Dokończyłam pryskanie róż,wszędzie robactwo się szerzy

Niestety bruzdownica i nimułka się panoszą
W niedzielę byłam na giełdzie i kupiłam kilka roślinek na skalniaczek i lewizję...
Róż od pani z Nowej Soli nie było,były tylko czerwone,żółte i nn....
Ludzie masowo kupują kwiaty,wreszcie mamy tak długo wyczekiwany maj,a potem czerwiec i róże
Krysiu tak liczę w tym roku na wiśnie i to dużo,lubię zajadać prosto z drzewka ...
W zeszłym roku zmarzły kwiaty,w tym roku zimni ogrodnicy tego nam chyba nie sprawią
Moni z nadzieją patrzę w przyszłość,jeżówki rosną i mają się dobrze,bardzo chcialabym doczekać się kwiatów u tych najbardziej szałowych

z pełnymi kwiatami np Milkshake albo Summer Samba i jeszcze Piccollino:)
Kruszyna hosty są bezproblemowe,a jak się rozrastają.Moja mamcia jak wykopywała dwuletnią,żeby w inne miejsce przełożyć to ledwie dałyśmy radę,co za korzeniska wielkie
Na kobeę czekam szczególnie,u mnie debiut,a jak jeszcze zakwitnie to padnę z zachwytu ...
Ewa 30 odmian?

Ale Ci zazdraszczam,ale Ty masz gdzie posadzić,ale się cieszę,będę podglądała u Ciebie,uwielbiam powojniki bylinowe,włoskie i atragene,lubię roślinki z którymi nie trzeba się ciągle obchodzić,wystarczy,że róże potrzebują sporo uwagi i oględzin
Aniu72 fajnie,że wpadłaś magnoliowa panienko
Rzeczywiście zapach Yellow Bird mnie osłabia,nie umiem go sprecyzować,słodycz pomieszana z cytryną
Kwiaty ma piękne,grube płatki,jakby sztywne:)
Kasiu LO można się skutecznie zarazić,ale ta róża jest tego warta
Hosty szalone są,idą w górę

Jedną domówiłam u Stasi forumowej....już jedzie do mnie
Bozuniu magnolia Galaxy jest bezproblemowe,niczym jej nie okrywałam,wcale nie jest osłonięta,tylko nogi w zimę lekko jej przykryłam ziemią i to wszystko

Ja mam ją 4 rok,jak kupowałam miała może ze 40 cm,teraz to już spore drzewko jest
Zakwitła mi po 3 latach,długo na nią czekałam,ale jaka radość była jak zakwitła

Ma piękne,duże,pachnące lekko kwiaty,w pąku ciemnobordowa,a po rozwinięciu kwiat staje się jasnoróżowy,naprawdę piękna jest
Orlik nowy zakup...
Lewizja no zakochałam się
Piaskowiec
Szałwia nie znam koloru...
Maczki...
Lilia Flashpoint
Liatria fioletowa
Pierwszy pąk na Vicks Caprice
Może Eden w tym roku pokaże swoje prawdziwe oblicze
Pozdrawiam wszystkich majowo