przy kawusi, sobie pooglądałam piękne róże
Ogród - hal1959 /r.2008/
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tesko,cieszę się,że mogłam umilić Ci picie kawusi
.Pozdrawiam.
Izuś,fajnie,że zaszłaś do mnie rankiem,nazwy tej pierwszej róży nie znam
,ale nie mam z nią kłopotów i obficie co roku kwitnie.Pozdrawiam.
Hanuś u mnie to pierwsze kwitnienie jeszcze,spóżniły się w tym roku z kwitnieniem
drugie będzie,jeśli będzie,to na pewno póóóóżno .
Izuś,fajnie,że zaszłaś do mnie rankiem,nazwy tej pierwszej róży nie znam
Hanuś u mnie to pierwsze kwitnienie jeszcze,spóżniły się w tym roku z kwitnieniem
- hal1959

_oleander_,na temat róż to ja akurat nie mam dużych wiadomości,najprędzej Hanka 55 lub Hanka1.Ułamała mi śię gałazka róży ,wsadziłam do butelki z woda i stoi sobie,czekam co będzie,róż nigdy nie ukorzeniałam.Inne gałazki tak( np wierzbę mandżurską,ona b. szybko,mam już w doniczkach),nawet się udało.Też ma malutkie korzonki magnolia,jak będą ciut większe wsadzę do doniczki.Tak samo robiłam z kaliną ,jakimś pnączem,którego nie znam nazwy,ale już w gruncie posadzony.Ucząc się sama ryzykuję,albo uda się albo nie. 
- hal1959

Czyli muszę kupić jutro ukorzeniacz i będzie pewniejsze ukorzenianie ,dzięki Tess.Ja nakładam na niektóre kwiaty(jakieś szczepeczki kwiatów) także w domu,butelkę plastikową,wielkość butelki uzależniona od wiekości roślinki,obcinam dno i nasadzam na doniczkę i mini szklarenka gotowa.Nigdy nie stosowałam ukorzeniaczy,czas zacząć.
Widzisz Olu wszyscy się tu uczymy co i jak,ale niedługo będziemy komuś radzić z własnego doświadczenia.
Widzisz Olu wszyscy się tu uczymy co i jak,ale niedługo będziemy komuś radzić z własnego doświadczenia.