Moje cuda ;-)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje cuda ;-)
Ja też takie miałam.. brązowo - czerwone.. to przędziorki :/ Tez nie miałam żadnej pajęczynki i czytałam, ze wielokrotnie przy ataku przędziorków wcale tych pajęczynek nie ma.. Od spodu liścia natomiast robią się takie wżery, dają one kolor szaro-srebrny, to wygryzione komórki, natomiast od góry liść nabiera takich żółtych plamek, nie jest jednorodny.. ale może to zależy tez od poziomu uszkodzenia liścia. Ja miałam te szkodniki na malutkiej siewce wiec nie trzeba było dużo, aby w szybkim czasie zobaczyć, ze coś jest nie tak.. Zastosowałam dwa razy oprysk na przędziorki i póki co ich nie widzę, ale chyba powtórzę go raz jeszcze profilaktycznie.
Aniu a topsin na to tez pomaga?czym tu pryskalas?bo ja tez mam jakis wzer na jednej siewce a tylko topsinem dysponuje
- Dufin
Kasiu raczej nie.. topsin to środek grzybobójczy a nie owadobójczy.. Myślę, ze provado pomoże, bo przedziorki bytuja na lisciach
Ja poszłam do ogrodniczego własnie z zamiarem kupienia provado spray ale nie było i Pan mi sam doradził jakąś zawiesinę do sporządzenia, dużo tańszą i konkretnie na przędziorki. Był to chyba Magus 200 SC, ale jest wiele innych środków na przędziorki, wiec na pewno coś znajdziesz 

Tutaj ?Bardzo w to watpie ,jak pamietasz kiedys pan mi powiedzial(w dziale ze storczykami) ze storczyki nie choruja bo sa hodowane in vitro 

- Dufin
katkaaa to na pewno przędziorek
Hmm.. Kasiu ale idź do ogrodniczego, nie do kwiaciarni albo na dział ze storczykami.. Do ogrodniczego takiego gdzie można kupić doniczki, jakieś akcesoria, grabie itd
ewentualnie możesz zamówić na allegro, na pewno wysyłają tez za granicę
Jeśli nie to ja Ci mogę kupić u mnie w mieście jeśli jesteś pewna, ze to przędziorki.. a provado spray tez się u Was nie dostanie?

Hmm.. Kasiu ale idź do ogrodniczego, nie do kwiaciarni albo na dział ze storczykami.. Do ogrodniczego takiego gdzie można kupić doniczki, jakieś akcesoria, grabie itd

juz znalazlam Aniu na Eb****.Dziekuje.Nie wiem czy to cokolwiek ,na razie nic nie zaobserwowalam
no dobrze - jestem już po zakupach w LM. Na przędziorki kupiłam Magus 200 SC (jutro opryski), udało mi się też kupić te ładne gliniane kulki podpatrzone u Eweliny (5,90 pln za opakowanie 1l), kupiłam też podłoże bo kilka falków muszę przesadzić. W Realu (zupełnie przypadkiem oczywiście) kupiłam kolejnego falka do kolekcji 

A foteczkę kiedy zapodasz?katkaaa pisze: W Realu (zupełnie przypadkiem oczywiście) kupiłam kolejnego falka do kolekcji
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Światło nie światło, ale kolor widać i wygląda na dużo ciemniejszy od popularnych na forum pomarańczowych "tygrysków".
katkaaa trafiłaś chyba na jakąś świeżą dostawe? Tak pytam, bo w łódzkich realach storczyki bywają baardzo umęczone 

on nie jest jakiś bardzo ciemny - na pewno jaśniejszy niż Twój ulubieniec "rudy". Czy dostawa świeża - nie wiem. W sumie było ich ok 10 szt ale nie wyglądały jeszcze na zamordowane. Były w lepszym stanie niż w LM
Dzięki za fotkę. Piękny, ma bardzo głęboki kolorek
. Czy mi się wydaje, czy on taki bardziej miodowy?

Z pozdrowieniami - Janka
gianna obejrzę go dokładnie jutro przy dziennym świetle i postaram się odpowiedzieć na Twoje pytanie