podkaszarki na baterie i inne

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ogor
50p
50p
Od: 12 wrz 2008, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

podkaszarki na baterie i inne

Post »

Sprzet ogrodowy na baterie - akumulator. Kupilem 2 lata temu podkaszarke zylkowa i ,,rybe pile,, do zywoplotu, bateria 18v, zupelnie starczala mi na 300m2 ogrodu, na jednym ladowaniu. W tym roku obie maszyny sie zbuntowaly i przestaly dzialac, bylem pewny ze baterie sie skonczyly, zakup nowego aku. to wydatek niemal nowej maszyny, zaczalem ,,grzebac,, i okazalo sie ze obie ladowarki padly. Nowa ladowarka? :) 50% ceny nowej maszyny. Podlaczylem ladowarke do baterii od starego laptopa, 30 min i pelna bateria:), oryginalna laduje dluzej o podobnych parametrach. Nie dajcie sie nabic w butelke!:), wszyscy wiemy ze obecnie maszyny spalinowe i elektryczne sa robione ,,na chwile,,.
ps.
Przepraszam za brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Re: Maszyny i narzedzia ogrodnicze (porady)

Post »

Szanująca się firma /a znajdźmy taką :lol: / nie przenosi przede wszystkim produkcji do CH.R.L.
Ja nie mówię, że Chińczycy gorzej zrobią , kazać im i zlecić zrobią tak samo ,ale producenci zlecają bubla a biorą normalną stawkę jakby robocizna i materiał był europejski :lol:
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
ogor
50p
50p
Od: 12 wrz 2008, o 09:14

Post »

Masz racje, ale wchodzic do sklepu i sprawdzac kazda firme? cholipa, dnia by nie wystarczylo:) pozdrawiam:)
Przepraszam za brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Mam swoje typy :lol:
Pilarka Stihl / wygrawerowane maide in Germany , no gadali ,że mają chinole ich matryce , ale u mnie jest bardzo ok
Kosa -Mcculoch made in U.S.A
Kosiarka Briggs&Strattion
Wiertarka -Einchell zdziełano a Bawarii
Piła tarczowa -Black&Decker made in England
stara pilarka - Topex jeszcze robiona w Polsce :lol:
Spawarki -Bester made in Poland

Biorę jak mogę to co jest z Polski a jak nie ma omijam Chiny o ile mogę :lol:
Chociaż u nas z tym ciężko , bo Polscy producenci też dają robote chinolom .Nie wiem jak na dziś dobra Polska Celma / mam jeszcze od nich starą dobrą wiertarkę bez udaru, ale tak to nie do zabicia.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”