Drzewka owocowe z lidla
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Drzewka owocowe z lidla
Witam,
W związku z tym, że jestem pracownikiem lidla zdobylem za nedzne grosze sadzonki jabloni, śliwy, gruszy. Gdyby nie to, że byly wycofywane ze sprzedaży i moglem je miec prawie za darmo to bym ich nie kupił bo nie wiem co to za odmiany. Ktoś może orientuje się co to są za odmiany? Wkleje jutro zdjecia pudełek bo póki co sadzonki sa w stanie spoczynku. Szkoda, że nie piszą nazwy odmian. Warto w ogóle kupowac takie rzeczy w marketach? Bo ja w sumie mam zaufanie tylko do szkółkek, takich sprawdzonych, lokalnych a nie jakiś wielkotowarowych. Wiadomo cena jest wieksza niz w markecie, ale wolalem doplacic 5zl.
Pozdrawiam
W związku z tym, że jestem pracownikiem lidla zdobylem za nedzne grosze sadzonki jabloni, śliwy, gruszy. Gdyby nie to, że byly wycofywane ze sprzedaży i moglem je miec prawie za darmo to bym ich nie kupił bo nie wiem co to za odmiany. Ktoś może orientuje się co to są za odmiany? Wkleje jutro zdjecia pudełek bo póki co sadzonki sa w stanie spoczynku. Szkoda, że nie piszą nazwy odmian. Warto w ogóle kupowac takie rzeczy w marketach? Bo ja w sumie mam zaufanie tylko do szkółkek, takich sprawdzonych, lokalnych a nie jakiś wielkotowarowych. Wiadomo cena jest wieksza niz w markecie, ale wolalem doplacic 5zl.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Mateusz
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: drzewka owocowe z lidla
Witam,oczywiście że warto kupować
Czasami można trafić na piękne rośliny,drzewka w super cenie
Sama bardzo chętnie korzystam z takich (promocji)już nie raz zdarzyło mi się kupić,zwłaszcza jesienią gdy sklepy chcą się pozbyć tzw.niedobitków
przecenionego (zdechlaka) za przysłowiową złotówkę,który później pięknie rósł.
Tylko ciekawi mnie dlaczego owe Lidlowskie sadzonki były wycofywane ze sprzedaży

Tylko ciekawi mnie dlaczego owe Lidlowskie sadzonki były wycofywane ze sprzedaży

Joanna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to zawsze jest ruletka, ale jeśli za małe pieniądze to mozna ryzykować
ja tez mam takie pytanie otoz kupiłem jakis miesiac temu w castoramie jabłon malinówke i ona ma tylko 1 kawiatka czy idzie zapytlic ja inna jabłonia tzn bo ona ma 1 kwiatka i nie mam 2 tych samych odmian czy taki owoc bedzie jak matka czy jakis mieszaniec?
Re: Drzewka owocowe z lidla
Pliszek ma sąsiad czy masz jakieś inne jabłonie ? Uprzedzam odp. jak tak to zapylą inne
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=53346
Rzekła pszczółka do motyla , nikt nie widzi więc zapylaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=34&t=53346
Rzekła pszczółka do motyla , nikt nie widzi więc zapylaj

Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
tak w poblizu sa 3 jabłonie każda inna to jeśli bd zapylony ten kwiat to owoc jaki bedzie Malinowka czy mieszaniec?
kurcze już wiem o co chodzi porostu nie wiedziałem ze jabłonie muszą być zapylone przez inna jabłoń (krzyżowe) ja myślałem ze na malinówka musi być zapylona właśnie przez ta sama odmianę a dziś poczytałem i już wiem o co dokładnie chodzi pisało ze wiele odmian samo się nie jest w stanie zapylić za słabe geny czy coś w tym stylu ale robertP2 dziękuje za odpowiedz ;)