Urosło zielsko prawie metrowe o białych drobnych kwiatkach a co najgorsze rozsiało się
Nie rób tak!- dyskusje odbiegające od błędów w ogrodnictwie
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie rób tak!- dyskusje odbiegające od błędów w ogrodnictwie
Ja będąc na cmentarzu szpadką wykopałam kawałek roślinki rosnącej przy bardzo zadbanym pomniku myśląc że to jakiś nowy kwiatek ,którego jeszcze nie mam.Wsadziłam do ogrodu dbałam,pieliłam,nawoziłam no i później...to była kupa śmiechu
Urosło zielsko prawie metrowe o białych drobnych kwiatkach a co najgorsze rozsiało się

-
bonsai
- 100p

- Od: 3 lut 2013, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.2
Anym nie strasz mnie - po porzeczkami sadzę niskie kwiatuszki poznajdywane "to tu, to tam" ;). Na razie jedną obsadziłam fiołkiem wonnym, a drugą czym z prześlicznymi, drobniutkimi, błękitnymi kwiatuszkami
.
Żeby nie było - kwiatki są "kradzione" z miejsca, gdzie za niedługo będą znowu ciężkie maszyny jeździły, koło mojego domu.
Żeby nie było - kwiatki są "kradzione" z miejsca, gdzie za niedługo będą znowu ciężkie maszyny jeździły, koło mojego domu.
anym pisze:Ja będąc na cmentarzu szpadką wykopałam kawałek roślinki rosnącej przy bardzo zadbanym pomniku myśląc że to jakiś nowy kwiatek ,którego jeszcze nie mam.Wsadziłam do ogrodu dbałam,pieliłam,nawoziłam no i później...to była kupa śmiechu![]()
![]()
Urosło zielsko prawie metrowe o białych drobnych kwiatkach a co najgorsze rozsiało się![]()
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nie jestem specjalnie zasadnicza ale dla mnie to mimo wszystko kradzież.anym pisze:Ja będąc na cmentarzu szpadką wykopałam kawałek roślinki rosnącej przy bardzo zadbanym pomniku
- ania1590

- Od: 3 kwie 2009, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dla mnie też. Świeczkę może bym zapaliła na obcym grobie, ale żeby coś wykopywać, choćby malutkie? Nie i jeszcze raz nie. Bałabym się że nieboszczyk przyjdzie w nocy się upomnieć. żart, ha, ha
ania1590
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dajcie spokój! Ludzie gorsze rzeczy robią,a to był przecież chwast.Zrobiłam właścicielowi grobu przysługę i wykopałam mu zielsko 
Jest jedna zasada , której warto przestrzegać NIC ALE TO NIC NIE BIERZE SIĘ Z CMENTARZA . Nie chce mi się pisać, bardziej szczegółowo, bo to by się zeszło.Nie i koniec.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- Comcia

Aniu, idąc tym tokiem rozumowania to jeśli ktoś ukradnie pieniądze a potem okaże się że były fałszywe to nie było przestępstwa ?
Sorki, ale irytuje mnie jak ktoś bierze coś do czego nie ma prawa, nieważne czy to roślinka na cmentarzu, na rabacie miejskie, w cudzym ogródku albo w lesie. Wszystko ma swojego właściciela
Sorki, ale irytuje mnie jak ktoś bierze coś do czego nie ma prawa, nieważne czy to roślinka na cmentarzu, na rabacie miejskie, w cudzym ogródku albo w lesie. Wszystko ma swojego właściciela
- Lorrie

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Z grobu mojego ojca zniknęły nagle przepiękne sztuczne Chryzantemy, o wielkich pomponiastych kwiatach, które mama gdzieś zdobyła daleko od miejsca zamieszkania. Jakiegoż szoku dostałyśmy gdy zniknęły i znalazły się ... kilka grobów dalej, na nagrobku sąsiada ... !
Miałyśmy z mamą dylemat: zabrać je z powrotem czy zostawić? Pierwszy mój odruch był: zabrać, ale jakoś nie umiałam ich wyciągnąć z tamtego wazonu i przełożyć na grób mojego taty, z którego zostały skradzione ...
- Violunia
- 200p

- Od: 30 sie 2012, o 12:38
Alino często sie zdarza, że mocniejszy podmuch wiatru po prostu zwieje kwiaty z grobu i ktoś kto sie na nie natknie włoży do najbliższego wazonu, często widzę różne wiązanki(przeważnie sztucznych) leżące gdzieś na ścieżkach po mocnych wiatrach. Chyba nikt nie miałby odwagi wziąć z jednego i włożyć parę grobów dalej jak już to biorą i sprzedają jak są ładne i "prawie nowe" 
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Violka
-
bonsai
- 100p

- Od: 3 lut 2013, o 16:10
Uff.. dobrze, że od razu napisałam skąd mam kwiatki "podporzeczkowe" bo też by mi się oberwałoComcia pisze: Sorki, ale irytuje mnie jak ktoś bierze coś do czego nie ma prawa, nieważne czy to roślinka na cmentarzu, na rabacie miejskie, w cudzym ogródku albo w lesie. Wszystko ma swojego właściciela
Na szczęście z własnego, prywatnego trawniczka ciągle można "kraść"
- Comcia

Jeśli Ty jako właściciel wyrażasz zgodę to Ty jako "kradziej" jesteś usprawiedliwiona. 
-
ostatnia szansa

- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Pozbierałam nasionka aksamitek rosnących na cmentarzu jesienią 2011 (sama je tam posadziłam wiosną), pozbierałam też z rosnących w moim ogrodzie. W 2012 miałam w ogródku posiane osobno z tych dwóch źródeł i zbierane na cmentarzu lepiej wschodziły i ładniej kwitły.
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- aleksandra2323
- 500p

- Od: 28 cze 2008, o 00:20
I mnie tata kiedys przestrzegał, abym nigdy, przenigdy nie zabrała czegokolwiek z cmentarza do domu.robertP2 pisze:Jest jedna zasada , której warto przestrzegać NIC ALE TO NIC NIE BIERZE SIĘ Z CMENTARZA . Nie chce mi się pisać, bardziej szczegółowo, bo to by się zeszło.Nie i koniec.
-
ostatnia szansa

- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Dlaczego? Proszę mi wytłumaczyć! "Nie i koniec" to nie jest wytłumaczenie!
Moje nowe imię Szansa