Teraz jak najwięcej słońca i z 20 st i wszystko będzie rosło jak na drożdżach
  Teraz jak najwięcej słońca i z 20 st i wszystko będzie rosło jak na drożdżach  moje białe truskawki już tworzą pąki kwiatowe
 moje białe truskawki już tworzą pąki kwiatowe 

Teraz jak najwięcej słońca i z 20 st i wszystko będzie rosło jak na drożdżach
  Teraz jak najwięcej słońca i z 20 st i wszystko będzie rosło jak na drożdżach  moje białe truskawki już tworzą pąki kwiatowe
 moje białe truskawki już tworzą pąki kwiatowe 

i bardzo się z nich cieszę .U mnie w nocy padało i wszystko urosło w oczach i się zazieleniło dziś trochę popracowałam w ogrodzie .
  i bardzo się z nich cieszę .U mnie w nocy padało i wszystko urosło w oczach i się zazieleniło dziś trochę popracowałam w ogrodzie .

Przepiękne szachownice masz, moje jakieś niemrawe przy Twoich...Deszcze teraz mają być przez parę dni, to i dobrze, bo wegetacja buchnie na całego
 Przepiękne szachownice masz, moje jakieś niemrawe przy Twoich...Deszcze teraz mają być przez parę dni, to i dobrze, bo wegetacja buchnie na całego 

a moje truskawki maja w tym roku ostatnia szansę jak się nie wykażą to won
  a moje truskawki maja w tym roku ostatnia szansę jak się nie wykażą to won 

kupiłam na targu pani nie wiedziała ale dziś mój kot potłamsił mi tę roślinkę i myślę czy ona przeżyje
  kupiłam na targu pani nie wiedziała ale dziś mój kot potłamsił mi tę roślinkę i myślę czy ona przeżyje  
ja tak postraszyłam kiedyś swojego jaśminowca ,który nie kwitł i o dziwo się przestraszyłewa w pisze:Potwierdzam,że szachownice cudownea moje truskawki maja w tym roku ostatnia szansę jak się nie wykażą to won
 i uraczył mnie w końcu kwieciem
  i uraczył mnie w końcu kwieciem  a szachownice ładne też mi się podobają
 a szachownice ładne też mi się podobają