Priam - odległy cebulkowy świat.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Priam - odległy cebulkowy świat.
Priamie-dzięki za rewelacyjną fotorelację z podróży,czy zdjęcia robiłeś już tym nowym wygranym aparatem?
Pokaż jak rosną papryki.
Pokaż jak rosną papryki.
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Priamie (jak masz na imię?)
15 lutego zamieściłeś zdjęcie forsycji, czy ono było robione w tamtym czasie, czy tylko jako "przypominacz"? Pytam, bo u nie właśnie zaczyna kwitnąć..
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aleksandro - te dwa zdjęcia - jagodowca i forsycji umieściłem w lutym 2012 i miały charakter wspomnień. Obie rośliny kwitną u mnie w ostatnich dniach kwietnia. W tym roku dopiero zaczynają. A na imię mam Przemek ;)
--
I jeszcze odrobina Holandii...
Zaskoczył mnie rozmiar bulwocebul cyklamena bluszczolistnego, wiec jedną sobie kupiłem ;) A zdjęcie obok jest dla mnie kwintesencją Amsterdamu - kwiaty i kanały wodne.
--
-
--
Browar Heinekena i wspomniane wcześniej przez Mariolę miejsce z tysiącem rowerów
--
-
--
-
Oczywiście nie mogło zabraknąć serów i chodaków
-- 
--
I jeszcze odrobina Holandii...
Zaskoczył mnie rozmiar bulwocebul cyklamena bluszczolistnego, wiec jedną sobie kupiłem ;) A zdjęcie obok jest dla mnie kwintesencją Amsterdamu - kwiaty i kanały wodne.
--
-
--
Browar Heinekena i wspomniane wcześniej przez Mariolę miejsce z tysiącem rowerów
--
-
--
-Oczywiście nie mogło zabraknąć serów i chodaków
-- 
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ach ta Holandia wszędzie pełno kwiatów
Oczywiście, że jak będę miał okazje, to tam zawitam
Przemku super forsycja i jagodowiec
najbardziej zaciekawił mnie okaz ów jagodowca 
Przemku super forsycja i jagodowiec
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Przemku kawał ciacha z Ciebie (jak to mówią) mogę sobie pozwolić na takie słowa bo na oko jestem starsza od Ciebie o jakieś 10-15 lat 
Mnie zainspirowały białe szafirki, są chyba bardziej puchate niż te które mam. Storczki leżą na kanapie
No i 'pływające' tulipany 
Mnie zainspirowały białe szafirki, są chyba bardziej puchate niż te które mam. Storczki leżą na kanapie
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Pięknie sama nie wiem na co mam patrzeć. śliczne kompozycje.
A co Tobie się najbardziej podobało w Holandi?
Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
To jeszcze do kompletu brakuje mi holenderskich wiatraków 
z ofert groupona skorzystam - dzięki za podanie. A takie pytanie mam: tam jest napisane że wartość zamówienia ma być wyższa niż 100zł. tzn że zamawiam za 100zł a płacę 39zł+20zł? tak mam to rozumieć?
z ofert groupona skorzystam - dzięki za podanie. A takie pytanie mam: tam jest napisane że wartość zamówienia ma być wyższa niż 100zł. tzn że zamawiam za 100zł a płacę 39zł+20zł? tak mam to rozumieć?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Przemku aleś się cudeniek naoglądał ,dzięki Tobie to i my skorzystałyśmy .Co do aparatu ,to Ci odpowiedziałam w moim wątku ,mówię żebyś nie pomyślał ,że nie powiedziałam.Pozdrawiam Cię .
- Priam
- Przyjaciel Forum

przemo1669 - Keukenhpf zostawia w głowie wrażenie, które długo ze mną pozostanie. A jeżeli chodzi o jagodowca to dwa sezony temu dostałem go od Ma-Do. Był to fantastyczny prezent. Teraz rośnie sobie w cieniu leszczyny i całkiem dobrze mu idzie ;)
Bufo-bufo - aż się czerwienię
Nie spodziewałem się tak pochlebnych słów. Pewnie dlatego, ze jestem bardzo krytyczny w stosunku do siebie ;) Białe szafirki były ciekawie skomponowane i zlokalizowane. Wisiały w metalowej donicy (półokragły łuk) na ścianie. A pływające tulipany były niezwykłe. Szczególnie, że woda potęgowała efekt i odbijała kwiaty.
Sylwia85 - nie da się ukryć że do Holandii jechałem tylko dla ogrodu. Amsterdam był dla mnie dodatkiem. W ogrodzie bardzo podobało mi się zestawienie krokusów w fioletowo- żółte kwiaty na trawniku. W Amsterdamie - mostki na których wisiały donice z tulipanami i poniżej których pływały łódki.
Jagusia - Mariola już wrzuciła wiatrak, ale poniżej wklejam jeszcze jeden ;) Z Grouponu sam bym skorzystał, ale już nabyłem u nich rośliny (nasiona). A co do samej oferty to myślę tak jak Ty, ze za 59 zł będziesz miała cały komplet wybranych roślin.
Mariolu - nie umniejszaj swojej roli i swoich umiejętności fotograficznych. W sumie to od Ciebie dowiedziałem się najwięcej o Keukenhof.
ewa_rozalka - no coś Ty. Na pewno bym tak nie pomyślał ;) dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Cieszę się, ze sprawiając sobie radość dałem także Wam namiastkę piękna Holandii.
Ostatnie zdjęcia z Holandii, gdyż jutro jadę w Dolinę Chochołowską i może zobaczę krokusy, które będą nadawały się do fotografowania ;)
--
-
--
-
-- 
Bufo-bufo - aż się czerwienię
Sylwia85 - nie da się ukryć że do Holandii jechałem tylko dla ogrodu. Amsterdam był dla mnie dodatkiem. W ogrodzie bardzo podobało mi się zestawienie krokusów w fioletowo- żółte kwiaty na trawniku. W Amsterdamie - mostki na których wisiały donice z tulipanami i poniżej których pływały łódki.
Jagusia - Mariola już wrzuciła wiatrak, ale poniżej wklejam jeszcze jeden ;) Z Grouponu sam bym skorzystał, ale już nabyłem u nich rośliny (nasiona). A co do samej oferty to myślę tak jak Ty, ze za 59 zł będziesz miała cały komplet wybranych roślin.
Mariolu - nie umniejszaj swojej roli i swoich umiejętności fotograficznych. W sumie to od Ciebie dowiedziałem się najwięcej o Keukenhof.
ewa_rozalka - no coś Ty. Na pewno bym tak nie pomyślał ;) dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Cieszę się, ze sprawiając sobie radość dałem także Wam namiastkę piękna Holandii.
Ostatnie zdjęcia z Holandii, gdyż jutro jadę w Dolinę Chochołowską i może zobaczę krokusy, które będą nadawały się do fotografowania ;)
--
-
--
-
-- 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Przemku Dolina Chochołowska jak najbardziej nadaje się do fotografowania ,chętnie pooglądam zdjęcia. 
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Ja też.ewa_rozalka pisze:Przemku Dolina Chochołowska jak najbardziej nadaje się do fotografowania ,chętnie pooglądam zdjęcia.
Przemku, świetna fotorelacja! Bardzo chciałabym się kiedyś tam wybrać... Udana wycieczka
Zobaczyć te łany kwiatów na żywo,to musi być przeżycie
I pomyśleć ile pracy ludzie wkładają, żeby był taki efekt wiosną... Pływające tulipany rewelacyjne!
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Priamie-życzę pogodnych i kwitnących Tatr.
- Priam
- Przyjaciel Forum

Witajcie,
bardzo się cieszę, że tak chętnie odwiedzacie mój wątek. Ogród Keukenhof ma niesamowitą siłę przyciągania
Więcej zdjęć nie będę na razie umieszczał... ale dzisiaj stworzyłem filmik z mojego wyjazdu. Zawiera on zdjęcia i filmiki. Czas trwania to niespełna 3 minuty. Czekam na opinie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=VSS783YwkiQ
Pisałem także, że mam w planach wycieczkę w Tatry, w dolinę Chochołowską. W sobotę udało mi się zrealizować plan i odwiedzić to wspaniałe polskie miejsce. Polecam każdemu! Zdjęcia są tylko namiastką tego co możemy ujrzeć w naszych pięknych górach. Przy sprzyjającej pogodzie można rozkoszować się tym pięknym pejzażem!
--
-
-- 
bardzo się cieszę, że tak chętnie odwiedzacie mój wątek. Ogród Keukenhof ma niesamowitą siłę przyciągania
http://www.youtube.com/watch?v=VSS783YwkiQ
Pisałem także, że mam w planach wycieczkę w Tatry, w dolinę Chochołowską. W sobotę udało mi się zrealizować plan i odwiedzić to wspaniałe polskie miejsce. Polecam każdemu! Zdjęcia są tylko namiastką tego co możemy ujrzeć w naszych pięknych górach. Przy sprzyjającej pogodzie można rozkoszować się tym pięknym pejzażem!
--
-
--