Wycena prac w ogrodzie dla początkujących
Wycena prac w ogrodzie dla początkujących
Witam,
nie wiem czy znalazłam odpowiednie forum, z tego co zauważyłam to głównie dyskusje dotyczą profesjonalnej wyceny, jednakże chciałabym dowiedzieć się ile jako osoba nie znająca się na ogrodach mogłabym zażyczyć sobie na godzinę w pracy. Praca będzie polegała na "czesaniu" trawnika w celu usunięcia suchej trawy, wyciąganiu suchych gałęzi z iglaków ozdobnych, pozbywanie się chwastów z trawnika i inne takie prościutkie prace ale wymagające czasu i chęci. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaka kwota byłaby ok abym dostała tą fuchę a nie została odprawiona z kwitkiem?
nie wiem czy znalazłam odpowiednie forum, z tego co zauważyłam to głównie dyskusje dotyczą profesjonalnej wyceny, jednakże chciałabym dowiedzieć się ile jako osoba nie znająca się na ogrodach mogłabym zażyczyć sobie na godzinę w pracy. Praca będzie polegała na "czesaniu" trawnika w celu usunięcia suchej trawy, wyciąganiu suchych gałęzi z iglaków ozdobnych, pozbywanie się chwastów z trawnika i inne takie prościutkie prace ale wymagające czasu i chęci. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaka kwota byłaby ok abym dostała tą fuchę a nie została odprawiona z kwitkiem?
Re: Wycena prac w ogrodzie dla początkujących
Bardzo proszę o podpowiedź, jeszcze dzisiaj mam odezwać się do klientki z sugerowana ceną. Proszę pomóżcie mi wycenić taką pracę
Zadaj sobie trochę trudu i poszukaj
skoro chcesz zarobić
TU http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =robocizna

TU http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =robocizna
Dzięki, już to czytałam, liczyłam na większą pomoc ale dzięki za trud aby mi odpisać.
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak lubisz dokładać do interesu to Twoja sprawa, zmniejsz stawki o połowę 

-
- 100p
- Od: 7 wrz 2012, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na cudy bym nie liczył, pewnie Ci ktoś zaproponuje od 6 do 10 zł na godzinę.
Sed fugit interea fugit irreparabile tempus ...
Otóż to.Po mojemu to szukanie frajerów do roboty.Miałem z takimi do czynienia.Raz miał nóż na gardle to zapłacił pełną stawkę , a na drugi rok mając się odezwać nie odezwał się i ok.Niech sami robią.
Kati jeżeli już, to kwota która by Cię zadowalała to powiedzmy 15 -17 zł za godzinę jeżeli już .
Kati jeżeli już, to kwota która by Cię zadowalała to powiedzmy 15 -17 zł za godzinę jeżeli już .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Kati-85 pisze:. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaka kwota byłaby ok abym dostała tą fuchę a nie została odprawiona z kwitkiem?
Obstawiałbym na 6-10 zł na rękę, jeśli całe narzędzia daje pracodawca i byłaby to praca ciągła.
Jeśli startujesz na własnych narzędziach lub chcesz sama odprowadzać składki itp. to 15-17 zł/h byłaby jako minimum.
A ja ciekawy jestem ile pracodawca jest w stanie zapłacić za taką pracę Kati zapewne nie ma profesjonalnej firmy, praca też nie jest wymagająca odpowiednich kwalifikacji , więc podana stawka 6-10 jest w pełni zadowalająca, pozostaje tylko kwestia czy na dniówkę czy za całość. Ze swojej strony dodam że ja nie umie pracować na dniówkę, więc umówił bym się na płacę za wykonanie całości.
nooo, ale musisz potrafić ocenić ile czasu potrzebujesz na zrobienie zadania.
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawa jestem, na ile dogadała się Kati? U mnie kosi trawnik (10-11 arów) 2 x w miesiącu w szczycie sezonu i później 1 x na m-c. Załózmy, że od maja do września czyli 5 m-cy przeciętnie 1,5 koszenia na m-c = 8 razy koszenie. Cały sprzęt mój i paliwo. I za te 5 mcy koszt robocizny to 2.000 zł (wieś). Jedno koszenie 250 złotych. Czy to dużo czy mało?
Pozdrawiam Krystyna
Płacisz bardzo dobrze. Ja w tej cenie mam firmę, co wjeżdża własnym sprzętem i po jej stronie są koszty utrzymania sprzętu jak i zagospodarowanie ściętej trawy.
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dzięki za odpowiedź. Aten facio że tak powiem jeszcze mocno ze mną dyskutował, aż poprosiłam syna o załatwienie sprawy. Na niektórych wsiach kobieta traktowana jest dość lekceważąco.
Pozdrawiam Krystyna