zauroczenia swoim kwiatem
  zauroczenia swoim kwiatem  .
 .
 zauroczenia swoim kwiatem
  zauroczenia swoim kwiatem  .
 .
 cudny jest, jaki śliczny atłasowy kwiatuszek
 cudny jest, jaki śliczny atłasowy kwiatuszek  

Długo kwiatu nie miał, bo tylko kilka dni, no ale to pewnie dlatego, że musiałam go ruszyć do zdjęć. W innym przypadku nie udałoby mi się go sfotografować.
 Długo kwiatu nie miał, bo tylko kilka dni, no ale to pewnie dlatego, że musiałam go ruszyć do zdjęć. W innym przypadku nie udałoby mi się go sfotografować.

Wszystkie zimowanie w piwnicy przeszły ok, cieniowanie również a mimo to tylko ten jeden tak mi się zniszczył.
 Wszystkie zimowanie w piwnicy przeszły ok, cieniowanie również a mimo to tylko ten jeden tak mi się zniszczył.   

wygląda jak gymnocalycium saglionis, też mam takiego i tak właśnie jest opisanyrosarita pisze: A tego kupiłam w Obi no i jak ktoś wie co to za kaktus to będę wdzięczna

Wielkie dzięki za podanie nazwy. Już sobie zapisuje aby czasem nie zapomnieć.pieczarah pisze:wygląda jak gymnocalycium saglionis, też mam takiego i tak właśnie jest opisanyrosarita pisze: A tego kupiłam w Obi no i jak ktoś wie co to za kaktus to będę wdzięczna

pąki na gymno piękne, a do tego jaka mnogośc

Nie tylko gymno pączkuje, ale reszta to jeszcze maleństwa więc wśród tych cierni ciężko je widać a co dopiero uwiecznić fajnie na zdjęciu, ale pewnie jak pogoda dopiszę to w ciągu tygodnia powinnam wkleić nowe fotografie.hen_s pisze:Wyglada na to, że gymnokalicja się najlepiej spisują.

ile pąków
 ile pąków  

Ile pączków.
 Ile pączków.

A kwiat G. baldanium po burzy-cudo
  A kwiat G. baldanium po burzy-cudo