Siedlisko z sosnami cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Siedlisko z sosnami cz.4
Marzenka śliczne porobiłaś kompozycje doniczkowe
czarna surfinia cudeńko, uwielbiam takie ciemne kwiaty, w zeszłym roku miałam też prawie-czarną w żółte pasy
W tym roku bardzo chcę kupić te drobne, Milion Bells , wcześniej nigdy ich nie miałam a baaardzo mi sie podobają 
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ja w tym roku odkryłam Milion Bells i zauroczyły mnie. W przyszłym roku pewnie na nie postawię - cudne są i mają wspaniałe kolory.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Aniu, u mnie M też zawsze twierdzi, że nic sie nie da, nic nie wyjdzie itd. Choć ostanio sam przytargał gałązki z bluszczu z altany swojej mamy. Może ten ogrodnik jak mój M, nie widział i nie wierzy. Szkoda gałązek, bo fajne gatunki wymieniłaś.
Ja wcześniej też nie myślałam tyle o ukorzenianiu, ale jak zaczęłam trochę kupować i zobaczyłam co kupuję, to doszłam do wniosku, że to wszystko to są ukorzenione właśnie gałązki
. Wszak wegetatywnie ukorzenione gałązki zachowują cechy. No i efekt 2x3 szybszy niż z nasiona. A i w szkółkach muszą ciąć, żeby formować krzewy.
Agnieszko, kompozycja doniczkowa wyszła BOMBA, bo przecież Ty mi podpowiadałaś, a że akurat trafiłam na pomarańczową i białą Milion Bells to udało się.
Teraz będę czuć na plecach presję na odnowione kany. Postaram się nie zawieźć, ale cudów to proszę się nie spodziewać po mnie. Może oczyszczę i dam do malowania synowi na świeżym powietrzu? Jak wyjdzie super to extra, a jak gorzej to winne będzie (niewinne) dziecko.
u mnie też gorąco, ale nie otwieram okna w pracy, jedynie drzwi. Z korytarza leci przyjemy chłód i siedzę w żakiecie. Pewnie jak wyjdę na zewnątrz to pot popłynie mi po czole.
Loki, u mnie parę cebulaków ma jeszcze pąki, chyba z 2 odmiany tulipanów, serduszki zaczynają, kokorycz się zbiera, może i konwalie jakieś będą? A jak nie to pójdę w pola i będę chwasty pokazywać. Drakiew/wdówkę posiałam w donicy i mam z nastu siewek 4szt. Ma być krwiśicie czerwona. Damy radę. A i jeszcze wilec mi się sam wysiał
Karolinko, no nie wiem czy w tym perzu tak dobrze. Sadziłam ją jesienią i dostała sporo popieczarkowej
Agnieszko/Agness, kompozycję podpowiedziała mi Agunia. Mnie też jakoś tak naszło na ciemne kwiaty, choć i tak mam wszystkie kolory. Na targu kupiłam pomarańczową Milion Bells, a w "mrówce" białą.
Znów zaniedbuję Twój wątek, jednak czas mi się tak skurczył, że nie wiem. W domu to już w ogóle nie mieszkam a hoteluję. Szkoda, że pokojówka ma chyba urlop, bo kurz mi wszędzie panuje. Mam wydeptane ścieżki do drzwi, łazienki i sypialni
Aniu, mnie milion bells podpowiedziała Agunia, skutkiem czego mam białą i pomarańczową
Zaraz będą zdjęcia
Ja wcześniej też nie myślałam tyle o ukorzenianiu, ale jak zaczęłam trochę kupować i zobaczyłam co kupuję, to doszłam do wniosku, że to wszystko to są ukorzenione właśnie gałązki
Agnieszko, kompozycja doniczkowa wyszła BOMBA, bo przecież Ty mi podpowiadałaś, a że akurat trafiłam na pomarańczową i białą Milion Bells to udało się.
Teraz będę czuć na plecach presję na odnowione kany. Postaram się nie zawieźć, ale cudów to proszę się nie spodziewać po mnie. Może oczyszczę i dam do malowania synowi na świeżym powietrzu? Jak wyjdzie super to extra, a jak gorzej to winne będzie (niewinne) dziecko.
u mnie też gorąco, ale nie otwieram okna w pracy, jedynie drzwi. Z korytarza leci przyjemy chłód i siedzę w żakiecie. Pewnie jak wyjdę na zewnątrz to pot popłynie mi po czole.
Loki, u mnie parę cebulaków ma jeszcze pąki, chyba z 2 odmiany tulipanów, serduszki zaczynają, kokorycz się zbiera, może i konwalie jakieś będą? A jak nie to pójdę w pola i będę chwasty pokazywać. Drakiew/wdówkę posiałam w donicy i mam z nastu siewek 4szt. Ma być krwiśicie czerwona. Damy radę. A i jeszcze wilec mi się sam wysiał
Karolinko, no nie wiem czy w tym perzu tak dobrze. Sadziłam ją jesienią i dostała sporo popieczarkowej
Agnieszko/Agness, kompozycję podpowiedziała mi Agunia. Mnie też jakoś tak naszło na ciemne kwiaty, choć i tak mam wszystkie kolory. Na targu kupiłam pomarańczową Milion Bells, a w "mrówce" białą.
Znów zaniedbuję Twój wątek, jednak czas mi się tak skurczył, że nie wiem. W domu to już w ogóle nie mieszkam a hoteluję. Szkoda, że pokojówka ma chyba urlop, bo kurz mi wszędzie panuje. Mam wydeptane ścieżki do drzwi, łazienki i sypialni
Aniu, mnie milion bells podpowiedziała Agunia, skutkiem czego mam białą i pomarańczową
Zaraz będą zdjęcia
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marzenko, no nie wierzę, zę te bergenie tak Ci kwitną! Kanki pomalowane ze srebrnym odcieniem będą 
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ja je w ogrodniczym widziałam. Piękne były kremowe z lekkim nalotem różu. Choć w sumie które nie są piękne ? Było ich tyle ,że nie mogłam się zdecydować to poszłam w pelargonie
Czekam na zdjęcia
Czekam na zdjęcia
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Niemiłosiernie zarośnięte tulipany

te same z innej strony

czerwone już przekwitnięte, ale te pstre są całkiem fotogeniczne. Zbliżenia wyglądają o niebo lepiej (nie widać chwastów tak bardzo)

zostają jeszcze jedne nierozwinięte, będą na później
Kwitnie na całego Rh kupiony wiosną w Biedronce

i azalie z tegoż samego źródła

oraz różowa biedaczka, siedzi w donicy a jej 2 różowe siostry już posadzone, deszcz mnie wygonił od sadzenia

CDN
-- 9 maja 2013, o 13:54 --
Olu, chyba masz rację z tym srebrnym odcieniem. mam jeszcze ocynkowane osłonki to na tarasie wszystko powinno się zgrać
Aniu, pelaśki też mam. ja je po prostu
Szef mi się kręci i nie daje buszować na FO
te same z innej strony
czerwone już przekwitnięte, ale te pstre są całkiem fotogeniczne. Zbliżenia wyglądają o niebo lepiej (nie widać chwastów tak bardzo)
zostają jeszcze jedne nierozwinięte, będą na później
Kwitnie na całego Rh kupiony wiosną w Biedronce
i azalie z tegoż samego źródła
oraz różowa biedaczka, siedzi w donicy a jej 2 różowe siostry już posadzone, deszcz mnie wygonił od sadzenia
CDN
-- 9 maja 2013, o 13:54 --
Olu, chyba masz rację z tym srebrnym odcieniem. mam jeszcze ocynkowane osłonki to na tarasie wszystko powinno się zgrać
Aniu, pelaśki też mam. ja je po prostu
Szef mi się kręci i nie daje buszować na FO
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko, pięknie Ci kwitną tulipanki i azalie! Cieszy mnie tez bardzo, ze kanadyjka tak ładnie się zieleni
U nas właśnie przechodzi burza z gradem...tulipany straszne poturbowane, migdalek stracił wszystkie kwiaty, a ogrod cały potargany
Najgorzej było jechać z pracy w tą ulewę..myślałam ze nie dojadę 
U nas właśnie przechodzi burza z gradem...tulipany straszne poturbowane, migdalek stracił wszystkie kwiaty, a ogrod cały potargany
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ojej, Robaczku, to pewnie teraz szacujesz straty
.
Bardzo mi przykro
.
Sosenko, tulipany albo oplewić, albo udawać, że sadzone po angielsku - w naturalnym otoczeniu
. A one same
.
Pozdrawiam - Jagoda
Bardzo mi przykro
Sosenko, tulipany albo oplewić, albo udawać, że sadzone po angielsku - w naturalnym otoczeniu
Pozdrawiam - Jagoda
- agusia2410
- 500p

- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Ależ ty pędzisz z tymi wątkami
przyznaję że nawet tego ostatniego nie przejżałam, za dużo tego,ale dwie ostatnie strony tak, ale piekne tulipany, i bergenie - jeszcze sie ich nie dorobiłam
ale powoli, a ta czarna surfinia -
u nas takiej nie było, ale mam taką prawie czarną z żółtymi smugami przez środek, dzisiaj zakupiłam u nas na ryneczku, teraz jeszcze muszę je w donice wsadzić
przyznaję że nawet tego ostatniego nie przejżałam, za dużo tego,ale dwie ostatnie strony tak, ale piekne tulipany, i bergenie - jeszcze sie ich nie dorobiłam
u nas takiej nie było, ale mam taką prawie czarną z żółtymi smugami przez środek, dzisiaj zakupiłam u nas na ryneczku, teraz jeszcze muszę je w donice wsadzić
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marzenko tulipany liliowate to chyba z B, bo ja też je mam
Rh biały z B okazało się, że pąki to liściowe i kwiatków chyba nie będzie a ten miniaturowy fioletowy mam kupiony rok temu, przetrwał zimę pod okryciem, ale jest jakiś rzadki i na razie nie kwitnie.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
a tulipanki w trawie nawet ładnie wyglądają...
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marzenko cudnie Ci kwitną tulipanki mam nadzieję że jutro popodziwiam je w realu , już nie mogę się doczekać
, jak tylko wyjedziemy z Łodzi bedę dzwoniła do Ciebie .
chyba mamy podobne kwiatuchy - tulipanki z B i mój leciwy już Rh który powtarza kwitnienie w sierpniu
azalia lada moment zakwitnie te są w przydomowym - działkowe są póżniejsze mam nadzieję że sama zobaczysz 
chyba mamy podobne kwiatuchy - tulipanki z B i mój leciwy już Rh który powtarza kwitnienie w sierpniu
azalia lada moment zakwitnie te są w przydomowym - działkowe są póżniejsze mam nadzieję że sama zobaczysz pozdrawiam Ela
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Jestem pełna podziwu dla Ciebie a wszystko cudowne i tak trzymaj ale dbaj o zdrowie bo tego się nie kupi w żadnym markecie 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Sporo pracy i serca inwestujesz w ogród. Tulipany powtórzę za innymi - bajeczne. Do rdestu auberta powinni dawać w wyprawce sekator, tak się rozrasta
Znajoma ma, bez cięcia porósłby już chyba cały dom. Ja posadziłam za płotem, miałam go jeden sezon na balkonie i po przeprowadzce nie miałam serca wyrzucić
Pozdrowienia dla Ciebie i Małego Pomocnika 
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Marzenko czekam zatem na efekty cudnie ozdobionych baniek
widzę że tulipanki mamy identyczne
fioletowo-białe kapelusiki mnie bardzo przypadły do gustu a fotografować je też bardzo lubię
ja też nie ogarniam wszystkiego ogródek prosi się o pielenie, dom o sprzątanie a tu dziecię jeszcze wiersza ma do nauczenia na konkurs
nie wyrabiam na zakrętach dobrze że M bierze koszenie na siebie bo zarosłabym totalnie
pozdrawiam
widzę że tulipanki mamy identyczne
ja też nie ogarniam wszystkiego ogródek prosi się o pielenie, dom o sprzątanie a tu dziecię jeszcze wiersza ma do nauczenia na konkurs
pozdrawiam