Mój ogród - moja pasja
- avalonne
- 500p

- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - moja pasja
U nas też wiśnie pokryły się białą kołderką
Pszczółki już latają, już majowo jest zupełnie 
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Amiu nawet o skalniak przy szosie zadbałaś
wzorowa gospodyni
, a ile Ty masz choinek
Podoba mi sie pomysł z tą kratą na słupie 
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Wspanialy pomysl ta drewniana konstrukcja na betonowym slupie, czym bedzie porosnieta?
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Na początek śliczny domek taki nowoczesny. I koło niego będziesz miała lasek i na jesieni blisko po grzybki:)
A rabatki bardzo ciekawe, rewelacyjny pomysł
Widzę że o wszystkim pomyślałaś.
Pozdrawiam w deszczowy poranek.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super skalniak (u mnie we wsi jest też skalniak na skarpie od strony drogi, jak miło popatrzeć na takie cudo jadąc, idąc itp. Widzę, że stopniowo Aniu zagospodarowujesz nowe powierzchnie - żywotniki wszakże wysokie już są. Bardzo pomysłowe zaaranżowanie słupa elektrycznego, czy można wiedzieć jakie przy nim rośnie pnącze? A lasek od której strony rośnie?
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu i ja pochwalę Twój skalniak od drogi, ładny iglasty lasek się zapowiada z tych nasadzeń
, bo to i zdrowe inhalacje i może jakiś grzybek się trafi. U mnie też jest taki słup betonowy, podwójny, pomysł super z tą drewniana konstrukcją, jednak bałam cokolwiek przy nim robić i puściłam bezpośrednio na te dwa elementy słupa clematisy, dobrze sobie radzą, ja też jestem ciekawa jakim pnączem to obsadzisz.
Pozdrawiam i miłego majowego odpoczynku życzę
Pozdrawiam i miłego majowego odpoczynku życzę
Celinko
u mnie też wiśnie i czereśnie zaczynają kwitnąć, nie wszystkie jednocześnie bo zależy to chyba od miejsca posadzenia
Odnośnie skalniaka to ma on długość ok. 24 m jest on na całej szerokości działki, nie jest taki ładny bo kury sąsiadów regularnie go rozgrzebują
Kasiu
dużo mi brakuje do wzorowej gospodyni ale staram się żeby było ładnie. Pomysł z kratką przy słupie jest mój realizacja mojego M. Choineczek trochę mam przy siatce na żywopłot a reszta na choinki (kiedyś
)
Januszu
chciałam trochę zamaskować ten słup przynajmniej latem, rośnie przy nim milin 
Sylwio
dzięki za pochwały życzyłabym sobie grzybki w lasku nie trzeba by było daleko chodzić
Rabatki w tym roku powiększyłam, mój M mi pomagał w ich wyznaczaniu, kopałam sama, dzięki za pozdrowionka 
Olu
skalniak mam dość duży nie mam tam za ciekawych roślin bo kury sąsiadów tam strasznie grasują
Rosną tam smagliczki, czyściec wełnisty, rojniki, mydlica lekarska, rozchodniki, trawki i żagwiny. Świereczki rosną od strony szosy czyli przed domem. Słup chciałam trochę zasłonić, rośnie przy nim milin. A tak na marginesie na mojej działce są 4 słupy elektryczne ( 2 pojedyncze i 2 podwójne), przy każdym posadziłam jakieś pnącze (tylko bluszcz pospolity nie chce się piąć, przemarza w zimie, trzeba przymocować jakieś deski już o tym myślę).
Iwonko
liczymy na olejki eteryczne od tych świerków. Iwonko taką kratkę jaką ja mam można łatwo zdemontować w razie jakiś problemów ze strony elektryków. Przy słupie rośnie milin. Nie przemarzają ci te clemantisy od tych słupów zimą ?
Kasiu
Januszu
Sylwio
Olu
Iwonko
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
O widziałam na wsi wyjątkowy milin na słupie, był wielki, cudnie kwitł, jak na milin był ogromny, wszyscy go podziwiali, no i energetycy kazali go poprzycinać, stracił dużo na wyglądzie ale nadal był imponujący, ciekawi mnie czy nadal tam rośnie.
U mnie klematisy na tym słupie najlepiej znoszą zimę i najszybciej odbiły, Aniu
, Ty wiesz za co 
U mnie klematisy na tym słupie najlepiej znoszą zimę i najszybciej odbiły, Aniu
Ciekawy pomysł z tym słupem.Też posiadam taki na działce i nie wiedziałam co z nim zrobić, a tu proszę... 
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonko wiem, że milin osiąga gigantyczne rozmiary, bo mam już jeden przy starym domu, sięga już ponad dach
przy tym słupie będę go pilnować, żeby nie wyrósł za wysoko. Posadziłam sadzonkę milinu przy słupie, bo zamierzamy rozbierać stary dom i nie chciałam go stracić.
Andreo
Jest to jakiś pomysł, aby osłonić mało atrakcyjny słup a przy okazji jest to podpora dla pnączy 
Andreo
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu , choruję na milina , ale nie wiem , czy jest sens go posadzić, mrożno i wietrznie w moim ''Zakątku'' , obawiam się że będzie przemarzał i nie zakwitnie
U grata na tej samej działce odkąd go ma jeszcze nie kwitł. 
- avalonne
- 500p

- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Śliczne hiacynty
A to ostatnie, żółte cudo, to co to jest?
A to ostatnie, żółte cudo, to co to jest?

[/URL]