Marto, cieszę się że wpadłaś. Jestety przez niezwykle skrócony okres wczesno wiosenny wszyscy jesteśmy zmęczeni. Mnóstwo prac trzeba było wykonać w bardzo krótkim czasie. I na forum nie wystarcza czasu. Ja na przykład dopiero wczoraj ogarniałam trawnik, tzn malusi skrawek z trawą jaki mam przy wejściu, dosłownie kilka metrów. A zajęło mi to dwie godziny

Nie nadążam pielić, nie nadążam sadzić a wczoraj została wysłana ostatnia z zamówionych zimą paczek. Doba za krótka.
Ale z pewnością nie przegapię kwitnienia u Ciebie azalii i RH. Masz ich taką masę że będzie to pewnie niezwykłe. Ja mam tylko dwie azalie i z tymi nowymi CW to razem sześć RH. Mam dwie Nowe Zemble (albo jakoś tak) i dwa NN, wyższe o większych liściach. Muszę dać do identyfikacji, bo kupowałam jako "różowe"

Ale najpierw muszę się doczekać kwiatów, bo póki co to ciągle chorują.
Ewo, ale to coś szare nie kwitło wiec raczej się nie nasiało. Chyba że....no tak. Uświadomiłaś mnie że dwa lata temu miałam tam jedną sadzonkę firletki ale zdechła. Może się faktycznie wysiała ale kwitnie w drugim roku

I tam jest cień, też jej to może przeszkadzać. Zaraz wójka Googla podpytam. Dzięki

W razie czego to przesadzę.
Czosnków karatawskich nie mam, ten Giganteum jest jeden, na próbę. Bo jak w zeszłym roku wymarzły mi całe łany czosnków to w tym roku mam nie więcej niż 50 sztuk. A większość to Cefalonki czyli Sphaerocephalon. Nie jestem w stanie zapamiętać tej nazwy
Zamiatanie trawnika

no, ja nie zawsze mam czas zamieść w domu

choć bardzo się staram to czasem sprzątam nie częściej niż raz w tygodniu. Zresztą dla kogo sprzątać jak całe dnie nikogo nie ma. Tylko kto wtedy przynosi ten kurz i piasek do domu
Kopanie karp zamiast siłowni

ale naprawdę to cięższa praca niż siłownia. Ale nie narzekam, żeby tylko roślinki doceniły co dla nich robimy
Agness, jak miło że znalazłaś czas by do mnie zajrzeć

Rh C.White, faktycznie ładne krzaczki. Nie są zbyt wysokie ale właśnie bardzo gęste i za całkiem przyzwoite pieniądze. Mam nadzieję, że tym razem powiedzie mi się uprawa RH bo jak do tej pory to porażka. Myślisz że Rh można też zasilać florovitem na zmianę z nawozem do Rh? Bo chcę wzmocnić moje stare ale nie chcę przedobrzyć. Przenawożenie też może być bardzo szkodliwe.
No a
wykopalisk czeka jeszcze kilka...a potem to już sielanka