Gosiu Ja mam dwa rodzaje szafirków : jedne z długimi listkami , które wyrastają jesienią a na wiosnę liście się pokładają nie za ładnie wyglądają a nad nimi kwiatki ( te mi się nie podobają ) a drugim listki wyrastają na wiosnę , są wyprostowane i te są śliczne . Stopowiec może Ci jeszcze odbije , mój przeżył pierwszą zimę Kamila Dziękuje za miłe słowa , mnie też się podobają Ula Do doniczek wsadzam wszystkie cebulowe , bo nie mogłam sobie poradzić z nornicami , wszystko wyjadały nawet szachownice a niby miała je odstraszać
Paulinko U mnie tulipanów też dużo nie ma w tym roku , w poprzednią zimę nornice zrobiły sobie ucztę , dlatego teraz wszystkie cebulowe wsadzam w donice albo duże wiadra . Ewuniu Jak się cieszę Z góry dziękuję Czekam z niecierpliwością
Na początek wstawię mojego Stopowca - jest coraz większy , może zakwitnie
Po deszczu jaka piękna zieleń, u nas ciągle sucho, a stopowiec , mam na starej działce i nie wiem czy mogę go teraz przesadzić, trochę się boję, żeby nie padł
Iwonko Nareszcie popadało od razu roślinki się zebrały .
Nie wiem czy stopowiec dobrze znosi przesadzanie , ja sadziłam swojego rok temu na wiosnę .
Mam dla Ciebie ( niedużą ) ukorzenioną sadzonkę niecierpka dzioba papuziego nie wiem czy chcesz ???
Tereniu, jasne że chcę, tak mi się marzył, mi teściowa załatwiła te pełne niecierpki zimą, jak nas nie było w domu, to okna otwierała i wymroziła mi sporo roślin i siewek też
Cześć Tereniu mam do nadrobienia sporo zaległości Twoje łany szafirków wyglądają super, a w białych tulipanach się Znasz może ich odmianę? Pozdrawiam serdecznie
Tereniu, trawka w kamykach to super pomysł, a jeśli chodzi o wysyłkę to chyba nic nie obiecałaś, ale przyznaj beż bicia, białe kwiatki to barwinek?, szukam roślinek do zakrycia, zarośnięcia skarpy
Dziewczyny witam Was bardzo serdecznie - jestem prze-szczęśliwa
Dzisiaj dostałam od Ewuni paczkę a w paczce hortensje Ewuniu mewa Bardzo Ci dziękuję , nawet nie wyobrażasz sobie ile radości mi sprawiłaś
Ewuniu Witam
Nie wiem czy to jest trawa Hakonechola - tak zidentyfikował Michał , jeśli tak to dość szybko się rozrasta i ma gdzieś ze30 może 40 cm a może więcej , mnie osobiście się podoba . Gosiu Nareszcie się odezwałaś , myślałam że już zrezygnowałaś z forum i o nas zapomniałaś . Właśnie u mnie burza i podlewa mi kwiatuszki z czego się bardzo cieszę Dzięki wielkie . Aniu Cześć , cześć ja też mam sporo do nadrobienia , zaraz pędzę do Ciebie zobaczyć co tam Ci pięknego kwitnie i jakie zmiany zrobiłaś Białe tulipanki to jak się nie mylę to Jan Paweł ale na 100 % nie wiem . Dziękuje Ci bardzo . Dzidziu Dzięki Wiosna to rzeczywiście piękna pora roku , dlatego tak zawsze z utęsknieniem na nią czekamy
Teraz możemy się nią rozkoszować - kolorowo , pachnąco