Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
A ja dzisiaj musiałem na szklarni siatkę cieniującą zainstalować bo upał był taki że pomidory mdleć zaczęły, są sugestie że będą przymrozki, wydaje mi się że mnie ta przyjemność ominie 

Czytam, że pewnie mógłbym więcej pomidorów(11 sztuk) wcisnąć do mojej 6m2 szklarenki. Teraz się zastanawiam czy nie wdusić w wolne przestrzenie papryki z 4 sztuki.

I jeszcze jedno pytanie czy muszę czymś zasilić dodatkowo pomidory teraz czy za jakiś czas?. Posadzone zostały 30 kwietnia, rozsada kupna(5 Carmello, 6 zapomniałem nazwy , jakiś do szklarni
) Wcześniej w pasie gdzie rosną nawiozłem rzędowo 2 worki(ok. 100 litrów) przekompostowanego obornika bydlęcego. Ziemia u mnie strasznie słaba praktycznie piach.

I jeszcze jedno pytanie czy muszę czymś zasilić dodatkowo pomidory teraz czy za jakiś czas?. Posadzone zostały 30 kwietnia, rozsada kupna(5 Carmello, 6 zapomniałem nazwy , jakiś do szklarni

-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ach, te myślenie życzeniowe...radog pisze:A ja dzisiaj musiałem na szklarni siatkę cieniującą zainstalować bo upał był taki że pomidory mdleć zaczęły, są sugestie że będą przymrozki, wydaje mi się że mnie ta przyjemność ominie

Darek67.
Jeśli pomidory zacieniują paprykę nic z niej nie będzie
Jeśli pomidory zacieniują paprykę nic z niej nie będzie
- OgrodnikSebek
- 200p
- Od: 29 mar 2013, o 12:08
Ja dziś swoje ogóreczki posiałem . Cezar F1 . Polecam , dobry.
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
Z tą pokorą to nie przesadzajmy, równie dobrze mróz może przyjść 1 czerwca więc raczej chodzi o wstrzelenie się w rozregulowaną ostatnimi czasy pogodę. Ja mam już prawie wszystkie pomidory gruntowe wysadzone, niektóre już kwitną, a dni bez przymrozków mijajątysonka pisze:Ach, te myślenie życzeniowe...radog pisze:A ja dzisiaj musiałem na szklarni siatkę cieniującą zainstalować bo upał był taki że pomidory mdleć zaczęły, są sugestie że będą przymrozki, wydaje mi się że mnie ta przyjemność ominietrochę pokory wobec natury przydałoby się...

- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A już swoje ogóreczki odmiany Amant zrywam, też polecam na małosolne.OgrodnikSebek pisze:Ja dziś swoje ogóreczki posiałem . Cezar F1 . Polecam , dobry.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- OgrodnikSebek
- 200p
To fajnie ze już zrywasz.
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
Ale zimni ogrodnicy i zimna zośka to nie jest zabobon, tylko fakt w naszym klimacie. Ale ok, Twoja uprawa, Twoja sprawa.
- OgrodnikSebek
- 200p
Do mnie mówisz ?
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewnie kilkoro z Was pamięta jak pisałam że mi 30 pomidorów w namiocie wymarzło, tylko megagron sie ostał. Nie wyrwałm ich odrazu. Teraz spora część z nich odbija. Zostawiam 3 na próbę, reszta wczoraj poszła won. Zobaczymy jak będą owocować. 

-
- 500p
Nie, do Radoga
za długo pisałam posta 

- OgrodnikSebek
- 200p
Luzik . No tak pół Europy ma zimnych ogrodników.
Oczywiście Tysonka, zgadzam się z tobą i rok i dwa lata temu pomidorów tak wcześnie bym nie wysadził, ale w tym roku tak sobie analizowałem modele pogodowe, a sadzonki pomidorów rosły coraz większe i zdecydowałem się zaryzykować. A z każdym dniem jestem bliżej szczęśliwego finału czyli uzyskania pomidorów gruntowych. Mam nadzieję że z pewnym wyprzedzeniem w stosunku do poprzednich lat.tysonka pisze:Nie, do Radogaza długo pisałam posta
Oczywiście trzeba brać pod uwagę spaskudzenie pogody i fakt że przymrozki to nie jedyny problem który może nam krzaki załatwić

Życzę wszystkim żeby przymrozków i chorób grzybowych w tym sezonie nie odczuli

- OgrodnikSebek
- 200p
Myślę że nie będzie przymrozków.