Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Dzień dobry!
Melduję się tylko przelotem, bo w pracy młyn od rana :roll:
U mnie zimno dzisiaj rano było okrutnie i znowu padało..oby się przejaśnilo po południu bo muszę zrobić oprysk ;:134 A jak u Was sytuacja pogodowa?
Pozdrawiam z fabryki :wit miłego dnia ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, zgadzam się z opinią Jule... zostaw buczka na miejscu, a na wiąza poszukaj innego...
U nas pogodowo znacznie lepiej niż wczoraj... nie pada, jest cieplej i przebłyskuje słońce...
Lud pracujący stolycy pozdrawiam Posen! :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, buczka zostaw, zgadzam się z dziewczynami. Jego czerwień tam bardzo pasuje i jest na tyle ażurowy by nie przytłaczać.
Bruzdownica u ciebie? dopiero o niej rozmawiałyśmy....dobrze że zauważona tak wcześnie...
Fotki takie że umarłam, tulipany ;:167
Wracam raz jeszcze pooglądać..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ja też zapisuję piękne odmiany tulipanków na jesienne zakupy ;:333 Glicynia kwitnie przepięknie, ciekawe po jakim czasie będę mogła liczyć na kwiaty, sadzonka zeszłoroczna pięknie się rozrosła ale kwiatów nie ma :( Popieram dziewczyny, buczek jest super i pięknie tam wygląda, a wiąza pewnie jeszcze gdzieś wciśniesz. :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, ależ u Ciebie wszystko pięknie i szybko rośnie, widzę, że kwiatuszki pokazują już azalie, różaneczniki i powojniki, oczywiście o pięknych wisteriach nie zapominając, powiadzasz bruzdownice? Musiałam sprawdzić w necie jak to "cuś", wygląda, no i jak popatrzyłam sobie na te wszystkie szkodniki atakujące róże, to dostałam gęsiej skórki, jakbyś mogła przed opryskiem cyknąć fotkę i pokazać nam to paskudztwo, dzisiaj zaraz po pracy lecę ogladać swoje, niby nic na nich nie widziałam, ale lepiej spradzić.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Uwielbiam piękne donice ;:108
A propos, czy ten bukszpan w donicy targałaś na zimę do garażu, czy został na zewnątrz?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

..obstawiam,ze Kasia nie targała.... :roll: :uszy
ps.Jak tam oliwunia...żyje :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasik :D , pięknie już kwitną Ci glicynie, ;:138
Co najlepiej dać na tą bruzdownicę ?
Muszę sprawdzić u siebie. Mam nadzieję, że do mnie ciut się spóźnią, tak, jak i wiosna. :lol:
Jeszcze trochę i fajrant :tan
:wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, rzutem na taśmę zaglądam i zabieram widok pięknego ogrodu do domku
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Hej Kasiu :wit Tak bardzo Tobie pozazdrościłam tej glicyni ,że od wczoraj jestem jej włąścicielką :heja
Co prawda w tym roku kwitnąć nie będzie ,ale za rok kto wie,mam nadzieję ,że tak.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To był dłuuuugi dzień. Do domu dotarłam po 21 i ogród już tonął w mroku więc foto relacji nie będzie..Padam na twarz ;:219
Czytanie Waszych wpisów to jednak bezcennna terapia, od razu mi lepiej :lol: Fajnie, że jesteście ;:4

Aguś, czytałam, że Ty też miałaś smętny dzień..ach te poniedziałki po błogim lenistwie... ;:131 Uraczyłaś mnie serdecznościami, bardzo dziękuję... Poprzeczka postawiona bardzo wysoko...nie wiem czy uda mi się spełnić te oczekiwania na letni festiwal...ale postaram się nie zawieść :oops:
Małgorzatko, miło mi, że tak postrzegasz ogród, to przemiły komplement ;:196
Andrzejku, haha rozbijasz namiot na trawniku w czerwcu? Zapraszam! Bardzo dziękuję za odwiedziny i sympatyczny wpis :wit
Bozuniu, oprysk planowałam dzisiaj, ale wróciłam za późno. Paskudnice-bruzdownice pociągną nędzny żywot do jutra :twisted:
Kobeę w liczbie dwóch posadziłam przy siatce. Resztę rozdałam, jedna jedzie do Ewy-Constancji, padło też coś po drodze w czasie mojej nieobecności...To potwór, jak się przyjmie to zarośnie siatkę piorunem.
Sylwio, witaj w moim ogródku! Bardzo mi miło, że przychodzą też nowi goście ;:138 Latarenki, o które pytasz są solarne - imitują blask świecy wyglądem i światłem. Kupiłam je na brytyjskim Amazonie. Pozdrawiam!
Martuś, dzięki za opinię w sprawie buka. Tak czuję, że zostaje...martwił mnie tylko zielony kolor liści jesienią....najładniej wygląda gdy jest mocno wybarwiony, jak teraz. Madame van Hecke mam od jesieni, cudnie kwitnie mimo braku okrycia!
Danusiu, dziękuję za zdjęcie Twojej przepięknej glicynii...taki okaz jest moim marzeniem ;:170 Posadziłam 3 krzaczki przy kutej wiacie, która ma kształt prostokata, jak ta drewniana konstrukcja u Ciebie i chce prowadzić pędy na jej ażurowym sklepieniu, żeby kiście kwiatów mogły tak swobodnie opadać jak na zdjęciu..ciekawe czy kiedyś uda mi się osiągnąć taki magiczny efekt, jak u Ciebie ;:167
Asiu, mam nadzieję, że parasol zaczeka z pełnym kwieciem do naszego spotkania ;:168 W tym tygodniu wyjeżdżamy, ale może weekend z 25 maja się uda?
Sweety uwielbiam tulipany z odmiany Virchic, są bardzo malownicze..jakby były dziełem impresjonisty ;:122
Elu, gratuluję! Każdy pączek cieszy ;:168 Ten metalowy parasol okazął się zbyt kruchą konstrukcją na tego giganta, dlatego zamontowaliśmy drewniane podpory...trochę szpecą, ale posadziłam tam powojniki i róże więc powinny osłonić te paliki.
cdn. :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, Aguś, April buk w bordowej szacie odpowiada mi w tym miejscu i na tym zielony, tle prezentuje się wyjątkowo szykownie. Martwiłam się jednak, bo mocno zzieleniał jesienią, a wtedy już nie jest taki fajny... To rabata soliterowa i duży zielony chabaź średnio mi tam pasował... Póki jednak jest bordowy, zostaje ;:215 Inna rzecz, że mam upatrzonego cudnego wiąza.. ;:209 Tylko gdzie go posadzić...? Zbyt piękny i za duży żeby go 'upychać' na rabacie... Poradźcie kochane moje...
Aniu, ja też notuję jakie odmiany cebulowych dosadzić jesienią ;:65 Potem takie rzeczy umykają i sadzę to, co akurat znajdę w sklepie.. ;:224 Dzięki za głos w sprawie buka, pozdrawiam!
Ilonko, zajrzyj do Alicji (Georginia), pokazała zdjęcie w swoim wątku. To straszna paskuda, jutro przystąpię do eksterminacji ;:163
Wando, witaj! Dawno Cię nie było ;:oj Pytasz o te bukszpany pienne z kulkami przy altanie? Posadziłam je wiosną, więc na razie mieszkają w donicach. Zimą pewnie wysadzę do gruntu, bo ograniczam zimowanie roślin w garażu do niezbędnego minimum :uszy Pozostałe bukszpany siedzą w ziemii od jesieni i wiosny. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie!
Dorotko, znamy się jak łyse konie ;-)) Oliwunia żyje i powoli się puszcza, ale dosadziłam jej powojnikowe towarzystwo, może się rozkręci ;-))
Krysiu, ja będę pryskać Confidorem, a potem Mospilanem po tygodniu. Jak działać to stanowczo :uszy
Marzenko ;:196
Oluniu, to wspaniale! Gratuluję :D Zaraz idę obejrzeć foty :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KASIU- Ty tu będziesz mądra ;:180 Dzisiaj na nowej róży znalazłam pod liśćmi zielone małe gąsieniczki czy jakby to nie nazwać czym mam pryskać zebrałam chyba ze 20 sztuk ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, gąsieniczki niegroźne, oprócz tego że trochę szpecą liście...ale ptaszki powinny sobie z nimi poradzić. Ja bym nie pryskała, ale dopytaj ekspertów np. Gosię-Deirde ;:108
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,chciałam ci powiedzieć,że moja glicynia jakimś cudem ma 2 kwiaty,ale tak wysoko,ze drabine będę musiała przynieść,żeby je zobaczyć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”