że ból niestety nie uszlachetnia... ;:219.
Ale cóż, my, ogrodnicy, przecież ból kochamy ;:306.

Robaczku, co za ulga, gorszy byłby przesyt, a tak - jeszcze zajrzysz. Mój złotokap wielki nie jest, bo i miejsca niezbyt wiele... ;:224. Czekam na jego kwitnienie już tak długo ;:209.

EwoM, glicynie mam już kilka ładnych lat, białą, która rośnie na domku ogrodnika, jest już duża, ale nie kwitnie i fioletową, która oplata metalową rurę i każdej zimy wymarza i startuje od nowa. Ech, szkoda gadać... ;:219.

Krysiu, właśnie na to liczyłam, ale okazało się, że kąpiel pomaga, ale... na chwilę.

Nie, Grażynko, to nie korzonki, choć ten ból też znam, aż za dobrze ;:306 i Twojemu M współczuję.

Mary, o nie, ze słonka nie zrezygnuję, schylać się przecież mogę... tylko to prostowanie ;:306.

Justi, nie leżę, bo nie uleżę, jednak wolę ganiać ( choć obecnie raczej snuć się) z aparatem ;:306. Ale pora na chorowanie, faktycznie do bani. Mnie samo przejdzie, ale Ty się kuruj, bo czekam na Twoje róże... ;:224.

Miriam, ten Cunnungham's White jest wczesny. Pozostałe jeszcze się czają, drugi będzie żółty... lada dzień ;:224. Czerwony kolor mnie denerwuje, a czerwone wino powoduje migrenę. Poza tym w ogrodzie do niczego mi nie pasuje ;:306.

Jagódko, popatrz, jak bardzo różny jest ból po dobrze wykonanej pracy od tego, który tę pracę uniemożliwia ;:306. Dzięki za współczucie, a na kawkę zapraszam... zawsze ;:108.

O, i Dosia się odnalazła :!: Zwolnij nieco, bo... może Cię spotkać to, co mnie. A nie życzę ;:185.

Wszystkim Wam dziękuję serdecznie za pamięć i troskę. Ja twardy zawodnik - ogrodnik raz-dwa się pozbieram, bo nie mogę zielonego spuścić z oka, kotów tym bardziej ;:306.
Żeby tego dnia nie kończyć w minorowym nastroju - kilka sielskich obrazków.

Pasują do siebie...

Obrazek

Jabłoneczka japońska Tina.

Obrazek

Piękny, jak bita śmietanka...

Obrazek

Rajska jabłonka, dopiero zaczyna spektakl.

Obrazek

Irysek Cherry Garden na tle...

Obrazek

I na deser... Ibrakadabra :!:

Obrazek

Życzę dobrej nocy (bez bólu) - Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Czerwony kolor mnie denerwuje, a czerwone wino powoduje migrenę. Poza tym w ogrodzie do niczego mi nie pasuje .
Jesteś niemożliwa ;:306 Ale każdemu według potrzeb. Jest tyle kolorów, ze każdy może wybrać ;:224
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety,ja niemożliwa :?:
A co powiedzieć o tych, którzy nie lubią niebieskiego :?:
Ja jestem nordyk, lubię kolory chłodne... ;:224.
I faktycznie, chwała Bogu, że można dokonać osobistego wyboru ;:306.

:wit Ja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja nie lubię niebieskiego ;:173
Jagi, mam nadzieję, że z dnia na dzień ból będzie ustępował... niepotrzebnie dodatkowo się nadwyrężyłaś, ale ogrodnicy to w swej pasji narwańce - co począć :lol:
Ściskam i powrotu do formy życzę... serduszki zjawiskowe!
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jago
Współczuję niepotrzebnych bóli ;:168
Moja rada, gdy tylko mnie gnaty zaczynają - solarium ;:3 :D Oraz wełniany , elastyczny pas rozgrzewający...
Kiedyś się załatwiłam występując w ogrodzie w kusym polarze, u kręgarza się skończyło....
Od tamtego czasu uważam bardzo. ;:108
Ja też nie lubię jakoś czerwonego - tego w odcieniu wozu strażackiego, ale takie ciemne, eleganckie , winne borda już bardzo, bardzo :)
Trawsko odwdzięczy się po napowietrzaniu :D
Jagódko pastelowe róże cudne, a portret iryska debest ;:138
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i na wstępie uprzejmie donoszę, że będę żyć ;:306.
Pogoda jak drut, gorąco, udało mi się posadzić zagajnik paproci od mojej Basi pod jodłą i nie padłam, znaczy - jest dobrze. A zakątek zazielenił sie ku chwale ojczyzny.

Zaraz zabieram się do koszenia trawiastych kołtunów, a potem na pocztę, opłacić potwierdzone nareszcie zamówienie z Gardenii. Kilku odmian kocimiętki już nie ma, ale i tak będzie czym wzbogacić ogród :heja.

Agu, no widzisz, nie lubisz niebieskiego, ale o Tobie Sweety nie mówi, że jesteś niemożliwa ;:306.
Oj, tak, na głupotę ogrodniczą rady nie ma ... ;:224. Dzięki za troskę ;:180.
No to dla Ciebie coś czerwonego - tulipan Rococco.

Obrazek

Pelagio, witaj w klubie. Rzecz jasna, chodzi o czerwień strażacką, kolor szturmówki oraz barwę starej wołowiny, brrrrrrrrrrrrr ;:219. Za to amarant, bardzo ciemny róż, malinowy itp. - jak najbardziej ;:173.
Dzięki za współczucie, od razu człowiekowi lepiej. Skoro irysek Ci się podobał, to dla Ciebie on, Truly.

Obrazek

Na razie, bo kosiarka czeka i denerwuje się ;:306 - Jagoda
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Byłam, obejrzałam wypodziwiałam i współczuję Ci Jaguś że niedomagasz.... Zdrowia życzę ;:3
I ściskam mocnooo ;:168
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jagodo ...ja jestem chyba wyjątkiem ...w czerwonym i błękicie mi do twarzy ...więc i rośliny mam w takowych kolorach .

Kobaltowy kolor uwielbiam ...o , np. taki ...

Cieszę się , że będziesz żyć ;:196 ...bo było by smutno bez Ciebie ;:145

Ja gonię jak torpeda , a nogi mam pogryzione od meszek i komarów ..siedzę w ogrodzie do 20.00... z minutami ...uwielbiam ...ale rano ciężko się pozbierać .

Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia i do formy ;:168
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi Kofana mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej i pozycja kija od szczotki nabiera bardziej obłych kształtów. No i że już możesz się schylać na kilka, a nie na kilkadziesiąt, razy ;:108
Jagi, zdrówka życzę i dbaj o siebie ;:196

Buzaki uzdrawiające
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Agu, no widzisz, nie lubisz niebieskiego, ale o Tobie Sweety nie mówi, że jesteś niemożliwa
Jest pewna subtelna różnica ;:224 Ty swój negatywny stosunek do owego koloru wyrażasz, używając wielu wymyślnych figur stylistycznych. Robisz to przy tym z takim wdziękiem i zaangazowaniem, że niezmiennie mnie to bawi ;:306
Mnie oba te kolory nie wadzą. Powiem więcej, każdy kolor akceptuje i każdy występuje u mnie w domu i zagrodzie ;:224 Jestem szaaaloooonaaaa la la la :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Na bolący krzyż najlepszy oklad z kota :D
A co do glicynii, trzeba ją ciąć 2 x do roku, jak nie pomaga można przyciąć korzenie jakiś metr od rośliny na głębokość 2 szpadli(jak się uda). Fioletowa prawdopodobnie marznie od rury, chyba że trafila się jakaś wyjątkowo wrażliwa. A w ogóle egzemplarze uzyskane z siewu potrafią zakwitnąć po ładnych paru latach.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”