Czy więcej potrzeba do szczęścia
Ogródkowy bloog
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródkowy bloog
Witaj Aniu, piękny dzień się zapowiada, słoneczko już wschodzi. Liliowce już szaleją to znaczy pięknie rosną, ciekawa jestem w jakim kolorze zakwitną.
,jestem bardzo szczęśliwa patrząc jak wszystko kwitnie , kotki przychodzą do karmy, ptaszki śpiewają. To jest mój raj na ziemi i nic mi więcej nie potrzeba.Aniu życzę miłej niedzieli i pięknych widoków na działce. 
Aniu przepięknie będzie wyglądala ta rabata z kwitnącymi piwoniami. Moje piwonie rosną wzdłuż siatki, nie będę ich przesadzała, bo to bardzo stare krzewy.Wiosna w Twoim ogrodzie wygląda pięknie, kolorowo z dużą różnorodnością roślin. Mnie w pracy na działce towarzyszy mój piesio. Miłego wieczoru, pozdrawiam cieplutko.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Irenko!
Ależ z Ciebie skowronek!Ja niestety należę do rodziny puchaczy czyli tych co w nocą są aktywne a rano "budzikom śmierć".
Dzień bez łopaty to dzień stracony. Dwie godzinki udało mi się pokopać. Od razu lepiej...
Juliano!
Te piwonie rosły też bardzo długo powciskane pod siatką. Nie byłam pewna czy zakwitną bo przesadzałm je bardzo późno i po raz pierwszy. Oczywiście naczytałam się przedtem jak je przesadzać ale robiłam to po raz pierwszy w życiu. teraz mają pączki więc pewnie zakwitną . Niektóre były troszkę zmasakrowane, gdyż poprzednia właściecielka ogródka przypomniała sobie
w ubiegłym roku o piwoniach i przyszła żeby jej wykopać kilka dla córki do Stanów. Niektóre rozlecialy się w trakcie wykopywania.Część kłączy została w ziemi i dopiero jesienią wykopałam to co zostało. Wczoraj przesadziłam kolejną znalezioną w kącie ogródka ale wygląda marnie po przesadzeniu.Cieszę się, że chociaż część zakwitnie.
Ależ z Ciebie skowronek!Ja niestety należę do rodziny puchaczy czyli tych co w nocą są aktywne a rano "budzikom śmierć".
Dzień bez łopaty to dzień stracony. Dwie godzinki udało mi się pokopać. Od razu lepiej...
Juliano!
Te piwonie rosły też bardzo długo powciskane pod siatką. Nie byłam pewna czy zakwitną bo przesadzałm je bardzo późno i po raz pierwszy. Oczywiście naczytałam się przedtem jak je przesadzać ale robiłam to po raz pierwszy w życiu. teraz mają pączki więc pewnie zakwitną . Niektóre były troszkę zmasakrowane, gdyż poprzednia właściecielka ogródka przypomniała sobie
w ubiegłym roku o piwoniach i przyszła żeby jej wykopać kilka dla córki do Stanów. Niektóre rozlecialy się w trakcie wykopywania.Część kłączy została w ziemi i dopiero jesienią wykopałam to co zostało. Wczoraj przesadziłam kolejną znalezioną w kącie ogródka ale wygląda marnie po przesadzeniu.Cieszę się, że chociaż część zakwitnie.
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
hehe to miło że nas kojarzysz
wpadnij do nas bo dużo się pozmieniało
czekam na jakieś fajne forteczki u Ciebie
coraz więcej roślinek kwitnie już niedługo liliowce też pokażą swoją piękną stronę , na razie tylko listki wypuszczają..
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Aniu dzień dobry .Wpadłam do Ciebie i ujęło mnie Twoje serduszko ,które jest wrażliwe na niedolę innych Twoja piwoniowa rabata bardzo mi się spodobała .Już sobie wyobrażam ,jaki to widok ,jak wszystkie zakwitną .Pozdrawiam Cię serdecznie .
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Poletko piwonii imponujące
Jak zakwitną , będzie cudnie
Moje o dziwo też szykują się do kwitnienia
Pozdrawiam!
Poletko piwonii imponujące
Moje o dziwo też szykują się do kwitnienia
Pozdrawiam!
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Aniu ale ja nie chcę Cię oszwabić z białej piwonii
mam tylko chęć kupic nadmiar białych. Zgódżmy się, że jak się rozrośnie a ja nie będę miała to zapukam do Ciebie OK? 
Ewo!
Jeżeli będzie biała to będzie jak ten pojedynczy tulipan w tych piwoniach, nie wiadomo skąd. Ni przypiął ni przyłatał.
Nie wiem czy ona zakwitnie w tym roku .Jest taka rachityczna w porównaniu z tymi starymi.
Jeżeli będzie biała to będzie jak ten pojedynczy tulipan w tych piwoniach, nie wiadomo skąd. Ni przypiął ni przyłatał.
Nie wiem czy ona zakwitnie w tym roku .Jest taka rachityczna w porównaniu z tymi starymi.
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aniu, jakie masz cudne żurawki a jaki wielkie kupy
Piękności!!!
Piękności!!!
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Piękne żurawki , mam nadzieje że moje kupione w tym roku tez będą takie duże 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piwoniowa rabata kiedy zakwitnie będzie przepiękna.
Szkoda tylko, że ten spektakl trwa tak krótko.
Głaskanko dla twoich wszystkich futrzaków.
Szkoda tylko, że ten spektakl trwa tak krótko.
Głaskanko dla twoich wszystkich futrzaków.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Reniu!
Dziękuję. Jak miło słyszeć pochwały.
Irenko!
Już niedługo bedziesz miała takie kępy.Moje były takie malutkie jak Twoje jak je sadziłam w maju ubiegłego roku.Po kilku tygodniach już wyglądały tak jak teraz.
Grażynko!
Witaj! Piwonie mają już pączki ale wolałbym ,żeby jeszcze nie kwitły przed Bożym Ciałem. Trochę "zmaściłam" to że pomieszałm je z drzewiastymi, które mają inne liście i są różowe. Taki ze mnie ogrodnik..
Mam jednak wrażenie ,że to jesienne przesadzanie im zaszkodziło gyż łodygi są bardzo wiotkie, niektóre zwisają. Przed przesadzeniem stały sztywne jak parasole. Może czegoś im brakuje? Czytałam,że nie lubią nawożenia.Faktycznie kwitną krótko. Może w grupie nie zakwitną wszystkie jednocześnie.
Dziękuję. Jak miło słyszeć pochwały.
Irenko!
Już niedługo bedziesz miała takie kępy.Moje były takie malutkie jak Twoje jak je sadziłam w maju ubiegłego roku.Po kilku tygodniach już wyglądały tak jak teraz.
Grażynko!
Witaj! Piwonie mają już pączki ale wolałbym ,żeby jeszcze nie kwitły przed Bożym Ciałem. Trochę "zmaściłam" to że pomieszałm je z drzewiastymi, które mają inne liście i są różowe. Taki ze mnie ogrodnik..
Mam jednak wrażenie ,że to jesienne przesadzanie im zaszkodziło gyż łodygi są bardzo wiotkie, niektóre zwisają. Przed przesadzeniem stały sztywne jak parasole. Może czegoś im brakuje? Czytałam,że nie lubią nawożenia.Faktycznie kwitną krótko. Może w grupie nie zakwitną wszystkie jednocześnie.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aniu po przenawożeniu tak też mogą reagować.
Ja swoim tylko raz wiosną jak już maja liście daję trochę gnojowicy i to wszystko.
Czasem lepiej o nich zapomnieć niż chcieć za dobrze.
Ja swoim tylko raz wiosną jak już maja liście daję trochę gnojowicy i to wszystko.
Czasem lepiej o nich zapomnieć niż chcieć za dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu zaglądam do Ciebie, a tu tyle nowości: piękna piwoniowa rabata i śliczne żurawki. Twoja działkowa kotka jest słodka, pogłaskaj ją ode mnie.
Cieszę się, że zaprzyjaźniłaś się na dobre z aparatem i zdjęć będzie coraz więcej.
Cieszę się, że zaprzyjaźniłaś się na dobre z aparatem i zdjęć będzie coraz więcej.