Nasze marzenie - część druga :-)
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze marzenie - część druga :-)
bie no, bosko ta rabatka jest śliczna , dopięta na ostatni guzik
trawa super , ja swoją też dosiewałam bo placki są to tu to tam ale moja ma dopiero 7 miesięcy, a nowa na drugiej połowie 7 dni
to prawda że M-my potrafią być drażniąco upierdliwi
każda z nas to wie
a tych os to nie zazdroszczę ... masakra jakaś 
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jonatanko ja też mam taką nadzieję a propos swoich róż. Musimy coś wymyślić żeby nie dać się tej zimie
Josephine szukam czy mam fotkę z daleka żebyś widziała gdzie blaszak stoi
Jak znajdę - wkleję. Chcę go czymś obsadzić ale muszę poczekać rok żeby farba nie spłynęła. Chcę go pomalować i wtedy dopiero coś pnącego tam dam. No a na razie zakrywam go jak mogę.
Osiu no z tym gniazdem to jakieś nieporozumienie. Chyba się tym osom w tyłku poprzewracało żeby tu mi na karniszu gniazdo robić. Fajnie że rabatka ci się podoba.
Josephine szukam czy mam fotkę z daleka żebyś widziała gdzie blaszak stoi
Osiu no z tym gniazdem to jakieś nieporozumienie. Chyba się tym osom w tyłku poprzewracało żeby tu mi na karniszu gniazdo robić. Fajnie że rabatka ci się podoba.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu ja z różami na pniu już się całkowicie pożegnałam..... a nawet udało mi się wmówić sobie, że wcale mi się nie podobają
Zachwyciły mnie lampioniki na nowej rabatce..... są prześliczne , muszą cudnie wyglądać wieczorem przy zapalonej świeczce
Zachwyciły mnie lampioniki na nowej rabatce..... są prześliczne , muszą cudnie wyglądać wieczorem przy zapalonej świeczce
-
Pashmina2006

Agness o nie .. no proszę cię. Też ci zmarzły? Kurcze podobają mi się one nie chcę żeby były jedno sezonowe
Co one takie mało wytrwałe. Lampionki są solarne. I faktycznie jak się ściemnia robi się takie delikatne światełko przy garażu. Podobają mi się takie na stół jeszcze ale są o tej porze roku dość drogie. Muszę pomyśleć o nich albo jesienią albo w zimie.
Josephine specjalnie dla ciebie

Josephine specjalnie dla ciebie

- AGNESS

Madziu miałam całą rabatę z różami na pniu..... było ich chyba 7 w rzędzie...... przez kilka lat każdej zimy wypadało po kilka, które wykopywałam a na ich miejsce sadziłam nowe..... tak było 3 czy 4 lata.... byłam coraz bardziej na nie zła.... aż pewniej zimy zmarzły wszystkie co do jednej...... nic nie pomogło staranne coroczne otulanie..... od tej pory nawet nie patrzę w ich kierunku..... Wybacz, że nie pocieszyłam Cię w ich temacie 
-
Pashmina2006

A miałaś je w gruncie? Wiesz no podłamałam się ale wszelkie porady są ważne 
- AGNESS

Tak Madziu, one rosły na rabacie w gruncie..... myślę, że największe szanse są na ich uprawę, jeśli można je zabrać na zimę do jakiejś piwnicy czy innego pomieszczenia...
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziula, no pięknie się u Ciebie dzieje!
Wszystkie roślinki rosną ślicznie. Dosłownie każda ! Nie martw sie, że niektóre z mniejszym natężeniem. Tak to jest w przyrodzie..., ale później może być wręcz odwrotnie. Różom kup witaminki wzmacniające
Wierzba fajna jest
ładne ma te listki i trzmielina mi się podoba, ona się rozrasta mocno ? Ale róże... ech
jestem ciekawa, jak zakwitną - to dopiero będą piękności
Te lampki przy stawie, to gdzie kupiłaś ? Ciekawy pomysł, a już przy Waszym stawie, to musi fantastycznie wyglądać ! To są z tych większych ? Tak dokładnie, nie widzę.
Madziu, rabatki robisz ładniutkie , takie kolorystyczne, aż miło popatrzeć. Rób fotki, mogłabym tak wciaż oglądać
Czekam weekendu 
Wszystkie roślinki rosną ślicznie. Dosłownie każda ! Nie martw sie, że niektóre z mniejszym natężeniem. Tak to jest w przyrodzie..., ale później może być wręcz odwrotnie. Różom kup witaminki wzmacniające
Wierzba fajna jest
Te lampki przy stawie, to gdzie kupiłaś ? Ciekawy pomysł, a już przy Waszym stawie, to musi fantastycznie wyglądać ! To są z tych większych ? Tak dokładnie, nie widzę.
Madziu, rabatki robisz ładniutkie , takie kolorystyczne, aż miło popatrzeć. Rób fotki, mogłabym tak wciaż oglądać
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Pashmina2006

Pewnie tak. No ja swojej donicy nie przeniosę. Połamałaby się. Musiałabym je przełożyć do donicy ale wtedy mogą już w ogóle paść. Zobaczymy. Muszę coś na nie wymyślić.
Asiu
ile komplementów
Masz na myśli nawozy czy jakieś konkretne witaminki? Trzmieliny mam dwie, jedna ta co odbiła a druga przesadzona kawałkiem od mamy z ogródka. No powiem ci że rozrasta się dość mocno. Moja mama ją ładnie podwiązała i wygląda jak krzak. Ma już z 70 cm wysokości minimum. No ale w gruncie rzeczy ona rozrośnie się na tyle na ile się jej pozwoli. Nie musi być taka duża i można ją przyciąć. Tą która rośnie koło karmnika to pozostawię do rozrośnięcia a tą która rośnie na rabacie to będę przycinała. Tak żeby jakoś zgrała się z bukszpanem z tyłu i go nie "nachodziła" . Lampki przy stawie kupowane były w biedronce. Były w gazetce od 2 maja. Są większe i wyłączane. Jak wyjeżdżam to je zbieram póki nie ma ogrodzenia skończonego i wyłączam żeby nie świeciły bez sensu jak mnie nie ma. Tak samo lampiony przy garażu są wyłączane. Jeszcze raz dziękuję ci za wszystkie miłe słowa. Jest mi bardzo przyjemnie.
Asiu
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia, pięknie się robi u Ciebie
Kurcze, trzymam kciuki za flammentanz, a jesienią potrzymam za róże na pniu
Osy w mieście w bloku? Przyznam, że pierwsze słyszę.. My już dwa zlikwidowaliśmy, drugie było w altanie, całe szczęście też malutkie. Pamiętam, jak kiedyś pisałyśmy o Twojej donicy i dziwiłam się, że mając możliwość wsadzania do ziemi, kupujesz donice. Jak widzę efekt całości, w kolorze domku, to już nie mam wątpliwości, że to był znakomity wybór 
-
Pashmina2006

Milenko no martwię się o tą flammentanz no i teraz o te na pniu. No ale liczę że będzie dobrze
No z tymi osami to mówię Ci tak się zdziwiłam że głowa mała. No ale już usunięte dziadostwo. Wiem że wiele osób myślało o tym że powinnam je sadzić do gruntu a ja się upierałam przy donicy. No taką miałam wizualizację w głowie 
- iwwa

Madziu, bardzo mi się u Ciebie podoba. Widzę ten ogród od początku i jak się wszystko fajnie rozwija. Ze smakiem i pomysłem. Miejsca masz jeszcze oporowo , to i fantazji nie zabraknie
Domek i w około te drewniane elementy, baaardzo mi się podobają
Ja nigdy takich nie bedę miała - złodziejstwo i draństwo u mnie grasuje. Dlatego tak bardzo pasują mi Wasze klimaty,jakbym miała taką możliwość, też wybrałabym taki domek, w takim kolorze i całą resztę
Pergola też interesująca bardzo.
Madziula, nie chcę, żebyś odebrała to za jakieś cukrowanie, to po prostu zwyczajne odczucia innej ogrodniczki-tyle
Papatki,lecę
Madziula, nie chcę, żebyś odebrała to za jakieś cukrowanie, to po prostu zwyczajne odczucia innej ogrodniczki-tyle
Papatki,lecę
-
Pashmina2006

Trochę już z tobą Asiu piszę i wiem że nie cukrujesz. Cieszę się że ci się podoba. Fajnie właśnie że obserwujesz mnie od początku i znasz praktycznie każdy mój krok tam. Mam jeszcze kilka koncepcji
Na pewno będę wklejać zdjęcia także będziesz miała okazję wszystko obserwować. Szkoda że u ciebie takie złodziejstwo i nie możesz też takich rzeczy mieć. Może kiedyś się to zmieni na lepsze. Życzę ci tego z całego serca. Teraz tak naprawdę wszędzie mogą pojawić się tacy co mają lepkie dłonie.
- iwwa

Mam nadzieję, że kiedyś (może) wszystko się jakoś wyklaruje w tym naszym Kraju...
Watpię Asiu. U mnie jest to samo, też nie mogę sobie pozwolić na ładniejsze dekoracje , bo zaraz wszystko ginie.Dlatego podziwiam ogrody na Forum, nawet zwykły gliniany garnek położony na ziemi ,z którego wysypywały się kwiaty w ubiegłym roku mi ukradli.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown