W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Sangwinaria jest śliczna, tulipanki biało-żółte też urocze. A co ja będę wymieniała, wszystko śliczne 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
a moje kokorycze zginęły przez zimę
a tak się cieszyłam że wreszcie je mam 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko sangwinaria śliczna, chyba i ja będę musiała w końcu na nią zapolować, bo już od kilku sezonów ją podziwiam w różnych ogródkach 

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Beatko _Norbitka dziękuję, ja też bardzo lubię te małe tulipanki.
Beatko -Jagusiu skoro Twoje kokorycze zginęły to coś temu zaradzimy- mam lakolistną niebieską o zimozielonych listkach i żółtą to zrobię dla Ciebie sadzonki.
Agnieszko ja też naoglądałam się tej sangwinarii w różnych ogródkach i na nią zachorowałam, a w ubiegłym roku dostałam małą sadzoneczkę, mam nadzieję że będzie się ładnie rozrastać.
Beatko -Jagusiu skoro Twoje kokorycze zginęły to coś temu zaradzimy- mam lakolistną niebieską o zimozielonych listkach i żółtą to zrobię dla Ciebie sadzonki.
Agnieszko ja też naoglądałam się tej sangwinarii w różnych ogródkach i na nią zachorowałam, a w ubiegłym roku dostałam małą sadzoneczkę, mam nadzieję że będzie się ładnie rozrastać.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Omieg pełny?! Piękny, pierwszy raz takiego widzę
Gratuluję sangwinarii! U mnie pierwszy kwiatek strącił wiatr ale ma jeszcze dwa
Siewki sasanek omijałem podczas pielenia, bo jest ich sporo u mnie. A szkoda mi ich wyrzucać.

Gratuluję sangwinarii! U mnie pierwszy kwiatek strącił wiatr ale ma jeszcze dwa

Siewki sasanek omijałem podczas pielenia, bo jest ich sporo u mnie. A szkoda mi ich wyrzucać.
- IWONA1311
Jacku moja reakcja była identyczna jak pierwszy raz zobaczyłam pełny omieg, do tej pory miałam taki zwykły, ale dostałam w lecie od dobrej duszyczki sadzoneczkę i w tym roku juz mi ładnie kwitnie. Z sangwinarii to się bardzo cieszę bo juz myślałam że mi padła, ona jet za to na razie dwie paprocie nie dają znaku życia.
Wczoraj był pracowity dzień, udało mi się wyplewić rabaty, zruszyć ziemię truskawkom i poziomkom i zasiałam juz większość warzyw, a dziś posadziliśmy ziemniaczki.
szachownice

fiołek

bez koralowy

tulipanki

Wczoraj był pracowity dzień, udało mi się wyplewić rabaty, zruszyć ziemię truskawkom i poziomkom i zasiałam juz większość warzyw, a dziś posadziliśmy ziemniaczki.
szachownice

fiołek

bez koralowy

tulipanki

Bez koralowy ładnie wygląda...bardzo kolorowo się w ogrodzie zrobiło
...u mnie w nocy przeszła nawałnica. Woda stoi w każdym możliwym miejscu...czy u Ciebie taż tak padało
Szachownice imponujące

Szachownice imponujące

- IWONA1311
Aniu chyba teraz ten bez właśnie najładniej wygląda, choć później też. U mnie wczoraj była krótka burz trochę popadało wieczorem, w nocy i rano, roślinki dobrze podlane, ale nie było za dużo wody, tak akurat, szkoda tylko że cały dzień zimno.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takiego omiegu też nie widziałem.
Piękny. Korony nie są do końca tak czerwone , to stara odmiana , być może botaniczna. Sa w handlu dwie , te prawdziwie czerwone , jeszcze '' nie dorobiłem się'' 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
a mnie zaciekawił ten fiołek... pokaż całą roślinkę 
Szachownice super... postanowiłam moje poprzesadzać na skarpę, żeby można było je oglądać także od dołu

Szachownice super... postanowiłam moje poprzesadzać na skarpę, żeby można było je oglądać także od dołu

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko,piękna wiosna już u Ciebie
Śliczne tulipanki,korona,szachownice
sangwinaria cuuudna,taka subtelna
omieg ładne słoneczko,a mój omieg gdzieś przepadła,,,był,,był,,,i nie ma go po zimie
Miłej majóweczki

Śliczne tulipanki,korona,szachownice

omieg ładne słoneczko,a mój omieg gdzieś przepadła,,,był,,był,,,i nie ma go po zimie

Miłej majóweczki

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Bez koralowy ładny ale super też wygląda jego otoczenie z kamyków!
Też jestem ciekawy fiołka; czyżby to był motylkowaty?
Też jestem ciekawy fiołka; czyżby to był motylkowaty?
- IWONA1311
Tadziu ja wcześniej widziałam go tylko na zdjęciach, mam nadzieję że się troszkę przez lato rozrośnie to uszczknę dla Ciebie kawałeczek. Ja myślałam że te korony będą bardziej czerwone ale najważniejsze jest to że w ogóle u mnie zakwitły.
Beatko tego fiołka dostałam od Tadka, nie wiem co to za odmiana, w całości na razie nie wygląda zbyt ładnie i ma aż jednago kwiatuszka, oto on

Aniu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Sangwinaria jest śliczna ale nie zdążyłam jej zrobić zdjęcia jak była całkiem rozkwitnięta, nie było słońca płatki były cały czas stulone a teraz już opadają.
Jacku powiem Ci że te kamyki dużo lepiej wyglądają na zdjęciach niż w rzeczywistości, ale faktycznie roślinki bardzo ładnie się prezentują na ich tle. Nie znam nazwy tego fiołka, wyżej wstawiłam zdjęcie całej roślinki.
Wcześniej obiecałam wstawić zdjęcie magnolii która rośnie u jednej mojej sąsiadki, jest duża i pięknie kwitnie w tym roku, szkoda że nie rośnie u mnie

kilka roślinek z bliska, bardzo lubię rozwijające się młode listki, kwiatuszki, igiełki

i na koniec trzy nowe lewizje które wczoraj kupiła mi na giełdzie sąsiadka

Beatko tego fiołka dostałam od Tadka, nie wiem co to za odmiana, w całości na razie nie wygląda zbyt ładnie i ma aż jednago kwiatuszka, oto on

Aniu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Sangwinaria jest śliczna ale nie zdążyłam jej zrobić zdjęcia jak była całkiem rozkwitnięta, nie było słońca płatki były cały czas stulone a teraz już opadają.
Jacku powiem Ci że te kamyki dużo lepiej wyglądają na zdjęciach niż w rzeczywistości, ale faktycznie roślinki bardzo ładnie się prezentują na ich tle. Nie znam nazwy tego fiołka, wyżej wstawiłam zdjęcie całej roślinki.
Wcześniej obiecałam wstawić zdjęcie magnolii która rośnie u jednej mojej sąsiadki, jest duża i pięknie kwitnie w tym roku, szkoda że nie rośnie u mnie

kilka roślinek z bliska, bardzo lubię rozwijające się młode listki, kwiatuszki, igiełki

i na koniec trzy nowe lewizje które wczoraj kupiła mi na giełdzie sąsiadka

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Iwonko może na Elizówce te Lewizje? Jeżeli tak, to dowiedz się proszę w której "budzie" lub chociaz w której hali.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Iwonko piękne lewizje, bardzo lubię te wiosenne kwiaty