No i gratuluję 4 części.
nyskadu pisze:Cudownete ich kolorowe czuprynki powalają
a jak otworzą swoje parasolki to już będzie zupełny szał
Oczywiście, że wartohen_s pisze:Śliczne rośliny. Kiedyś echinocerusów miałem naprawdę dużo i wciąż mi się bardzo podobają. Stąd je chwalę u Ciebie bo przecież warto.
Jakbyś chciał to mam kilka-, kilkanaście hybryd na zbyciu (są to miksy Schicka i kilka ze znanymi zapylaczami) więc moglibyśmy dobić targu. Co prawda jeszcze obiecałem Kamilowi więc byłbyś drugi w kolejce.przemek_pc pisze:Coraz bardziej podobają mi się hybrydy Echinopsisów. Chyba trzeba będzie jakiś kącik im zadedykować.
Na razie mam jedną, ale nie jest zbyt duża i jeszcze nie kwitła. Może w następnym roku. Dostałem ją kiedyś jako gratis do jakiegoś zamówienia i szczerze mówiąc chciałem się jej pozbyć, ale jak się patrzę na fotki kwiatów na Twoim wątku, to zmieniłem zdanie
Ciekawość wygrała
Biznesik, biznesikiem. Liczę na to, że coś 'osobliwego' wyjdzie mojego zapylania.Rejden pisze:Sieweczki jak malowane. To i biznesik będzie kwitł.
Siewki z krzyżowania 'Rainbow' i 'Violet' zostały dzisiaj przepikowane. Jutro postaram się wstawić zdjęcie.moritius pisze:Artur, a jak tam hybrydy chamae się mają? Chodzi mi raczej o te z wysiewów
Z tego co pamiętam to siałem je jakoś listopad/grudzień 2010. Potem 'trwały w letargu' aż do marca, kiedy to zacząłem je wybudzać i pikować.nolina pisze:Artur ,a jaki wiek tych pierwszych sieweczekbo ja się zastanawiam czy te moje siane 20 marca to jeszcze w tym roku można pikować.
Coś w ten deseń chyba, że dojdzie do szczepienia. Póki co dzisiaj tak z ciekawości zaszczepiłem 2 siewki Rainbow x Violet co by szybciej zobaczyć efekt krzyżowania. Co prawda nie wiem czy akurat, któraś z tych siewek będzie miała 'osobliwy' kwiat więc to trochę loteria.nyskadu pisze:Kochaniutkie te noworodki, chociaż te bykole przy złotówce też niczego sobieciekawe kiedy takie zakwitną
pewnie za kilka lat