Nie wiem dlaczego tutaj taka cisza a przecież uczep ładnie komponuje się z petuniami i innymi kwiatami jednorocznymi.
 Nie wiem dlaczego tutaj taka cisza a przecież uczep ładnie komponuje się z petuniami i innymi kwiatami jednorocznymi. W związku z tym mam pytanie, czy już wysiewacie tą roślinkę?

Nie wiem dlaczego tutaj taka cisza a przecież uczep ładnie komponuje się z petuniami i innymi kwiatami jednorocznymi.

*cz.3*,  Początki hoyozy i inne roślinki  Madzia
 *cz.3*,  Początki hoyozy i inne roślinki  Madzia 

.
.

Ja dziś posiałam po raz pierwszy. Tackę owinęłam folią i położyłam na ciepłym kaloryferze. Mam nadzieję, że to przyśpieszy kiełkowanie.
 Ja dziś posiałam po raz pierwszy. Tackę owinęłam folią i położyłam na ciepłym kaloryferze. Mam nadzieję, że to przyśpieszy kiełkowanie.
Uszczykiwałam jakieś 4 tyg. temu jak był badylek z trzema parami właściwych liści (3 parę uszczknęłamatkaxxx pisze:Veronica, czy będziesz uszczykiwać uczep? CZy pozwalasz mu rosnąć swobodnie tak jak jest? I czy zamierzasz jeszcze raz go pikować? Jeśli tak, to kiedy?
 ).  Z tego co wiem to trzeba je uszczykiwać kilkakrotnie. Już nie będę ich pikować... Podlewam raz w tygodniu nawozem do kwiatów balkonowych
  ).  Z tego co wiem to trzeba je uszczykiwać kilkakrotnie. Już nie będę ich pikować... Podlewam raz w tygodniu nawozem do kwiatów balkonowych   
  Ja również po raz pierwszy wysiewałam uczep i to z własnoręcznie pozbieranych nasionek. Naczytałam się, że nie warto siać bo się nie rozkrzewiają i rośnie dziko, trochę mnie to zmartwiło ale jak widać wszystko jest na dobrej drodze
 Ja również po raz pierwszy wysiewałam uczep i to z własnoręcznie pozbieranych nasionek. Naczytałam się, że nie warto siać bo się nie rozkrzewiają i rośnie dziko, trochę mnie to zmartwiło ale jak widać wszystko jest na dobrej drodze   ( dlatego powinno się go kilkakrotnie uszczykiwać).
 ( dlatego powinno się go kilkakrotnie uszczykiwać).  Trzymam kciuki żeby i Tobie tak szybko wzeszły
  Trzymam kciuki żeby i Tobie tak szybko wzeszły  

Na razie nie wygląda zbyt obiecująco, ale może po pikowaniu ruszy, tym bardziej, że w końcu mamy wiosnę
 Na razie nie wygląda zbyt obiecująco, ale może po pikowaniu ruszy, tym bardziej, że w końcu mamy wiosnę   i więcej
 i więcej