Sasanki wymiatają
Ogródek AGNESS
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Piekny masz wiosenny raj.Bardzo podobają mi się właśnie połączena bylin i iglaczków.Kamienie sa wspaniałe, ale chyba masz do nich swobodny dostęp.U mnie o w przewadze marne,piaszczyste ziemie i kamieni nie rodzą za bardzo.Więc jak mi jakiś wpadnie w ręce, to ze środka drogi potrafię go zgarnąć
i traktuję jak skarb.W ten oto sposób wyjasniło się czemu mam takie niedokończone obramowania
Sasanki wymiatają

Sasanki wymiatają
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Judytko czy mnie oczy nie mylą??? to naprawdę Ty??? O rany ,ależ się cieszę kochana, że się pojawiłaś
Witaj po tak dłuuuugiej przerwie
Mam nadzieję, że na stałe i znów założysz swój wątek??? Bardzo Ciebie brakowało.....
Fotki z tego roku...... jak najbardziej
wiosna błyskawicznie nadrabia opóźnienie..... Trawka niestety jeszcze sobie rośnie samopas..... ale już niedługo ją przytemperujemy
Aniu u mnie z kamieniami było podobnie jak u Ciebie.... gdzie tylko zobaczyłam, to ciągnęłam do domu.... czasami eM wstydził się, bo potrafiłam w torebkę wsadzić jak gdzieś znalazłam..... dobrze że torby noszę takie wielkie, ze 5 kg ziemniaków się zmieści
Jeździliśmy też na polowania na kamienie
jak gdzieś tylko były jakieś roboty budowlane i wykopy to zawsze się tam pojawialiśmy i się nazbierało 
Fotki z tego roku...... jak najbardziej
Aniu u mnie z kamieniami było podobnie jak u Ciebie.... gdzie tylko zobaczyłam, to ciągnęłam do domu.... czasami eM wstydził się, bo potrafiłam w torebkę wsadzić jak gdzieś znalazłam..... dobrze że torby noszę takie wielkie, ze 5 kg ziemniaków się zmieści
Jeździliśmy też na polowania na kamienie
- mamafrania

Chciałabym mieć w ogródku tyle kamieni ile szkieł
.Jak powiększalismy Frankowi ogródek,przesuneliśmy płot i chciałam teren przekopać...i wykopałam...3 wiadra!!! szkieł!!!prawdopodobnie kiedyś tam był jakis słupek zakopany...i tak go umocowali
Co ja się namamrałam pod nosem...dobrze że nikt nie słyszał...
- AGNESS

Aniu no tak...... czasami w ogrodach są niezłe wykopaliska.... trudno zgadnąć co poprzednicy zakopywali. U mnie nie było takich niespodzianek, bo to wszystko od wielu wielu lat w rodzinie ....
Dziś na dobranoc sesja tulipanków
Wreszcie zakwitły moje ukochane Tarda..... nie mogę się nimi nacieszyć, ponieważ przez pochmurną pogodę są prawie cały czas stulone

Dziś na dobranoc sesja tulipanków
Wreszcie zakwitły moje ukochane Tarda..... nie mogę się nimi nacieszyć, ponieważ przez pochmurną pogodę są prawie cały czas stulone

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u nas był wyjątkowo piękny i ciepły dzień, choć wieczorem się ochłodziło i w nocy był przymrozek. Teraz też na razie ładnie-i dobrze, niech sobie jutro pada do woli. Dziś warzywnik. Najwyższy czas posiać to, co kupiłam 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tulipanki w takiej gromadzie, prześliczne
, a ja wrócę do zęba psiego, tak się nim zachwycałam u sąsiadów ogródkowych, że dostałam małą kępkę i ma żółtego psi zęba 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko u Ciebie też się tak rozrastają tulipany Tarda,? podobnie jak Ty uwielbiam je , kiedyś mówiłam na nie jajka sadzone 
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
Piękne zdjęcia!

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
No, ja też nie obfociłem moich Tarda, bo wciąż pochmurno ale Twoje kępy biją na głowę
Jak napisałaś o wykopaliskach w ogrodzie, to przypomniałaś mi o łyżeczce do cukru wykopanej kilka dni temu i wsadzonej w ziemię. Zaraz po nią idę, bo znów zapomnę
Jak napisałaś o wykopaliskach w ogrodzie, to przypomniałaś mi o łyżeczce do cukru wykopanej kilka dni temu i wsadzonej w ziemię. Zaraz po nią idę, bo znów zapomnę
- mamafrania

Tak dużo posadziłaś ich czy już się rozmnożyły?Jak długo trzeba czekać na taką dorodną kępę?Też mam ich kilka sztuk.Uwielbiam.Tak mi się podobały że jeszcze rózowe dokupiłam 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś ale u ciebie kolorowo
a te żółtości to i ja mam w ogrodzie mimo tego że jakoś zanimi nie przepadam. U mnie również zimno i leje okrutnie, świata nie widać 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko moje tulipanki już powoli przekwitają , a u Ciebie rozpoczyna się ich królowanie.
- AGNESS

Ewuniu u mnie pomidorki i sałatka wysadzona . Już dziś pierwszą sałatkę zerwaliśmy do obiadku
Dziś wreszcie wyszło słoneczko, ale nadal jest naprawdę zimo, przed chwila przeszła ulewa i zrobiło się o wiele cieplej, bo ucichł wiatr..... Oby już się wypogodziło , bo produkty na grilla czekają
Iwonko mam nadzieję, że będzie Ci pięknie kwitł, bo to naprawdę śliczny kwiatuszek
Mój w tym roku bardzo marny, ma tylko 3 kwiatuszki, ale mam nadzieję, ze w przyszłym roku będzie lepiej...
Geniu u mnie ta nazwa nadal obowiązuje..... one naprawdę wyglądają jak jaka sadzone
Uwielbiam je
Anastasio dziękuję
bardzo się cieszę, że fotki podobają Ci się
Jacku dziś już na troszkę wyszło słoneczko i tulipanki pięknie otworzyły się. Ale niestety myślę, ze jeszcze ze 2 dni i zaczną przekwitać.... aż szkoda, one są takie cudne ....
Jacku widzę, ze skarby wykopujesz w swoim ogródku
co to za łyżeczka.... jakaś stareńka???
Aniu posadzona była 1 paczka tulipanków.... one tak pięknie się rozrastają i naprawdę szybko
Moja kępa ma już około 4 - 5 lat..... ale już 2 lata po posadzeniu była obfita
To moje ulubione tulipanki, jak kwitną, to wyglądają zjawiskowo, tylko niestety zbyt szybko przekwitają....
Aniu ja też wciąż je podziwiam, ta kępa przyciąga mnie do siebie jak magnes
Aguś ja żółtości uwielbiam i mam ich w ogródku mnóstwo.... różnego asortymentu
Teraz zachwycam się drobniutkimi żółtymi brateczkami, które mam w donicach...... są cudne.... a jak pachną
Ale fajne jest właśnie to, że lubimy różne rzeczy, dlatego nasze ogródki mimo dużej ilości podobnych kwiatuszków bardzo się różnią . Twoje niebieściutkie też mnie zachwycają
Dorotko moje tulipanki też dziś już bardziej wyciągnięte.... myślę, ze jeszcze ze 2 dni i przekwitną.... aż szkoda....
Joasiu ja też bardzo lubię ten widok. Tulipanki w takiej masie naprawdę robią wrażenie
Ciesze się, że podobają Ci się 
Dziś wreszcie wyszło słoneczko, ale nadal jest naprawdę zimo, przed chwila przeszła ulewa i zrobiło się o wiele cieplej, bo ucichł wiatr..... Oby już się wypogodziło , bo produkty na grilla czekają
Iwonko mam nadzieję, że będzie Ci pięknie kwitł, bo to naprawdę śliczny kwiatuszek
Geniu u mnie ta nazwa nadal obowiązuje..... one naprawdę wyglądają jak jaka sadzone
Anastasio dziękuję
Jacku dziś już na troszkę wyszło słoneczko i tulipanki pięknie otworzyły się. Ale niestety myślę, ze jeszcze ze 2 dni i zaczną przekwitać.... aż szkoda, one są takie cudne ....
Jacku widzę, ze skarby wykopujesz w swoim ogródku
Aniu posadzona była 1 paczka tulipanków.... one tak pięknie się rozrastają i naprawdę szybko
Aniu ja też wciąż je podziwiam, ta kępa przyciąga mnie do siebie jak magnes
Aguś ja żółtości uwielbiam i mam ich w ogródku mnóstwo.... różnego asortymentu
Dorotko moje tulipanki też dziś już bardziej wyciągnięte.... myślę, ze jeszcze ze 2 dni i przekwitną.... aż szkoda....
Joasiu ja też bardzo lubię ten widok. Tulipanki w takiej masie naprawdę robią wrażenie