Ogródek Robaczka cz. 8
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 8
Kasiek ogród prezentuje się już wspaniałe, taras również
nowe róże od Ewuni świetne a powiedzenie nie będę w tym roku sadzić więcej róż jest nie do zrealizowania
też mnie ciągnie ale ja jeszcze czekam na ostatnią przesyłkę to na jakiś czas mam zaspokojone pragnienie 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak ja kocham te Twoje zdjęcia.
Dziewczyny mają rację. Powinnaś pokazać je w jakimś czasopiśmie, a nawet zaprosić Maję. Taras wygląda zjawiskowo.
Nie wiem, czy pamiętasz jak zeszłej zimy lamentowałam, że już nie mam co kupowac, bo rabaty urządzone.
I co? I teraz non stop coś kupuję i wymyślam od nowa. Tysiące pomysłów. Tylko, żeby kasa była na ich realizację
Dziewczyny mają rację. Powinnaś pokazać je w jakimś czasopiśmie, a nawet zaprosić Maję. Taras wygląda zjawiskowo.
Nie wiem, czy pamiętasz jak zeszłej zimy lamentowałam, że już nie mam co kupowac, bo rabaty urządzone.
I co? I teraz non stop coś kupuję i wymyślam od nowa. Tysiące pomysłów. Tylko, żeby kasa była na ich realizację
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
Mam nadzieję, że miło spędziliście dzień, mój był wyjątkowo udany! Pospaliśmy długo, zjedliśmy późne śniadanko, potem kawka na tarasie, a po południu mieliśmy gości. Zdążyłam też pospacerować po ogrodzie z aparatem
Po południu wyszło słonko i pogoda była bardzo przyjemna
Dobrze jest czasem wrzucić na luz i po prostu delektować się wiosną
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, zaraz odpowiem, ale najpierw porcja dzisiejszych fotek, niech przemówi ogród
Magnolia wciąż zachwyca bibułkowymi kwiatami

Na iglaczkach powoli widać młodziutkie przyrosty - uwielbiam tą jaskrawą zieleń!

Migdałek zbiera się do kwitnienia

Szafirki

Niezapominajki same się wysiały

Szachownice

Pierwsza azalia

Narcyze

Nowe pierwiosnki

Enkiant dzwonkowaty

Sasanki

Powojnik Maidwell Hall

Moja księżniczka w pąkach

Tulipanki

Chill out tarasowy

Mam nadzieję, że miło spędziliście dzień, mój był wyjątkowo udany! Pospaliśmy długo, zjedliśmy późne śniadanko, potem kawka na tarasie, a po południu mieliśmy gości. Zdążyłam też pospacerować po ogrodzie z aparatem
Po południu wyszło słonko i pogoda była bardzo przyjemna
Dobrze jest czasem wrzucić na luz i po prostu delektować się wiosną
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, zaraz odpowiem, ale najpierw porcja dzisiejszych fotek, niech przemówi ogród
Magnolia wciąż zachwyca bibułkowymi kwiatami

Na iglaczkach powoli widać młodziutkie przyrosty - uwielbiam tą jaskrawą zieleń!

Migdałek zbiera się do kwitnienia

Szafirki

Niezapominajki same się wysiały

Szachownice

Pierwsza azalia

Narcyze

Nowe pierwiosnki

Enkiant dzwonkowaty

Sasanki

Powojnik Maidwell Hall

Moja księżniczka w pąkach

Tulipanki

Chill out tarasowy

- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu, cudnie fotki
U ciebie już kwitnie azalia i powojnik ma już pąki
W szoku jestem!
A tulipanów masz dziesiątki........
Spokojnej nocki!
U ciebie już kwitnie azalia i powojnik ma już pąki
A tulipanów masz dziesiątki........
Spokojnej nocki!
Kasiu, magnolia na tle chmurek - rewelacja! Pięknie u Ciebie i nie są to puste słowa
Przypominam Ci o udziale w konkursie, jeśli będzie w tym roku
To dopiero w okolicach wakacji, ale MUSISZ wziąć udział! Jeszcze Ci przypomnę w odpowiednim czasie
Ogród dojrzewa, już jest cudny a za kilka lat będzie rajem!
- robaczek_Poznan

Reniu, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowo
Bozuniu, kochana jesteś, ale ogród dopiero powstaje, żaden z niego kandydat do trofeów
Zdjęcia to sztuka iluzji, ale cieszą mnie ogromnie takie sympatyczne słowa!
Gosiu, jak miło, że wpadłaś! Dziękuję za przemiłe słowa, ale do ideału daleeeeka droga. Poza tym, mam tak zacnych gości, że nie potrzebuję zapraszać celebrytów
Chyba zawsze tak jest, że po zimowym zwątpieniu i wiosennym przesileniu budzi się w nas ogrodowy demon
Ja też mam ochotę dosadzać, a miejsca brak!
Majeczko, wybrałam te ślicznotki u Ewuni i z trudem powstrzymałam się, żeby nie wziąć kolejnych ;-)) Do następnej wizyty
Marta, dzisiaj po południu było pięknie! powinno już przeschnąć u Ciebie, więc na urlopiku pewnie będziesz działać
Asiu, dobrze, że ostrzegasz, nie zbliżam się do Auchana! Wszystkie zakupione przez Ciebie królewny mam od jesieni, będziemy podziwiać je w tym roku w obu ogrodach
Asieńko, może cyknij foty swojej glicynii i wspólnymi siłami coś wypatrzymy?
ps. Kiedy się widzimy?
Asiu Daffodilku, to Twój miesiąc czyż nie? Narcyze kwitną na potęgę! Dziękuję za serdeczności, jeżeli ogród zaprasza na zdjęciach, gospodyni również, to kiedy skorzystasz z zaproszenia?
Glicynie kapryśne nawet w łagodnym klimacie, ale ten rok zapowiada się wyjątkowo!
Małgosiu, i jak, obejrzałaś glicynię? Jak wypatrzyłaś mechate, beczułkowate pąki, to będą kwiaty! W razie niepewności zrób foty, pomogę w identyfikacji
Agness, szkoda, że Cię nie będzie..miałam nadzieję, na sympatyczne spotkanie w realu
Może innym razem!Z chwastami to nierówna walka, ale jak to pisze Ewa Majowa, taki nasz los parchaty 
Bozuniu, kochana jesteś, ale ogród dopiero powstaje, żaden z niego kandydat do trofeów
Gosiu, jak miło, że wpadłaś! Dziękuję za przemiłe słowa, ale do ideału daleeeeka droga. Poza tym, mam tak zacnych gości, że nie potrzebuję zapraszać celebrytów
Majeczko, wybrałam te ślicznotki u Ewuni i z trudem powstrzymałam się, żeby nie wziąć kolejnych ;-)) Do następnej wizyty
Marta, dzisiaj po południu było pięknie! powinno już przeschnąć u Ciebie, więc na urlopiku pewnie będziesz działać
Asiu, dobrze, że ostrzegasz, nie zbliżam się do Auchana! Wszystkie zakupione przez Ciebie królewny mam od jesieni, będziemy podziwiać je w tym roku w obu ogrodach
ps. Kiedy się widzimy?
Asiu Daffodilku, to Twój miesiąc czyż nie? Narcyze kwitną na potęgę! Dziękuję za serdeczności, jeżeli ogród zaprasza na zdjęciach, gospodyni również, to kiedy skorzystasz z zaproszenia?
Małgosiu, i jak, obejrzałaś glicynię? Jak wypatrzyłaś mechate, beczułkowate pąki, to będą kwiaty! W razie niepewności zrób foty, pomogę w identyfikacji
Agness, szkoda, że Cię nie będzie..miałam nadzieję, na sympatyczne spotkanie w realu
-
dorota1985
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 19 lip 2012, o 18:05
zakochałam sie w tych fioletowych tulipanach.....cudne
- robaczek_Poznan

Dorotko, witaj! Te fioletowe tulipany to Negrita, Gaidar Aliev i Andre Rieu
Bozuniu, na Franowie są również byliny, trawy, hortensje, iglaki, doniczkowce i jednoroczne..czego dusza zapragnie! Musimy się tam kiedyś wybrać razem, ja będę jechać w kolejny weekend po długim majowym
Julek, popsuła się pogoda i zimnica wczoraj była, że hej. Ale dzisiaj trochę słonka po południu i od razu lepiej
Marysiu, Graham Thomas to wspaniała róża, mam nadzieję, że jego sport - Apricot Graham Th. będzie równie udany
Ula, witaj! Dziękuję za przemiłe słowa
Nasza glicynia to wisteria chińska, nie znam dokładnej odmiany
Kolor kwiatów liliowo-fioletowy.
Marzenko, Ewa jako sąsiadka to prawdziwy skarb, ale też zgubne miejsce dla mojego portfela
Ja też nie mogę się doczekać kwitnienia Twoich róż! Wkładasz w te rabatki wiele pracy i serca, na pewno efekty będą zachwycające
Dorotko, dziękuję! Patyczki hortensjowe o dziwo rosną! Mają już maleńkie pączki i zastanawiam się jak długo mam je trzymać tak w ziemii. Czy może lepiej wsadzić do donic? A jak się mają Twoje sadzoneczki?
Ewa, Maidwell Hall zobaczyłam pierwszy raz u Ciebie i jak tyko na niego trafiłam - wiedziałam, że będzie mój
Dorotko, wiosenny deszczyk jest wspaniały! U mnie też trochę pokropiło i roślinki od razu wyglądają lepiej
Monia, chwasty to wieczna udręka...ale poza nimi na pewno rośnie u Ciebie masa kwiecia, kiedy otworzysz wątek? Pozdrawiam Cię serdecznie
Na dobranoc....takie tam

Bozuniu, na Franowie są również byliny, trawy, hortensje, iglaki, doniczkowce i jednoroczne..czego dusza zapragnie! Musimy się tam kiedyś wybrać razem, ja będę jechać w kolejny weekend po długim majowym
Julek, popsuła się pogoda i zimnica wczoraj była, że hej. Ale dzisiaj trochę słonka po południu i od razu lepiej
Marysiu, Graham Thomas to wspaniała róża, mam nadzieję, że jego sport - Apricot Graham Th. będzie równie udany
Ula, witaj! Dziękuję za przemiłe słowa
Marzenko, Ewa jako sąsiadka to prawdziwy skarb, ale też zgubne miejsce dla mojego portfela
Dorotko, dziękuję! Patyczki hortensjowe o dziwo rosną! Mają już maleńkie pączki i zastanawiam się jak długo mam je trzymać tak w ziemii. Czy może lepiej wsadzić do donic? A jak się mają Twoje sadzoneczki?
Ewa, Maidwell Hall zobaczyłam pierwszy raz u Ciebie i jak tyko na niego trafiłam - wiedziałam, że będzie mój
Dorotko, wiosenny deszczyk jest wspaniały! U mnie też trochę pokropiło i roślinki od razu wyglądają lepiej
Monia, chwasty to wieczna udręka...ale poza nimi na pewno rośnie u Ciebie masa kwiecia, kiedy otworzysz wątek? Pozdrawiam Cię serdecznie
Na dobranoc....takie tam

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ja również mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Teraz mam bardzo napięty czas..... i matura córci lada dzień i te jej schrzanione przez dentystę zęby przed samą maturą, kiedy trzeba powtarzać materiał, a tu nie śpi się po nocach z bólu, który też nie pozwala się uczyć
.... a wszystko dlatego, ze dentystka zamiast bolącego zęba zaczęła leczyć rosnący obok zdrowiutki.... i zdziwienie, że nadal boli
Jestem taka wściekła, że aż mnie nosi....
Kasiu jak zawsze rozpływam się z zachwytu nad Twoimi zdjęciami....... bajka ..... uwielbiam do Ciebie zaglądać, bo nie dość, że masz przepięknie, to jeszcze w bajeczny sposób potrafisz to pokazać
Kasiu jak zawsze rozpływam się z zachwytu nad Twoimi zdjęciami....... bajka ..... uwielbiam do Ciebie zaglądać, bo nie dość, że masz przepięknie, to jeszcze w bajeczny sposób potrafisz to pokazać
Kasiu, witam w nowym tygodniu... Pospacerowałam po Twoich zakątkach - no po prostu bajka w ogrodzie... posadziłaś właściwą ilość cebulowych, które pięknie ubierają i zdobią Twój zielony świat...
Magnolia powalająca, a za glicynię trzymam kciuki
Miłego dnia!
Magnolia powalająca, a za glicynię trzymam kciuki
Miłego dnia!
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Szaleństwo tulipanowe widzę u Ciebie. 
Azalią i clematisem mnie zaskoczyłaś, dopiero po chwili zdałam sobie sprawę że już maj za pasem. Strasznie jakoś wszystko się spieszy po tej zimie do kwitnienia.
Azalią i clematisem mnie zaskoczyłaś, dopiero po chwili zdałam sobie sprawę że już maj za pasem. Strasznie jakoś wszystko się spieszy po tej zimie do kwitnienia.
Kasiu, cudownie
. Pozostaję nieodmiennie w zachwycie nad Twoim ogrodem i oczy mam o takie:
. Coś ten majowy urlop szykuje się deszczowy... ja to mam szczęście
...
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Jak ja lubię te Twoje'takie tam'
Bajeczny klimat stworzyłaś wokół siebie ...nic tylko wzdychać
Moja wisteria z podobnych wypuściła liście
Mam nadzieje ,że Twoja pokaże na co ja stać .Mój M zagroził ,że ja wytnie
Miłego!!
Moja wisteria z podobnych wypuściła liście
Miłego!!
marzenia się spełniają! Dana
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bajkowe widoki...zachwycam się ogromem cebulowych
Taki chillout mogłabym uprawiać w ogrodzie cały czas....na tle pięknej soczystej zieleni
Taki chillout mogłabym uprawiać w ogrodzie cały czas....na tle pięknej soczystej zieleni
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Kasiu magnolia wygląda zjawiskowo, moja jeszcze w pąkach, ale malutka
codziennie jak chodzę na zakupy widzę w ogrodzie u pewnej pani ma 25 letni okaz magnolii gwieździstej w tym roku wygląda bajecznie czekam aż w pełni zakwitnie to zrobię zdjęcie
Życzę miłego dnia w pracy
Życzę miłego dnia w pracy