Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy
- katevalley
- 200p

- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy
to pokaż pokaż swoje dzieło 
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeżeli Pacynka nie ma nic przeciwko zaśmiecaniu jej tematu to wieczorkiem wrzucę kilka zdjęć
Babciny ogródek również budzi się powoli do życia ,więc kilka fotek też mu się należy 
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
A może załóż swój własny wątek?SandraABC pisze:Jeżeli Pacynka nie ma nic przeciwko zaśmiecaniu jej tematu to wieczorkiem wrzucę kilka zdjęćBabciny ogródek również budzi się powoli do życia ,więc kilka fotek też mu się należy
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bry Gdzie Ty się podziewasz? Miały być zdjęcia i nie ma... a jeszcze wrócę do konkursu - jaką dostałaś nagrodę?
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Pacynko kochana pytałaś kiedyś u mnie w wątku o coroczne wykopywanie cebul tulipanów. Wiesz, przyuważyłam w tym roku taki jeden koszyk, którego nie wykopywałam chyba od 3/4 lat bo jakoś-tak zawsze zapominałam. Kilka lat temu było w nim 6 pięknych, dorodnych tulipanów, a teraz widzę że zakwitnie tylko jeden. Nie wiem, czy jest to spowodowane tym, że go nie wykopywałam czy innymi czynnikami ale ......
Za to u Ciebie widzę, że praca wre. Paczuszki przychodzą, kwiaty się mnożą - brawo
Tylko tak dalej.
Pozdrawiam Cię niedzielnie
Za to u Ciebie widzę, że praca wre. Paczuszki przychodzą, kwiaty się mnożą - brawo
Tylko tak dalej.
Pozdrawiam Cię niedzielnie
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Powoli do tego dojrzewamKriss1515 pisze:A może załóż swój własny wątek?SandraABC pisze:Jeżeli Pacynka nie ma nic przeciwko zaśmiecaniu jej tematu to wieczorkiem wrzucę kilka zdjęćBabciny ogródek również budzi się powoli do życia ,więc kilka fotek też mu się należy
Ja bym się cieszył , że rośnie grono wiejskich ogródków.
- katevalley
- 200p

- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nie ma na co czkać tylko zakładać 
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Dokładnie. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Pacynko,dawno nie byłam u ciebie, bo bardzo nie mam teraz czasu,ale oczy mi wyszły z orbit jak zobaczyłam moją paczkę,myślę ,że wszystko już posadzone i sobie spokojnie rośnie,super porządki zrobiłaś wokół domku,bardzo u ciebie przytulnie ,jak u mojej babci pozdrawiam,

- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Kochani, baaaardzo mi miło z powodu Waszych odwiedzin i ciepłych słów!
Cieszę się, że wątek żyje mimo chwilowego braku Gosposi
Musicie mi uwierzyć na słowo, że naprawdę wybitnie ostatnio brak mi czasu. Żebyście nie pomyśleli, że dostałam paczki i tyle mnie widziano
Jak znajdę dłuższą chwilę, to odpowiem grzecznie jak należy każdemu i oczywiście wkleję fotki. Muszę przyznać, że malutka duma już mnie rozpiera z powodu przedogróka
Popracowałam ostatnio na wsi szalenie, a teraz szaleńczo dobieram rośliny do ogrodu dla Taty, który podjęłam się stworzyć na surowym korzeniu :] (może, ale tylko może ;> stworzę wątek o tym)
I tak pokrótce tylko, bo wpadłam w biegu właściwie ...
Od TVP dostałam 3 katalogi ZSP, w tym ten nowy, którego mi brakowało do kolekcji ;)
Sandra, Ciebie jeszcze pomęczę o te starowinki. Wklejaj sobie do woli, niech Goście uraczą oczy jakimś widokiem w moim wątku ;)
Musicie mi uwierzyć na słowo, że naprawdę wybitnie ostatnio brak mi czasu. Żebyście nie pomyśleli, że dostałam paczki i tyle mnie widziano
Jak znajdę dłuższą chwilę, to odpowiem grzecznie jak należy każdemu i oczywiście wkleję fotki. Muszę przyznać, że malutka duma już mnie rozpiera z powodu przedogróka
Popracowałam ostatnio na wsi szalenie, a teraz szaleńczo dobieram rośliny do ogrodu dla Taty, który podjęłam się stworzyć na surowym korzeniu :] (może, ale tylko może ;> stworzę wątek o tym)
I tak pokrótce tylko, bo wpadłam w biegu właściwie ...
Od TVP dostałam 3 katalogi ZSP, w tym ten nowy, którego mi brakowało do kolekcji ;)
Sandra, Ciebie jeszcze pomęczę o te starowinki. Wklejaj sobie do woli, niech Goście uraczą oczy jakimś widokiem w moim wątku ;)
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Nie no, to było oczywiste, że jak dostaniesz sadzonki, to je spieniężysz na pobliskim ryneczku za małą fortunę i się teraz wygrzewasz na Karaibach
Niedoczas rozumiem, też mam jakieś dwa tygodnie do tyłu, ale choć zdjęcia czasem wrzuć, niech zobaczymy jak nasze dzieciny rosną, a ogród się rozwija...a nowy wątek, też super pomysł, skoro i tak nie masz czasu, to jeden czy dwa, żadna różnica 
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Moi Drodzy! Skoro Pat /niewykluczone, że ideał jeśli chodzi o tempo prac, zarówno zleceń, które zwykła 'machać' ot tak, jakby się zdawało oraz robót dodatkowych wykonywanych przy okazji/ założyła w swoim niedoczasie kolejny wątek i grzecznie namawia do wstawiania fotek darowanych mi nowych podopiecznych, chyba byłoby niegodziwością odmawiać i nie zrobić podobnie :]
Zatem... tadam!
Przedogródek w wizji globalnej, wraz z 'obłędnie pięknym' gankiem ;) przedstawia się następująco

Musze przyznać, ze więcej pracy poświęciłam głównie 1 części /a dlaczego, zdradzę za chwilę, choć powód znajduje się fragmentarycznie na obrazku/, 2ga natomiast chwilowo potraktowana została po macoszemu. W części bliżej lilaków znalazły się właściwie wszystkie dary od Was, a w części od str. ogrodu znalazły się wysiewane rozsady oraz wykopana z innej części ogrodu znaleziona dziewanna oraz stare narcyzy

niemały fragment pokazowego ogródka zajmuje rabata imienia Pat, z jej irysami, a tuż obok na tymczasowym /jak później zdecydowałam/ miejscu znalazł się ziarnopłon, który chyba udawał fiołki ;) /roślina ta często występuje w starych parkach i ogrodach/, który docelowo tworzyć będzie łan razem z cebulicą pod leszczynami ;]

Jeśli by się pochylić nad rabatkami, można dostrzec kolorowe zwiastuny wiosny. Swym kwieciem radowały Swoją Panią /oraz trzmiele/ krokusy Remembrance i Firefly

tulipany Johnann Strauss oraz cebulica /ta póki co w donicy/
cesarska korona tworzy kwiatuszki, a z cebuli wyrastają dodatkowe pędy; tuż obok floks czerwony od koziorozca

pierwiosnek /gruziński?/ podarowany od Zuli oraz pierwiosnek chyba przesadzony z doniczki

trzmiele zapylające powrzątkowy, bogato kwitnący agrest czerwony oraz kwitnąca forsycja (kwiaty pojawiły się nawet na 1rocznych przyrostach)

Zatem... tadam!
Przedogródek w wizji globalnej, wraz z 'obłędnie pięknym' gankiem ;) przedstawia się następująco

Musze przyznać, ze więcej pracy poświęciłam głównie 1 części /a dlaczego, zdradzę za chwilę, choć powód znajduje się fragmentarycznie na obrazku/, 2ga natomiast chwilowo potraktowana została po macoszemu. W części bliżej lilaków znalazły się właściwie wszystkie dary od Was, a w części od str. ogrodu znalazły się wysiewane rozsady oraz wykopana z innej części ogrodu znaleziona dziewanna oraz stare narcyzy

niemały fragment pokazowego ogródka zajmuje rabata imienia Pat, z jej irysami, a tuż obok na tymczasowym /jak później zdecydowałam/ miejscu znalazł się ziarnopłon, który chyba udawał fiołki ;) /roślina ta często występuje w starych parkach i ogrodach/, który docelowo tworzyć będzie łan razem z cebulicą pod leszczynami ;]

Jeśli by się pochylić nad rabatkami, można dostrzec kolorowe zwiastuny wiosny. Swym kwieciem radowały Swoją Panią /oraz trzmiele/ krokusy Remembrance i Firefly

tulipany Johnann Strauss oraz cebulica /ta póki co w donicy/
cesarska korona tworzy kwiatuszki, a z cebuli wyrastają dodatkowe pędy; tuż obok floks czerwony od koziorozca

pierwiosnek /gruziński?/ podarowany od Zuli oraz pierwiosnek chyba przesadzony z doniczki

trzmiele zapylające powrzątkowy, bogato kwitnący agrest czerwony oraz kwitnąca forsycja (kwiaty pojawiły się nawet na 1rocznych przyrostach)

- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa