Mój kącik storczykowy :)
Re: Mój kącik storczykowy :)
O kurcze Aniu ,ale super maluszki sie maja
.Mowilam Ci ze dasz rade
.A jakie kupilas nowosci?
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a zwykłe hybrydki
Jeden do złudzenia przypomina Phal. Magical choć to pewnie nie on, ale kolorek długo przeze mnie poszukiwany 
No to super.Widzialam na All dwa ktore strasznie mi sie podobaja i wyslalam meila do sprzedajacego czy wyslalby mi do FR i nie odpisal .Taka kultura na All niestety a przeciez zaplacilabym mu za wysylke ile trzeba ,wiec nie wiem w czym problem.
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Ale piękne i zadbane
, jak mi się marzy, żeby np kupić jakąś siewkę z agaru, ale chyba jeszcze nie mam takich umiejętności
A MM cudowny, na mojej liście musthave 
- Dufin

Callanthe tez miałam zamiar kupić siewki z agaru ale po wliczeniu przesyłki miałabym za to kwitnącego storczyka
Poza tym nie potrzeba mi aż 4/5 takich samych siewek, chyba, że szłoby to sprzedać
No ale później zaniechałam ten pomysł, bo chyba nie do końca radze sobie jeszcze z maluchami, przesadzam je ze sphagnum w drobną korę bo mi się wydaje, ze mają za mokro i gniją, później z kory znowu w mech bo mi się wydaje, ze korzonki im podsychają i taka niezdecydowana jestem
Zamówiłam dwie młode rośliny na e* i jedna straciła korzonki, druga ledwo się trzyma, więc uznałam, że nie jestem jeszcze gotowa na takie macierzyństwo
Ten storczyk, którego tu przedstawiłam, to nie kupiłam sama z agaru, tylko na allegro, prawdopodobnie ktoś sobie kupił słoiczek i odsprzedawał.
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Ja się tak nawet trochę boje kupować przez Interent... w sumie nie wiadomo co to będzie w rzeczywistości i czy nie przyjedzie do mnie już sucharek
Wolę zobaczyć na własne oczy. Chyba, że to jest sprawdzone źródło 
Ania obdarzyła nas (wg. mnie) chyba najlepiej uchwyconych MM na forum
PS. a jaki komputer pokładowy ma
PS. a jaki komputer pokładowy ma
- Dufin

Tomkufurious pisze:Ania obdarzyła nas (wg. mnie) chyba najlepiej uchwyconych MM na forum![]()
Czy Ty drwisz z mojego higro-termometru?furious pisze: PS. a jaki komputer pokładowy ma
Tak tylko zauważyłem
I nie rób mi tu takiej zszokowanej (
) minki, bo fotka jest z rodzaju "wywołać w formacie 15x21 > wsadzić w antyramę > powiesić na ścianie > cieszyć się MM nawet jak nie kwitnie 
I nie rób mi tu takiej zszokowanej (
Bardzo fajnie, że zamieściłaś zdjęcia swojej roślinki po ataku przędziorków... U mnie też są ślady na dolnej części liści - tylko, że jest ich o wiele mniej.
Widzę, że maluchy Ci się dobrze chowają. Nie mogę doczekać się, gdy zakwitną - będzie, co oglądać!!
Pochwal się koniecznie nowymi zakupami, jak już do Ciebie dojadą! 
Widzę, że maluchy Ci się dobrze chowają. Nie mogę doczekać się, gdy zakwitną - będzie, co oglądać!!
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Dufin

Furious dziękuję raz jeszcze
Marto pochwalę się na pewno, mam tylko nadzieję, ze bateria w aparacie wytrzyma, bo nie zabrałam ładowarki
Marto pochwalę się na pewno, mam tylko nadzieję, ze bateria w aparacie wytrzyma, bo nie zabrałam ładowarki
Nie ma opcji, żeby nie wytrzymała - tyle osób czeka na zdjęcia!!
Wysłałam Ci pw...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Dufin

Przepraszam za zwłokę, ale ja jestem zalogowana a w tym czasie oglądam film na komp.
hehehe.. dostałam wiadomość i bardzo Ci dziękuję 
Polecam "Adaptację" z Meryl Streep, oczywiście z rozbudowanym wątkiem o orchideach 
Pozdrawiam,
Marta
Marta